Dünya; EVET Kırklareli; HAYIR

T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün yayımladığı, The Times (İngiltere) gazetesinin "Erdoğan Çağı" başlıklı haberinde, Kırklareli, Edirne, İzmir gibi daha evvel,  "ÖNCE İNSAN" patentli belediyecilik hizmetleriyle tanışamamış olan kent sakinlerine ciddi ipuçları ile örnekler verdi. Atatürkçülük gibi, halka sunulan hizmetlerin vizyon kalitesini arttırmak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ardında bıraktığı devrimleri geliştirmek adına söylenen ilkeleri siyasi platformda kullanarak vatandaşı seçim zamanlarında tesir altına alan yapının aksine, Binlerce Kilometre uzaktan dünyada milyarlarca kişinin takip ettiği THE TİMES dergisi tüm gerçekleri belediyecilik hizmetlerinden mahrum bu bölge insanının kulağına fısıldadı

İngiltere'nin en köklü yayın yapan ve tüm dünyanın yakından takip ettiği dergilerinden The Times, 10 Ağustos tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 20.000.000 ülke insanının desteği ile Köşke çıkan Recep Tayyip Erdoğan'a geniş bir yer ayırdı.
Medeniyetin, Çağdaşlığın ve insanca yaşamanın beşiği olarak kabul edilen ada basınının irdelediği 13 yıllık iktidar için vurguladığı konular dikkat çekti.
ABD, Almanya, Rusya gibi dünya devi ülkelerin, tek başına iktidar olduğu bu zaman zarfında takdirini kazanan 28 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanlığı resmiyet kazanacak olan Erdoğan için THE TİMES dergisinin "Erdoğan Çağı" adı altındaki yazısı % 52'lik destekçisinin gördüğü gerçekleri yansıtırken, % 48 oranında başka partilere yönelen kesim içinde "Neden Erdoğan" sorusunun cevabını verdi.
Recep Tayyip Erdoğan'lı AK Parti 2002 ile başlayan seçim maratonunda Kırklareli'ninde aralarında bulunduğu Trakya, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki bir çok ilde genel ve yerel anlamda oy oranını arttırmış olsada galibiyete uzanamamış, bu süre içerisinde AK Parti İl ve İlçe yönetimleri ise 2023 ve 2071 gibi uzun vaade hedeflerini halk tabanına anlatamamıştı.
THE TIMES, Kırklarelili vatandaşa ve Kıyı şeridine, "NEDEN ERDOĞAN?"sorusunun cevabını verdi
T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün yayımladığı, The Times (İngiltere) gazetesinin "Erdoğan Çağı" başlıklı haberinde, Kırklareli, Edirne, İzmir gibi daha evvel,  "ÖNCE İNSAN" patentli belediyecilik hizmetleriyle tanışamamış olan kent sakinlerine ciddi ipuçları ile örnekler verdi.
Atatürkçülük gibi, halka sunulan hizmetlerin vizyon kalitesini arttırmak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ardında bıraktığı devrimleri geliştirmek adına söylenen ilkeleri siyasi platformda kullanarak vatandaşı seçim zamanlarında tesir altına alan yapının aksine, Binlerce Kilometre uzaktan dünyada milyarlarca kişinin takip ettiği THE TİMES dergisi tüm gerçekleri belediyecilik hizmetlerinden mahrum bu bölge insanının kulağına fısıldadı.
THE TIMES, Erdoğan Çağı"
Recep Tayyip Erdoğan müthiş bir siyasetçi. Sandık sonuçları gösteriyor ki Erdoğan Türkiye'nin doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı olacak ve muhtemelen de on yıl daha iktidarda kalacak. Bu seçim sonucu NATO ülkeleri içinde en uzun iktidarda kalan liderin, Suriye, Irak ve Kürdistan'da giderek yükselen sesiyle bölgedeki ağırlığını ve ülkesini daha da modernleştireceğini teyit etti.
Türk seçmenler, Türkiye'yi Avrupa'nın şimdiye kadar görülmüş en kötü mali krizinden çıkaran Başbakan Erdoğan'ı 2003 yılından bu yana seçiyor. Milyonlarca kişi yoksulluktan çıkarıldı ve yeni açılan hastaneler ücretsiz sağlık imkânları sundu. Büyüme hızı yavaşlayarak gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 4'üne geriledi (büyüme rakamı 2010 yılında yüzde 9 oranındaydı) ancak bu Orta Doğu'daki komşularının hayatta kalma mücadelesi verdiği bir ortamda oldukça dinamik bir tablo oluşturuyor.
Kaydedilen diğer başarılar Başbakan'ın kendisini ulusal bir lider olarak takdim etmesine yardımcı oldu. Erdoğan, Türkiye'nin Kürt azınlığıyla ilk kez müzakere eden lider oldu. Bütün bunlar Türkiye'yi, İslami hedeflerle demokratik düzenin birleşimi olarak Arap Baharının etkisindeki ülkeler için bir model hâline getirdi.
 Ancak Erdoğan'ın gelecekteki istikameti konusunda endişelere yol açan gerçek nedenler var. Erdoğan, doğrudan seçilerek başa gelen bir cumhurbaşkanı olarak bu görevin yetkilerini genişletmek istiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından hazırlanan yasa tasarısında, cumhurbaşkanına Meclisi fes etme ve hükûmet bakanlarını atama yetkisi verilmesi öngörülüyor. İşaretler Erdoğan'ın erken seçim çağrısı yapacağı, kendisine yakın bir kişiyi başbakan yapacağı kendi isteği doğrultusunda Anayasa'yı değiştirebileceği şekilde yeterli çoğunluğu sağlayabileceği bir parlamento kurmayı arzulayacağı yönünde.
Cumhurbaşkanlığı beş yıllık bir görev ancak Erdoğan ikinci defa aday olabilir. Erdoğan'ın Osmanlı sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılına tekabül eden 2023 yılına kadar görevi yürütme olasılığı var. Eğer seçim posterlerinde yazan slogana bakacak olursak bu Erdoğan'ın çağı olacak.
Erdoğan'ın acilen halletmesi gereken iki konu var: Irak ve Suriye'deki kargaşanın sınırı aşmasını engellemek ve çöken Irak ihracat piyasasına alternatif bulmak. Bunun dışında, Türkiye'nin Arap dünyasındaki toplumları reform etmek için ılımlı bir örnek olduğu görüşünü yeniden canlandırmalı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol