Kültür - Sanat - Eğitim İsimli Kent Vizyonumuzun Temelleri atılıyor

2015 yılının üçüncü otuzluğunun 28'nci günü yani bugün düzenlenecek olan konferansta ilimizin tarihi, günümüze taşınan eserleri,  Kültürel değerleri masaya yatırılıyor. Kırklareli'nin geleceğe taşınması için Kent vizyonuna,  Kültür, Sanat ve Eğitim yazmak için büyük bir mücadele veren ve siyasi rozetlerini çekmecelerine bırakan partililerin gözü kulağı burada olacak 

Kırklareli'nin turizm ve Kültürel anlamında gelişmesi ve büyümesi adına en büyük rollerden birine sahip olan Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanan Necmi Asan Kırklareli'nin Kültür ve Turizm kenti olarak Vizyonunu belirlemesinin önünde hiçbir engel olmadığını belirttiği açıklamasından sonra, Kent vizyonunun belirlenmesi açısından atılacak adımları çıplak gözle ve duyulur bir şekilde yaşanacağı günlerin başlangıcı bugün yapıyor.

Bu Konferansla Kırklareli'de nelerin yapılacağı, kültür, sanat alanlarında nelerin yapılacağı işaretlenecek
İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan'ın sunacağı, "Trakya'da Kültür Varlıklarının tarihe etkileri." Konulu konferans Şeker Pancarı Depolarında saat 13,00 ile 15,00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Tüm Kırklareli halkının davet edildiği "Trakya'da Kültür Varlıklarının tarihe etkileri." Konulu konferans sonrasında ise Kırklareli ve Trakya bölgesinin tarihi genetiğinin ortaya çıktığı Aşağıpınar isimli kazı alanımıza gezi düzenlenecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol