Kırklareli Üniversitesi'ni kazanan öğrenci sayısı belli oldu

ÖSYM'nin tercih sonuçlarını açıklamasının ardından Kırklareli Üniversitesi'ni kazanan öğrenci sayısı da belli oldu.

Açıklanan Rakamlara Göre Kırklareli Üniversitesi'ne 6 bin 274 öğrenci yerleşerek kesin kayıt yaptırmaya hak kazandı.
Kırklareli Üniversitesi'ne bu yıl yeni katılacak öğrenciler için hazırlıklar başladı. Üniversitenin resmi internet sitesinde ayrıntılı açıklanan kayıtlar, fakültelere göre gün gün olmak üzere 1-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Açıklanan öğrenci sayılarına göre halk arasında 4 yıllık diye bilinen fakültelere kesin kayıt yapma hakkı kazanan öğrencilerin toplam sayısı 2 bin 24 kişi.
Fen-Edebiyat Fakültesi'nin çeşitli bölümlerine yerleşen toplam öğrenci sayısı 575. Fen-Edebiyat Fakültesi'nin en çok öğrenci okutacak bölümü ise Tarih. Tarih Bölümü'ne 67 birinci, 67 ikinci öğretim olmak üzere 134 öğrenci gelecek. Fakültede, dördü mevcut bölümlerin ikinci öğretimi olmak üzere toplam 10 bölüm yer alıyor.
En çok öğrencinin geleceği fakülte ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi. Fakülteye toplam 610 yeni öğrenci katılacak. Fakültede beşi ikinci öğretim toplam 10 bölüm bulunuyor.
Bu yıl ilk kez öğrenci alan fakültelerden biri olan İlahiyat Fakültesi'ne ilk öğrencileri olacak 144 kişi katılacak.
Mimarlık Fakültesi'nde toplam 2 bölüm bulunuyor. Bu iki bölüme toplam 62 yeni öğrenci katılacak.
Mühendislik Fakültesi'ne ise bu sene toplam 129 yeni öğrenci katılacak. Toplam 3 bölümü bulunan fakültenin en çok öğrenci alan bölümü 47 öğrenci ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği.
Bu yıl ilk kez öğrenci alacak fakültelerden diğeri de Teknoloji Fakültesi. Teknoloji Fakültesi'ne toplam 42 yeni öğrenci katılacak. En çok öğrencinin katılacağı bölüm ise Mekatronik Mühendisliği.
Turizm Fakültesi'ne bu sene katılacak olan öğrenci sayısı 79. Fakülte bu sene ilk mezunlarını vermişti. Kırklareli'nde ve tüm ülkede turizmi geliştirmek amacı ile eğitim veren fakültenin en çok öğrenci alan bölümü, 48 öğrenci ile Turizm İşletmeciliği normal öğretim.
İki yıllık Önlisans programlarına yeni yerleşecek öğrenci sayısı ise 4 bin 250. Öğrenci sayısı okullara ve ilçelere dağılmış meslek yüksek okullarına göre değişiklik gösteriyor.
4 yıllık eğitim veren ancak yüksekokul adı altında eğitim veren Sağlık Yüksekokulu'na bu yıl toplam 383 öğrenci katılacak. Yüksekokulun en çok öğrenci alan bölümü 62 öğrenci ile Hemşirelik Bölümü.
2 yıllık Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ise toplam 511 yeni öğrenci katılacak. Meslek yüksekokulunun en çok öğrenci alan bölümü ise Tıbbi Laboratuar Teknikleri. 50 normal, 50 ikinci öğretim öğrencesi olmak üzere toplam 100 öğrenci bu bölüme katılacak.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'na da bu sene 601 yeni öğrenci katılacak. Meslek yüksekokulunun en çok öğrenci alan bölümleri ise 70'er öğrenci ile İşletme Yönetimi ve Muhasebe ve Vergi uygulamaları.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'na bu sene 785 yeni öğrenci katılıyor. En çok öğrenci alan bölüm ise 100 kişi ile Gıda Teknolojileri Bölümü oldu.
Babaeski Meslek Yüksekokulu'na ise bu sene toplam 492 yeni öğrenci katılacak. Babaeski'de yer alan meslek yüksekokulunun en çok öğrenci alan bölümü ise Bankacılık ve Sigortacılık. Bu bölüme 100 normal öğretim ve 100 ikinci öğretim olmak üzere toplam 200 yeni öğrenci katılacak.
Meslek yüksek okullarının içinde en çok öğrenciyi alan okul ise Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu. Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu'na bu sene bin 8 yeni öğrenci katılacak. Meslek Yüksekokulu'nun toplam 20 bölümü bulunuyor. Bu okulun en çok öğrenci alan bölümü ise 131 öğrenci ile Elektrik Bölümü.
Pınarhisar Meslek Yüksekokulu'na ise bu yıl 446 yeni öğrenci katılıyor. Okulun en çok sayıda öğrenci alan bölümü ise 80 öğrenci ile Bilgisayar Programcılığı Bölümü.
Son olarak Vize Meslek Yüksekokulu'na ise toplam 407 yeni öğrenci katılacak. Okulun en çok öğrenci alan bölümü ise 60 normal öğretim, 60'da ikinci öğretim olmak üzere toplam 120 öğrenci katılacak.
Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin kayıt tarihleri 1-5 Eylül tarihleri arasında değişen tarihlerde yapılacak. Kesin kayıtlardan sonra ise üniversiteyi yeni katılan toplam öğrencilerin kesin sayısı belli olacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol