"Sıkıntılı haftayı geride bıraktık"

2. Lig temsilcisi Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, bu haftayı da sıkıntısız bir şekilde geçirdiklerini, böyle zorlu bir grupta iki deplasmandan da puan çıkarmanın çok önemli olduğunu belirtti. Can, "Bu sezonki grubumuzun çok güçlü rakiplerden oluştuğunu kimse inkar edemez. Takım olarak yeni sezona çok iyi hazırlandık ve 3 haftamızı kazasız belasız geride bıraktık. Kırklarelispor kendi sahasında hedeflediği  mutlak galibiyeti Nazilli Belediyespor karşısında alabilseydi, şuan çok farklı konumda olurduk. İnşallah bunu önümüzdeki hafta Kahramanmaraşspor karşısında gerçekleştireceğiz" dedi

Her sezon yaşadığı zorlukları atlatarak bugünlere kadar gelmeyi başaran ve ligdeki yerini dört sezondur koruyan 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor, 2014-2015 sezonunda yoluna kazasız belasız devam ediyor. Geçtiğimiz haftasonu oynadığı Gölbaşıspor deplasmanından bir puan çıkarmayı başaran yeşil beyazlı temsilcimizin Başkanı Volkan Can, bu sezon her şeyin istedikleri gibi gittiğini, geçen sezona oranla çok daha güçlü rakiplere karşı mücadele ettiklerini ifade etti. Can, 3 haftada 3 puan çıkardıklarını ve namağlup bir şekilde hedeflerine doğru ilerlediklerini söyleyerek; "Geçen sezonki rakiplerimize baktığımızda, bu sezonki grubumuzun çok daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Bu sezon hem rakiplerimiz çok iddialı, hem de birçoğu köklü ve tecrübeli. Hal böyle olunca işlerimiz iki kat daha zor bir hal alıyor. Buna rağmen yeni sezona, geçen sezondan daha iyi başladığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz" diye vurguladı.
"Oynadığımız iki deplasman maçından da puan çıkarmayı başardık"
Şu ana kadar işlerin yolunda gittiğini, tek aksiliğin evlerinde yaşadıkları puan kaybı olduğunu belirten Can, "Böyle güçlü rakiplerle mücadele ettiğiniz bir grupta, en önemli konu rakibinizden deplasmanda puan alabilmektir. Biz bunu oynadığımız iki deplasman maçında da başardık. Bizim tek sitem ettiğimiz konu, kendi evimizde Nazilli Belediyespor'a puan kaptırmış olmamız. Yoksa şuana kadar Kırklarelispor için kötü giden hiç birşey yok. Yoluna namağlup devam eden 7 takımdan biriside biziz" ifadelerine yer verdi.
"Bugün kupadaki rakibimiz belli olacak"
Konuşmasının devamında bugün çekilecek olan Türkiye Kupası 2. Tur Kura Çekimi' nede değinen Can, şöyle konuştu; "Türkiye Kupası 2. Tur Kura Çekimi bugün saat 14.00'da Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi Orhan Saka Salonu'nda 98 kulübün katılımıyla gerçekleşecek. Türkiye Kupası 2. Tur Kura Çekimi'ne 1. Tur'u geçen 35, Spor Toto 2. Lig'den 37, PTT 1. Lig'den 18 ve Spor Toto Süper Lig'den 8 takım katılacak. Bende orada olacağım. Geçen sezon yaşadığımız talihsizlikler yüzünden kupaya çok erken veda ettik. Futbolcularımız genelde antrenmansız oluyorlardı bundan önceki senelerde fakat bu sezon böyle olmayacak. Kupa maçına en iyi şekilde tam kadro hazırız. İnşallah sahada iyi bir mücadele sergileyerek turu geçen taraf biz olacağız" şeklinde konuştu.
"Geçen sezon 5 haftada 4 puan toplamıştık"
Bu sezon, geçmişteki sezonlara nazaran daha iyi bir başlangıç yaptıklarını, üst sıralardan kopmadıklarını söyleyen Can, "Geçen sezon ilk maçımızı kazanmamıza rağmen, 5 maçtan 4 puan çıkarmıştık. Bu sezon 3 maç oynadık 3 puanımız var. Kıyaslama yaptığımız bu sezonki rakiplerimiz geçen sezonlara nazaran çok daha güçlü ve iddialılar. Dolayısıyla bizim 3 maçımızdan da puan çıkarmış olmamız çok güzel. Geçen sezon oynadığımız bu 5 maçta 8 gol yedik, 4 gol attık. Bu sezon ise 3 gol yedik 3 gol attık. Aslında ortada kıyaslamamızı bile gerektirecek bir durum yok. Takım olarak iyi bir noktaya geldik. Bu sezonki tek eksiğimiz, kendi evimizde rakibimize puan kaptırmamız oldu. Onun dışında hiçbir problemimizin olduğunu düşünmüyorum. Kırklarelispor bu sezon ulaşmak istediği her hedefe en iyi şekilde ulaşmayı başaracaktır" diyen Can, takıma yeni sezonda dahil olan futbolcuların uyum süreçlerinin de en iyi şekilde ilerlediğini vurgulayarak; "Kırklarelispor formasını bu sezon giymeye başlayan futbolcularımızın hiçbiri, takıma karşı uyumsuzluk problemi yaşamadı. Kırklarelispor içindeki aile ortamı, onların alışma aşamalarını hızlandırdı. Dolayısıyla her hafta yeni transferlerimizden daha fazla verim alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
"Hedef mutlak galibiyet"
Bu hafta evlerinde oynayacakları Kahramanmaraşspor karşında 3 puan arayacaklarının altını çizen Can; "Önemli olan kendi evimizde oynadığımız maçlarda puan kaybı yaşamamamız. Bu hafta alacağımız bir galibiyet bizi bir anda ilk 5'in içine sokar. Dolayısıyla taraftarımızın bu önemli maçta bizim yanımızda olması gerekiyor. Onların tribünleri doldurması demek, futbolcu kardeşlerimizin sahada daha iyi mücadele edebilmesi demek anlamına geliyor. Ben Kırklarelispor taraftarına ve Kırklareli halkına, bu hafta takımlarının evinde oynayacağı bu zorlu maçta yalnız bırakmamalarını rica ediyorum. Kırklarelispor'un iyi yerlere gelebilmesinde en önemli destek, taraftarının ve halkının takımına sahip çıkarak onu yalnız bırakmamasıdır" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol