ESKİ ÖĞRENCİMİZ ÖZLEM AYTEKİN'LE SÖYLEŞİ

17.01.2015 günü Kırklareli Atatürk Lisesi mezunu çalışkan öğrencim ÖZLEM AYTEKİN'le karşılaştık. ÖZLEM AYTEKİN: " 1987 Kırklareli Atatürk Lisesi mezunuyum. Hatırladığım kadar sınıf arkadaşlarım: Serap Alışkın, Özlem Özel, Selahattin Minsolmaz, Ahmet Kaya (Kaynarcalı), Özlem Alço, Hüseyin Admeş, Ömer Kaymaz, Hakan Görgün, Barış Şişik, Jale Efe, Ece Saka, Gamze Çetin, Dilek Eriklili, Edebiyatta komposizyon dersinde çok başarılı Mine'nin soyadını unttum… Serhat, Esra…
Sınıf numaram 1773. 46, 5 Fen A sınıfında okudum. Fizik öğretmenimiz Harun Fettahoğluydu. Okulun fizik laboratuar aletleri üniversite birinci sınıf eğitim seviyesindeydi. Okulun alttaki koridorda yaylar birbirine bağlanıp enine ve boyuna dalgaları öğretmenimiz göstermişti. Beton zemin üzerindeki yayların tıslama seslerini dinlerdik. Matematik öğretmenimiz Adil Kurt'tu. Beden eğitimi öğretmenimiz Meryem Olgaçtı.
Cirit, gülle atma, kısa uzun mesafeli koşu, düzgün yürüme, denge aletinde cimlastik, hentbol gibi sporlarda yetenekli öğrencileri öğretmenimiz keşfederdi. Bizlere estetiği öğretmeye çalışırdı. Bu bazen saç modelimiz olurdu. Kurdelenizdeki beğendiği incelikleri tastiklediğini bize söylerdi." dedi. Selahattin Demiraco: "Dedeler nereden gelmişler?"
ÖZLEM AYTEKİN: "Annem Bulgaristan Tırnova göçmenidir. Babam Elağzılı olup emekli öğretmendir. Kıyıköylüyüm. (Midye)
Kırklareli Atatürk Lisesi Kız pansiyonunda kaldım. Pansiyon müdürümüz Faik Mercandı. Öğretmenimiz çok karlı günlerde pansiyondaki kızlar dışarı izninde bir yerlerini düşüp de kırmamaları için hepimizin tüm ihtiyaçlarımızı tek tek alıp bize getirirdi.
Kendiside ayakkabısının üzerine çorap geçirirdi. Buzlu, karlı yolda kaymamak için önlem alırdı."dedi.
Selahattin Demiraco: "Adıyaman'da fizik öğretmenliği yapıyorsunuz. Kırklareli'yi özlemişsinizdir. Sizi Kırklareli'de bir okulda görmek isteriz."
ÖZLEM AYTEKİN: "Adıyaman da tütün, üzüm, incir, pamuk, nar, dut yetiştirilir. Mermer kaynakları var. Pere Antik kenti bulunuyor. Kalyonlar.. Besni eski bir yerleşim yeridir.
Arsenia , Doğu ile Batının birleştiği yerdir. Nemrut Dağında heykeller bulunuyor. Adıyaman halkı iyidir. Tarih dersimize Gülen Akcan gelmişti. Sizi hemen tanıdım. Karşılaşmamız iyi oldu.
Edebiyat dersimize Zeynep Akıncıoğlu geliyordu. Nihal Akıncıoğlunu da anımsıyorum. Bütün öğretmenlerimizi severim. İmren Gözkaman öğretmenimizde derslerimize girmişti."dedi. Bu söyleşi Uçarlar pasajında Uzay fotokopi dükkânında yaptık. Kırklareli'nde kiralık bir ev tutmak isteyen, Kırklareli'ne yerleşmek isteyen çok kibar insan Özlem Aytekin'e yaşam boyu başarı sağlık dilerim..
Eski öğrencilerimizi, Kırklareli'yi seven kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlarım. Atanamayan branj öğretmenlerine selam olsun. Atanamayan branj öğretmenlerine Şubatta 40 bin kadro verilsin. Gençlerimize sahip çıkalım. Türk dili öğretmenlerine yeterli kadro verilsin. Çocuklarımız öğretmen olarak atansınlar. Güzel bir dünyada yaşamak umutla sevgiyle gerçekleşebilir. Mutluluk güzel bir düştür. Şarkın, şarkılarını severim. Güzel geleneklerimizi insanlığımızı yaşatalım.. Yaşlılara, kadınlara, saygıyla, iyilikle, hoşlukla davranalım.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol