Kent Konseyi'nin yeni Başkanı Meriç

Kırklareli Kent Konseyi'nin dün yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa Seyfi Sevinç Meriç seçildi.

Kırklareli Kent Konseyi'nin Başkan Aydın Karakoç'un istifa etmesini ardından dün yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda Başkanlığa sendikacı kimliği ile tanınan Seyfi Sevinç Meriç seçildi. Eski Şeker Depoları'ndaki Toplantı Salonu'nda yapılan Olağanüstü Genel Kurul, en yaşlı üye olması nedeniyle 7 Ocak 2015'te Başkan Aydın Karakoç'un istifa etmesinin ardından Kent Konseyi Başkan Vekilliğini üstlenen Erman Ulusoy'un başkanlığında toplandı. 

Divan Başkanlığının oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden Olağanüstü Genel Kurul, Başkanlığa adaylığını açıklayan Erman Ulusoy'un konuşması ile devam etti.
Ulusoy, burada yaptığı açıklamasında, Kent Konseyi Başkanlığını vekaleten yürüttüğünü anımsatarak, delegelerden Başkanlığını tasdik etmelerini istediğini belirtti. Ulusoy, "Yerel yönetimler halkın katılımı esasına dayanarak demokrasinin temeli kabul edilen, insanın özgürleştirilebilmesinde demokrasinin yanılabilmesinde ve insanların demokratikleşmesini sağlamakta birinci kuruluşlardır. Kent Konseyinin ve kent konseylerini önemi her geçen gün artmaktadır. Bizde bu nedenle kent konseyi ve organlarının etkin çalışmasına çok önem veriyoruz. Bu nedenle şehrimizde bulunan STK'ların kent konseyimize temsilci göndermelerini, çalışma gruplarına temsilci ile katılmalarını istedik. Kendilerine katılmaları için yazı gönderdik. Yazımıza cevap veren ve temsilci gönderen STK'larla Kent konseyimizi oluşturduk. Kent konseyimizin yapısında geniş bir temsilci yelpazesi var.
Şehrimizi marka şehir yapmak için herkes üzerine düşen katkıyı vermektedir ve vermeye devam edecektir. Şehrimizin geleceğini planlayıp inşa ederken kentin tüm sorunlarını ortak akılla, insanı öne koyan, uygulanabilir, çevreci istihdam yaratan, yaşam kalitesini yükselten projeler üretmek zorundayız. Bu nedenle kent konseyimizin çatısı altında o veya bu sebeple katılmayan veya katılmamış olan STK'ların Kent konseyimize temsilci göndermelerini beklemekteyiz. Ne kadar çok olursak o kadar güçlü oluruz. Kent Konseyi Başkanlığını vekaleten yürütüyorum, bu vekaleti sizlerin tasdik etmesini istiyorum. Bu nedenle aday oldum" dedi.
Yönetimde figüran değil asli unsuruz
Ulusoy'un ardından adaylığını açıklayan bir diğer isim Eğitim Sen Şube Başkanı Seyfi Sevinç Meriç oldu. Meriç, Kent Konseyi Başkanlığına Kırklareli'deki STK'ların büyük kısmının adayı olarak gösterildiğini belirterek, "Bu nedenle Kent Konseyi Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Bizim geleneklerimizde aday olmak yok aday gösterilmek var. Bu vesile ile Kent Konseyi'nin ne anlama geldiğini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Kırklareli büyümekte ve gelişmekte olan bir kent. Ama bunun sancılarını artarak çekmekte. Eğer kent halkı olarak bu sürece doğru müdahaleler yapılamazsa, doğamızın, yeşil alanlarımızın, tarıma uygun arazilerimizin tahrip ve talan edilmesi söz konumu olabilir. Kentimizde zaten var olan sorunları artarak büyüyebilir. Bu noktada kent konseyi kendisini oluşturan emek örgütleri, STK'lar ile birlikte kentin ortak aklını üretebilmelidir. Ürettiği düşünce ve projeleri yerel yönetimle paylaşan, merkezi yönetimden isteyen, bu bağlamda hem yerel yönetimi hemde merkezi yönetimi demokratik anlamda baskılayan bir demokratikleşme projesi olmalıdır Kent Konseyi. Demokrasinin, katılımcılığın lafta değil, uygulanabilir olduğunu, bu kentte yaşayanların haklının arkasında duran sivil toplum olunabileceğini, kendine güvenmenin ne büyük bir güç oluşturacağını hep birlikte görmemiz mümkün. Bir kent ancak kentliler miraslarına sahip çıkarsa korunabilir. Çeşitli yer ve mekanlarda kendi kendinize şikayet etmek dedikodu üretmekten farksızdır. Bunun yerine kent konseyini çeşitli olumsuzluklara karşı kentlerin bir savunma mevzi haline getirebilirsek, bu kentte yaşayan tüm bireyleri bu demokratik ve katılımcı sürecin bir parçası haline getirebilirsek yaşanılabilir bir kent yaratabiliriz. Yaşanılabilir bir kent için belediye ile ortak projeler üretebilmeliyiz. Kısaca Kent Konseyi kentin yönetiminde figüran değil asli unsurdur. Ancak bu atmosferi yaratabilmek için kararlılık gerekir. Şu an kent konseyi yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın da bu kararlılığa sahip olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı.
23 farkla Meriç seçildi
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimlerde 91 delege oy kullandı. Oyların ikisi geçersiz sayıldı. Yapılan sayımda Seyfi Sevinç Meriç, Erman Ulusoy'un aldığı 33 oya karşılık 56 oyla Kırklareli Kent Konseyi'nin yeni başkanı seçildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol