"Spor hayatımızın her anında mevcut"

Sporu, günümüzde sadece profesyonellerin, bir saha da ya da kapalı, spor aletleri ile dolu bir odada yapılmayacağının ve adım attığınız her yerin aslında spor yapılabilecek bir yer olduğuna dikkat çekilen "Amatör Spor Haftası" dün Kırklareli'nde açılış törenleri ile başladı. Dün saat 14.30'da Kırklareli Kapalı Spor Salonu'nun önünden Kortej Yürüyüşü ile başlayan etkinliğe, çok sayıda kişi katıldı

"Amatör Spor Haftası" yurdun dört bir yanında çeşitli etkinlikler ve gösteriler ile kutlandı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırklareli'nde de sporun, hayatın herkesimine hitap ettiğini gösteren etkinlikler yapıldı. "Amatör Spor Haftası" nedeniyle, amatör sporcular, ilköğretim ve lise öğrencileri yürüyüş yaptı. Dün saat 14.30'da Kırklareli Kapalı Spor Salonu'nun önünden başlayan Kortej Yürüyüşüne, başta Kırklareli Vali Yardımcısı Aslı Aynaoğlu Kuzulu olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcisi Nuri Kılıç, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Başkanı Taner Özgüven, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Çağlayan, amatör spor branşlarında görev yapan antrenörler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş, İstasyon Caddesi'nden başlayıp, 100. Yıl Caddesi, Karaumur Caddesi, Fevzi Çakmak Bulvarı ve son olarak yine İstasyon Caddesine girilerek yürüyüşün başlanıldığı noktaya gelindi. Yürüyüşün ardından Kapalı Spor Salonu'nda amatör spor kulüplerine malzeme dağıtım töreni yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcisi Nuri Kılıç, amatör spor kulüplerine ve sporcularına önem verdiklerini, amatör sporcuların her zaman yanında olduklarını ifade etti. Kılıç'ın ardından sözü devralan Kırklareli İl Vali Yardımcısı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, yaptığı konuşmasında amatör sporların hayatın her evresinde insan sağlığına yardımcı olacağını, bu yüzden amatör spor kulüplerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
"Spora ve sporcuya önem vermeliyiz"
Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven, sporun hayatın her evresinde önemli olduğuna değinerek; "Amatör Spor Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu amatör sporun toplumda yaygınlaştırılması, topluma tanıtılması, bir farkındalık yaratılması, toplumun her kesimini, her yaş grubunu spora özendirmek maksadıyla tertiplenmiş olan bir organizasyondur. 13 - 19 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle faaliyetlerle devam eden haftamız bu sene 19 Ekim Pazar akşamı bitecektir. Bu sene ekstra bir ilave olarak amatör spor kulüplerine spor malzemesi yardımı yapılacak. Spor malzemesi yardımımızı kortejin hemen ardından Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız. Amacımız, hayatın her bölümünden, her yaş grubundan insanın spor ile meşgul olabileceğini ispatlamak. Spor insanın daha sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirebilmesi adına çok önemli bir aktivite. Günümüzde teknoloji ile birlikte bir ofis kültürü oluştu. Öğrencilerin okullarına bile yürüyerek gitmediği bir dönemde yaşıyoruz ve bu ciddi sorunlara neden oluyor. Ben birkez daha huzurlarınızda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Sporun ve sporcunun toplumda öne çıkarılması için yapılan tüm etkinlikler bize gurur veriyor" diye konuştu.
"Bu tablo gurur verici"
Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ayfer Arslan ise Amatör Spor Haftası'nın çok güzel geçtiğini vurgulayarak; "Birçok etkinlik yapıldı. Futbol, jimnastik gösterileri yapılıyor. Güreş müsabakası yapılacak, tekvando müsabakası yapılacak, çeşitli küçük küçük oyunlar gösteriler yapılacak ve sonra ödül törenleri var. Bütün kulüplere ödüller verilecek. Çok güzel bir etkinlik olacağına inanıyorum. Halk oyunu gösterilerimiz var. Pazar günü de kapanış törenimiz var. Kapanış törenimize Valimiz Esengül Civelek'te gelecekler. Bunun dışında Atletizmde 30 Ekim'de yarışmamız var. 29 Ekim münasebetiyle Cumhuriyet Koşusu'na katılacağız 30 Ekim tarihinde. Onun dışında bu sene stadımız biterse eğer gelecek seneye bayağı bir etkinliklerimiz olacak. Sadece bölgesel değil artık ulusal ve uluslararası bazda da yarışmalarımız olacak. Yani sahanın bitmesini bekliyoruz, biterse de çok güzel etkinlikler olacak. Bu sene mentallerde başlıyoruz. Bu senede onların yarışması var. hedefimiz Türkiye Şampiyonası sonrada Milli Takım" diye konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol