Hakan Ediş, Regaip Kandili münasebetiyle lokma dağıttı

Kırklareli Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, Regaip Kandili münasebetiyle Kırklarelili vatandaşlara lokma ve ayran dağıttı. Ediş, Kırklarelili vatandaşlarla birlikte güzel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini, tüm İslam Alemi'nin Regaip Kandili'ni kutladığını belirtti

Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.
Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.
Özellikle üç mübarek ay olan Recep, Şaban ve Ramazan-ı Şerif ve bu aylar içerisinde bulunan Regaip, Mirac, Berat ve Kadir geceleri ilâhî feyiz ve bereketle bezenmiştir. Bu feyizli gecelerden ilki Regaip Kandilidir.
Bu manevi günde Akalar Mahallesi sakinlerini ve Kırklarelili vatandaşları unutmayan Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, lokma ve ayran dağıttı. "Regaip Kandili, bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirsin" diye yola çıkan ve Regaip Kandili münasebetiyle Akalar Mahallesi sakinlerine ve Kırklarelili vatandaşlara lokma ve ayran dağıtan Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, lokma dağıtımına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini, kültürümüzü yaşatmak için güzel ve anlamlı bir etkinlik yaptıklarını ifade etti.
"Tüm İslam Alemi ile birlikte nice güzel kandilleri beraber geçiririz inşallah"
Sözlerine herkesin Regaip Kandili'ni kutlayarak devam eden Ediş; "Öncelikle tüm İslam Alemi ile birlikte nice güzel kandiller geçirmemiz ümidiyle herkesin Kandili Mübarek olsun. Bizler mahallemizde daha huzurlu ve manevi gücün daha üst seviyelerde olduğu bir ortam yaratmak amacıyla çıktık yola. Nitekim yolumuzun doğru olduğunu bu anlamlı günde bir kez daha anladık. Kültürümüzü yaşatıp, güzel ve anlamlı bir etkinlik yaparak mahalle sakinlerimize ve vatandaşlarımıza lokma ve ayran dağıttık. Yaptığımız etkinliğe ilgi çok fazlaydı. Ben bir kez daha hem tüm inananların Kandilini kutluyor, hem de etkinliğimize ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
"Onun sayesinde birlik bütünlüğümüz daha fazla pekişti"
Akalar Mahallesi sakinleri ise bir araya geldikleri etkinlikte, Muhtar Ediş'e teşekkürlerini sunarak şu ifadelere yer verdiler; "Bizim mahallemizde muhtarımızın gelişiyle birlikte birlik ve düzen daha çok rayına oturdu. Huzurumuz arttı. Onun yapmış olduğu bu etkinliklerle birlikte de artarak devam edeceğine inanıyorum. Bizler hem muhtarımıza teşekkür ediyoruz, hem de tüm İslam Alemi'nin Regaip Kandili'ni kutluyoruz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol