Yaz Spor Okullarında en büyük ilgi Basketbola

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde görevli hocalar tarafından verilen kursların kayıtları devam ederken en yoğun ilgi basketbol kursuna geldi. Kayıt süresinin devam ettiği kurslarda şu ana kadar en çok kayıt basketbol kursuna olurken, son günlerde gençlerin de en çok tercih ettiği spor dallarının arasında basketbol geliyor. Ülke olarak gençlerin son yıllarda basketbola doğru bir yönelmenin olduğu gözlemlenirken, Türkiye Milli Takımı'nın da yurt dışı maçlarında ülkesini iyi temsil etmesinin etkisinin olduğu uzmanlarca vurgulanan bir durum

Kırklarelili çocukların, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslar arasında en büyük ilgi Basketbola. Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde görevli hocalar tarafından verilen kursların kayıtları devam ederken en yoğun ilgi basketbol kursuna geldi. Kayıt süresinin devam ettiği kurslarda şu ana kadar 330 kayıt basketbol kursuna olurken, son günlerde gençlerin de en çok tercih ettiği spor dallarının arasında basketbol geliyor. Ülke olarak gençlerin son yıllarda basketbola doğru bir yönelmenin olduğu gözlemlenirken, Türkiye Milli Takımı'nın da yurt dışı maçlarında ülkesini iyi temsil etmesinin etkisinin olduğu uzmanlarca vurgulanan bir durum. Diğer yandan Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce yenileme çalışmalarının yapıldığı basketbol sahasının da etkisi olduğu açık. Kapalı Spor Salonu yanındaki basketbol sahasında her yaştan halkın basketbol için saatlerce zaman geçirmesi de basketbola olan ilgiyi gösteriyor. Kırklarelili gençlerin tatilde zaman geçirmek için tercih ettiği seçeneklerin başında, kurs kayıtlarından da anlaşıldığı gibi basketbol geliyor.
14 spor dalı arasında birinci basketbol
Ücretsi olarak verilecek kurslarda gençler tarafındna en çok ilgi gören basketbolda şu ana kadar gerçekleşen kayıt sayısı 330. Toplamda 1865 adet kurs kaydının gerçekleştiği 14 dalda atletizmden badmintona, cimnastikten tenise kadar birçok branş yer alıyor. Kırklareli Gençlik Hizmetler ve Spor Müdürlüğü tarafından gerçekleşen spor kurslarında deneyimli hocalar gençlere sporu sevdirip önemli kazanımlr aktarıyor. Kurslar arasında en çok ilgi gören basketbol dalındaki sayı ise 330. Son yıllarda ülke olarak da basketbolda başarılı grafiklerin iyi olmasının etkisi büyük. Kırklareli'nin özellikle basketboldaki başarıları, yeni neslin heyecanını arttırıyor.
Dünyanın en sevilen spor dalları arasında olan Basketbola, Kırklareli'de de ilgi büyük
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün açtığı yaz spor okulları bünyesinde toplam 1865 kayıt gerçekleşti. Her yıl büyük talep gören futbol, bu yıl basketbolun gölgesinde kaldı. 1865 sporseverin 330'u Basketbolu tercih etti. Dünyanın en sevilen spor dalları arasında olan Basketbola Kırklareli'de de yoğun ilgi gösteren çocuklar, daha önce yaşanmış başarıları da baz alarak bu dala yöneliyor. Özellikle basketbolcuların uzun boylu olmaları, miniklerin en çok dikkatini çeken etmenler arasında zirvede yer alıyor.
Aileler çocuklarına destek olmayı bırakmıyor
Çocukların bireysel yeteneklerinin yanı sıra aile faktörünün de çok önemli olduğu spor konusunda, Kırklarelili ebeveynler çok üst seviyede. Çocukların spor faaliyetlerine olan düşkünlülerine destek veren aileler, onların geleceklerini kendilerinin planlaması adına büyük katkı sağlıyor. Bazı anne-babalar çocukların isteklerine kulak verilmesi gerektiğine dikkat çekerek; "Bir çocuğun hangi konu üzerinde yetenekli olduğunu anlayabilmeniz adına çocuğun isteklerinin dinlenilmesi gerekiyor. Çocuklar, ailelerinden alacakları destekle birlikte çok iyi yerlere gelebilirler. Onların heveslerini kırmadan, onların yanlarında olduğunu hissettirerek desteklerinizi göstermelisiniz. Hangi konuda olursa olsun, çocuğunuzun hevesini kırmayınız" şeklinde ifade ediyorlar.
Kurs hocaları ilgiden çok memnun
Çocukların gelişiminde en büyük rolü üstlenen hocalar, yaz okullarına olan bu ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ediyor. Özellikle basketbola ilginin artması, antrenörlerin bu spor dalında da geleceğin yıldızlarının yetişebileceğini ifade ediyor. Spor hocaları, ailelerin desteklerinin de kendilerini çok mutlu ettiğine değinerek; "Bu yıl açılan yaz spor okullarına çocukların büyük ilgisi var. Çocukların spora olan bu ilgisi, Kırklareli'nin her branşta adını duyurabilecek güce sahip olduğu anlamına geliyor. Özellikle çocukların basketbola bu denli ilgi göstermesi, gelecekte basketbol yıldızları arasında Kırklarelili gençlerinde yer alabileceği anlamına geliyor. Bu bağlamda biz eğitimciler olarak elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. Çocukların spor ile kuracakları bir gelecek hem daha sağlam hem de daha sağlıklı oluyor" şeklinde belirttiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol