"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı hayata geçirilecek

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında muhtarlarla değerlendirme toplantısı yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca; üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerini hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi " kapsamında "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı hayata geçirilecek.
Bu çalışma ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek uygulanabilecek projelerini hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini üst seviyeye çıkarmak amaçlanmaktadır.
Bu amaçla, Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programını İlçe Müdürlükleri, Merkez Köy muhtarları ve basın olmak üzere gerekli duyuruları yaparken konunun daha iyi anlaşılması ve detayların ele alınması için merkez ilçe ve köy muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi Müdür Vekili Süleyman Diril'in açılış konuşması ile başladı, Ziraat Mühendisi Ayfer Kayhan'ın "Girişimcilik Destek Programı" konulu sunumuyla devam etti. Muhtarların yoğun ilgi gösterdiği toplantı soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol