Kırklareli ve 13 İl 5 Ekim'i Bekliyor

Bulgaristan'da 5 Ekim Tarihinde yapılacak olan Genel seçimlerde,  etnik sınıflar içinde en çok söz sahibi olacak olan 1 Milyon'u aşan Türk seçmeni sandık başına gidiyor. Arkamızda bıraktığımız süreçte hak ve özgürlükleri kısmende olsa ellerinden alınan vatandaşa çağrı yapan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfeddin Hacıoğlu, "Kim kaybedilmiş yada yok edilmiş hürriyetlerimizi bize verecekse onunla birlikte yürüyoruz."diyerek herkesi bu haktan istifade etmeleri için sandığa çağırdı

Bulgaristan'da 5 Ekim tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerde alınacak olan sonuçların, geleceklerini ve ellerinden alınan hak ile bazı hürriyetlerinin yeniden kazanılması noktasında önem arz ettiğini vurgulayan Hacıoğlu, yaptığı basın açıklaması ile Türkiye'de 14 il ve 131 sandıkta oy kullanma hakkı olan seçmene çağrıda bulunarak demokrasinin gereği olan seçme hakkından istifade etmelerini istedi.
Faşist söylemlerle bu özgürlüğün önünde duracaklarını açıklayan siyasi çevrelere "Engelleyecemeyecekler" diyen Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı, "Ankara'nın desteği olmadan Balkanlarda Türk olmak çok zor." Dedi. Hacıoğlu ayrıca, Hak Ve Özgürlükler Hareketi adındaki siyasi partinin, azınlık haklarının iadesi konusunda samimiyetinden emin olduklarının altınıda kuvvetlice çizdi.
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfeddin Hacıoğlu, Önadım Medya Grubu haber muhabirlerine yağtığı açıklamasında, m "Ankara'nın desteği olmadan Balkanlarda Türk olmak çok zor." Dedi.
Hacıoğlu, seçimin kritik sürecinde karşı karşıya geldikleri bazı sıkıntıların, demokrasinin en tabi hakkı olan sandık öncesi kendilerini yıldırmadığını belirttiği açıklamasında, "Sınır Kapılardan oy kullanmaya gelen yurttaşlarımızı sokmayacaklarını söyleyen faşist bir tutum içinde olan siyasi odaklar bilmelidir ki; O gün orada olacağız. Ve engelleyemeyecekler."dedi.
5 Ekim tarihinde Bulgaristan'da yapılacak olan seçimlerde, Ankara 2, Antalya 1, Bursa 38, Eskişehir 1, İzmir 17, İstanbul 23, Kırklareli 5, Tekirdağ 19, Edirne 1, Manisa 1, Mersin 1, Yalova 1, İzmir 19, Sakarya 2 olmak üzere Türkiye genelinde toplam 131 sandıkta 14 ayrı ilde oy kullanacak olan seçmene sandığa mutlaka gitmelerini isteyen Hacıoğlu, "Kamuoyunu Balkanlarla ilgili hususlarda daha sağlıklı bilgilendirmek, elde edilen bilgileri yetkin ve etkin bir sivil toplu örgütü olarak basın organlarınla paylaşmak için siz değerli basın mensuplarıyla bu çalışma toplantısını düzenlemiş bulunuyoruz." sözleri ile başlayan basın açıklamasında Kırklareli kamuoyuna detaylı bir açıklama yaptı.
Hacıoğlu'nun açıklamasından satır başları
Seçim stratejisi anlamında bir iki hususun altını çizmekte yarar görüyorum. Öncelikle Bulgaristan vatandaşlığına sahip ve oy kullanma hakkına haiz olan hemşerilerimizin 5 Ekim 2014 Pazar günü sorumlu vatandaşlar olarak sandık başına giderek oylarını mutlaka kullanmaları çok önemlidir. Bu, Bulgaristan'a vatandaşlık bağı ile bağlı olan hemşerilerimizin anayasal bir hakkı iken; aynı zamanda Bulgaristan Türklerine karşı da görevidir. Dolayısıyla mutlak suretle çifte vatandaşlığa sahip olan hemşerilerimiz 5 Ekim günü sandık başına gidip oylarını kullanmalıdırlar.
Hatta mümkün mertebe, Bulgaristan'a giderek oylarını kullanmaları daha fazla önem taşımaktadır. Zira Bulgaristan seçim sistemi gereğince, yurtdışında kullanılan oylar ülke geneline dağıtılmakta ve oyların Bulgaristan Türklerine katkısı eritilmektedir. Dolayısıyla bu durum oyların etki gücünde aşınmayı ortaya çıkarmaktadır. Bizim Türkiye'deki soydaşlardan beklentimiz, Bulgaristan'a giderek oylarını kullanmalarıdır. Böylece doğrudan bulundukları şehrin, bölgenin milletvekillerine oy verecekler ve daha etkili olacaklardır. Malumunuz 5 Ekim Pazar günü Kurban Bayramı'nm 2. Gününe denk gelmektedir. Balkan göçmenlerinde, bizim kültürümüzde bayramlar tatil olarak görülmez, bayramın gereği neyse o yapılır. Bu bağlamda Türkiye'de yaşayan Bulgaristan'da çifte bayram yaşamaları ve yaşatmaları için bölgelerinde oy kullanmalarında büyük yarar vardır.
Oy verecek soydaşlarımızın Bulgaristan Türklerinin birlik ve beraberliklerini göz önünde bulundurarak, bölünmelere mahal vermeksizin, Bulgaristan Parlamentosu'nda mevcuttan daha da güçlü bir şekilde temsil edilmelerini sağlamaları noktasında demokratik tercihlerini yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Zira atılacak her oy Bulgaristan Türklerinin geleceğine yapılacak yatırımdır. Bu duygularla seçimlerin genelde Bulgaristan özelde ise Bulgaristan Türkleri için hayırlı olmasını diliyor; selam ve saygılarımı sunuyorum.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol