Çakır’dan CHP Uzunköprü Örgütüne Çağrı, “İstifa Edin!”

31 Mart Pazar Günü gerçekleşen yerel seçimlerde Uzunköprü’de belediyeden 15 yıl sonra CHP bayrağı indi. Herkes ise şimdi alınan yenilginin müsebbiplerini aramaya başladı. Çoğunluk yenilginin Genel Merkezin ‘Yanlış Aday Dayatması’ yüzünden olduğu görüşünde birleşirken bir değerlendirme de CHP’nin geçmiş dönem Edirne milletvekili Rasim Çakır’dan geldi. Çakır, dönem dönem Özlem Becan’ı uyardığını ancak dikkate alınmak yerine üstüne saygısızlık gördüğünü söyledi.



Açıklamalarının devamında ise Rasim Çakır, son olarak seçimin kaybedileceğini öngördüğünü, önlem alınması gerektiğini ve seçim çalışmalarında aktif olarak yer almak istediğini açıklarken, kendisine geri dönülmediğini söyleyerek Uzunköprü CHP ilçe yönetiminin seçimin malubiyetini üstlenerek istifa etmesi gerektiğini ifade etti.
İşte ‘CHP’nin ağabeyi’ geçmiş dönem Edirne Milletvekili Rasim Çakır’ın Uzunköprü’deki mağlubiyete yönelik değerlendirmesi; “Uzunköprü’nün yerel seçimi bitti.Sonuç ortada.2009 yerel seçimlerinde büyük bir emek ve özveriyle 32 yıl sonra yeniden Cumhuriyet Halk partili bir belediye olmasına önemli bir katkı yaptım.O gece partimin balkonundan Uzunköprülülere hitap etmek benim için yaşamım boyunca unutamayacağım bir anı oldu.Siyasette vefa İstanbul'da bir semtin adı olmamalıydı maalesef öyle oldu.Ayrıca bu süreçte Uzunköprü ye doğru ve önemli hizmetlerde yapıldığı nıda söylemeliyim.Geldik bugüne: Seçim sürecı geldi çattı dilim döndüğü kadar Özlem başkanı ilk seçildiği günden itibaren uyarmaya gayret ettim.Siyasi deneyimlerimi kendileriyle paylaştım fakat dikkate alınmadım,tam aksine saygısızlık gördüm.Seçim öncesi adaylaşma sürecinde Genel Merkezimizin yetkililerini doğru bilgilendirdim.Seçimin kaybedilmemesi için her kademede uyarılarımı yaptım.Seçimin kayıp olduğu apaçık ortadaydı ama kimseye dinletemedim.Bir hafta kala seçime destek olmak için Uzunköprüme geldim önceki ilçe başkanı Muhammer Çetiner’i arayıp seçimin başa baş olduğunu partime katkı yapmak istediğimi ilçe yönetimiyle hemen bir toplantı yapmak ve görev almak istediğimi ifade ettim.Ama geri dönen olmadı. Artık bu noktadan sonra bana sandığa gidip partime bir oy vermek kaldı onu yaptım.Davet aldığım ilçelere gidip çalışmalarına katkı sunmaya çalıştım.Ama partimin Türkiye’de ki başarısına sevinemedim.
Şimdi yapılması gereken derhal Uzunköprü de kendisini CHP si değil Özlem Becan yönetimi diye adlandıran yönetim in istifa etmesi ve Gerçek bir Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi oluşturulmasıdır.Bu kaçınılmaz ve ertelenemez bir parti görevidir.Saygılarımla”  (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol