Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Bu kapsamda ilimiz Kırklareli'de de Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı  

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli'nde de öğretmenleri minnet ve şükranla andık. 24 Kasım Öğretmenler Günü, Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.
Öğretmenler Günü Kutlama Programı çerçevesinde 24 Kasım 2014 Pazartesi günü, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz eşliğinde Kırklareli'nde görev yapan öğretmenler Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret ettiler.
Kutlamalar saat 11.00'da gerçekleşen program ile devam etti. Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere başta Kırklareli Valisi Esengül Civelek olmak üzere, 55. Mekanize. Piyade Tugay Komutanı Tuğ General Bekir Koçak, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi, İl Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Kırklareli AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliklerin açılış konuşmasını, Yahya Kemal Beyatlı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Öğretmeni Neslihan Küçükarslan yaptı.
"Ne mutlu bizlere ki toplumu eğiten insanların arasına katıldık"
Konuşmasına protokolü selamlayarak başlayan Küçükarslan, sözlerine şöyle devam etti; "Bu yıl, yıllardır hayalini kurduğum öğretmenlik mesleğine kavuştum. Bugün benim ve benim gibi heyecanla, umutla mesleğe yeni başlayan öğretmen arkadaşlarımın ilk öğretmenler günü.
İki aylık öğretmen olarak öğrendim ki öğretmen olmak, bir yürek işidir; vicdan işidir. Beyninizle yüreğinizi birleştiren bir köprüdür. Sınıfa girdiğiniz anda sorunlar, hüzünler yok olur. Çünkü sizi bekleyen, ağzınızdan çıkacak sözcüklere bakan çocuklarınız vardır.
Ne mutlu bizlere ki toplumu eğiten insanların arasına katıldık. Ve ne mutlu bizlere ki sizler gibi birikimli öğretmenlerle baş başayız. Sizlerin bilgi ve birikimi bizlerin ışığı olacak. Çünkü sizlere güveniyoruz ve öğretmenlik coşkusunu sizler gibi yüreğimizde taşıyoruz.
Öğretmen olma yolunda yanımda olanlara, özellikle aileme, bana sevgiyi, merhameti, sabrı, hoşgörüyü, vicdanlı olmayı öğrettiği için ve öğretmenlerimin bizlerdeki bu değerleri pekiştirdiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar bende emeği olan öğretmenlerimin ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.
"Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir"
Küçükarslan'ın ardından, Emekli Öğretmenler adına sözü devralan Emekli Öğretmen İsmail Uygun şöyle konuştu; "Gerçekten öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca, gerekli olan davranış, bilgi ve beceri ile donanımına yardımcı olan ve daima toplumun öcünde giden bir gönül eridir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir.
Öğretmenlik toplumun çağın yeniliklerine uyum sağlamasında önderlik eden kişidir.
İşi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine, bilgi kaynaklarına yönlendiren, uygulama ve değerlendirme alışkanlığı kazandırandır öğretmen.
O öğretmen ki, yeri doldurulamaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, tahammülü seven idealci, toplumun güvenine mazhar olan şahsiyettir. Kısacası öğretmen model insandır.
Kendine göstereceği saygı, toplumun şekillenmesine yansıyacaktır. Çağın gelişen teknolojisini iyi kullanarak başarılarını en üst düzeye çıkaracaktır. Kalkınmanın temel şartı eğitim, eğitimin temel taşı öğretmendir. Beş gün önce bu konuşmamı hazırlarken 46 yıllık meslek hayatımdan bir hatıramı da aktarmayı düşündüm o an ne tesadüf ki telefonum çaldı. "İnceden bir ses" öğretmenim ben 1997-2002 dönemi ilkokul öğrenciniz Gizem Kahraman. Sizi Urfa'dan arıyorum. Üniversitemi bitirdim. Urfa'nın 15 km yakınında bir köye matematik öğretmeni olarak atandım. Sizi dün akşam rüyamda gördüm. Ev telefonunuz vardı. Öğretmenler gününüzü önceden ilk ben kutluyorum. Ellerinizden öpüyorum dedi. İnanın ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Bu duygu ve düşüncelerim ile, başta Büyük Önder, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anar, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutlarlarım" ifadelerine yer verdi.
"Ne geçmiş onsuz olabilmiştir, ne de gelecek onsuz düşünülebilir"
Uygun'un ardından kürsüye çıkan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, protokolü ve salonu dolduranları selamlayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti; "Eğitim, insan yaşamının her anını kuşatan ve insanı olgun ve olumlu düşünceye götüren en önemli süreçtir. Bu önemli sürecin tartışmasız mimarı da öğretmenlerdir. Öğretmenlik; Zordur ama bir o kadar da onurlu ve kutsaldır. Kara tahtanın önünde duranda odur, akıllı tahtanın önünde duranda. Okulların fiziki özellikleri değişmiş, yenilenmiştir. Öğretilecek konular çağın gerekliliğine göre güncellenmiştir. Eğitim sistemleri değişmiş, okulların isimleri yenilenmiştir. Ama tüm bu değişikliklere ve yeniliklere rağmen değişmeyen tek gerçek Öğretmenin kendisidir. Ne geçmiş onsuz olabilmiştir, ne de gelecek onsuz düşünülebilir.
Öğretmen, ruh dünyamızın mimarı, eğitim davasının, yapıcı ve en esaslı unsuru, eserine kıymet biçilemeyen sanatkârdır. Bilgiyi elde etmeyi ve onu kullanmayı öğreten kişidir. İdareciler, siyasetçiler, fikir ve düşünce dâhileri, bilginler ve girişimciler ilk defa onun elinde şekil alır. Öğretmen Milletimizin tarih imbiğinden asırlarca damıtarak biriktirdiği maddi ve manevi değerlerimizi, tarih ve kültür mirasımızı geleceğe taşıyan, geçmişle gelecek arasındaki köprüyü, inşa eden kişidir. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Öğrencilerin en çok sevdiği öğretmenler, onlara çok şey öğreten öğretmenler değildir. Onlara değer veren, yüreğine dokunabilen öğretmenlerdir. İyi bir öğretmen çok şey öğreten değil, öğretirken çok iyi hissettiren öğretmendir.
Değerli Meslektaşlarım, Hayatı boyunca öğretmenlere en yüce değeri veren Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmen olarak anılmaktan her zaman gurur duymuş, "Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır" sözüyle bunu perçinlemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olmasının ancak öğretmenlerin üstün çalışmalarıyla mümkün olacağını, evrensel medeniyet kulesinin fedakâr ve cefakâr öğretmenler sayesinde yükseleceğini vurgulamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık tutan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.
"Eğitimin en temel en önemli öğesi öğretmenlerimizdir"
Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor eğitime emek veren öğretmenlerimize şükranları sunuyor başta başöğretmen Mustafa kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğrenmelerimizi rahmetle saygıyla minnetle anıyorum" diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti; "Hepimiz biliyoruz ki biz ülke olarak genç bir nüfusa sahibiz. Stratejik öneme sahip bu genç nüfusumuzun eğitimi geleceğimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Çünkü eğitim geleceği belirleyen bir unsurdur. Ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması geleceğe yönelik hedeflerini gerçekleştirmesi günümüzün bilgi ve yaratıcılığa dayanan rekabet dünyasında yeni nesillerimizin çağın gerektirdiği bilgi birikim niteliklerle donatılarak yeniliğe değişime gelişime açık bir şekilde geleceğe hazırlanmalarıyla mümkündür. Benden önceki konuşmacı arkadaşlarım da ifade ettiler. Eğitimin en temel en önemli öğesi öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz gençlerimizin geleceğe hazırlanma sürecinde görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışıyla yerine getirmektedirler. Çağın eğitim sistemini biçimlendiren şartları ne olursa olsun eğitim direği öğretmenlerimizdir. Hepimiz bir öğretmenin eseriyiz. Eğitmeyi öğretmeyi meslek edinen birey ve toplumu şekillendiren geleceğimizi inşa eden geleceğimizi yöneten onurlu bir mesleğin kutsal bir mesleğin gönül uğraşısı bir mesleğin temsilcileri ki bir dönem müsteşarlıklarını yapmaktan onur duyduğum sevgi dolu sabır dolu özverili fedakar öğretmenlerimize toplum olarak müteşekkiriz. Bu düşüncelerle bir kez daha öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor emekliye ayrılan öğretmenlerimiz için de aileleriyle birlikte sağlık mutluluk huzur dolu bir yaşam diliyor saygılar sevgiler sunuyorum" diyerek sözlerine son verdi.
Konuşmaların ardından yemin törenine geçildi. Göreve yeni başlayan öğretmenler, Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Kubilay Ünsal yönetiminde yeminlerini ederek, bu görevi en iyi şekilde yapacaklarının sözünü verdiler. Ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ödülleri verildi.
Emekli öğretmenler Hizmet Şeref Belgelerini aldılar
Eğitime yıllarını adayan ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının ardından emekliliklerini alan öğretmenler, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in elinden Hizmet Şeref Belgeleri'ni alarak emekliliklerinin ilk adımını attılar.
Müzik Öğretmenleri Korusu'nun "Yeşilçam Müzikleri" temalı müzikleri eşliğinde devam eden etkinlikler, resim sergisinin açılışı ve gezilmesinin ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol