CHP'de aday adaylık süreci devam ediyor

7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde sürece hız kazandıran aday adaylarının yürüttüğü çalışmalar bütün ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de devam ediyor. Siyasi Partilerin bünyesinde aday adaylıklarını açıklayan isimler, Kırklareli'ni TBBM'de temsil edebilmek adına tüm kozlarını kullanıyorlar. Bu bağlamda dün CHP Kırklareli İl Başkanlığı Binası'nda yapılan Aday Adaylığı Tanıtım Toplantısı'nda kendilerini tanıtan isimler, 7 Haziran için gün saymaya devam ediyor 

2015'in 7 Haziran'ında yeni bir döneme "Merhaba" diyecek olan ülkemizde, Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimiz Kırklareli'de de aday adaylarının sayısının her geçen gün arttığı süreçte, siyasi partilerin çalışmaları da hızlandı. Dün saat 11.30'da yaptığı basın açıklamasıyla birlikte aday adaylığını açıklayan Tuna Soykan, beraberindeki heyetle birlikte Dingiloğlu Parkı'na ardından da CHP İl Başkanlığı Binası'na doğru yürüdü. Soykan, daha güzel bir Kırklareli için vekilliğe aday olduğunu ifade etti. Ardından 12.30'da CHP Kırklareli İl Başkanlığı Binası'nda başlayan Aday Adaylığı Tanıtım Toplantısı'nda, aday adayları kendilerini üyelere tanıtarak destek bekledi.
"Kırklareli her açıdan farklı"
Toplantıda ilk olarak kürsüdeki yerini alan Kırklareli CHP Milletvekili Turgut Dibek, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "1987 yılıydı. Ben o zaman üniversite 3. sınıfta idim. 1987'de en son biz üye bazında önseçim yapmışız. 91 delegeyle. 1995 ön seçim yok, 1999 delegeyle, 2002 delegeyle, 2007 yok, 2011 delegeyle. Bu yıl ilk kez üye bazında yapıyoruz, 27 yıl sonra. Çok ciddi bir üye sayımız var. Şuanda 12 bin 500 tane üyemiz var. Kırklareli geneline bakarak. Tekirdağ'ın üye sayısı 22 bin. Tekirdağ'ın nüfüsu 906 bin. Bizim nüfusumuz 340 bin. Oranlamayı yapın. Trakya'da yaşadığımız için konuşuyorum. Edirne'nin nüfusu 400 bin, üyesi 10 bin civarında. Ben Kırklareli'nin farkını ortaya koyması adına bunu söylemek istedim. Kırklareli farklı bir kent Kırklareli her açıdan farklı. Türkiye'nin gözbebeğidir. Ben, iki dönemdir parlamentodayım. Sizin milletvekilinizim, orada görev yapıyorum. Ben Kırklareli'nin farkını hep aklımın, beynimin bir kenarında tutarak, o sorumlulukla ve bilinçle milletvekiliniz olmaya çalıştım. Mecliste 118 kez ben sizin adınıza kürsüye çıktım. 640 sayfa o komisyonda konuşmuşum. Bunların hepsini, Kırklareli'ni daha iyi noktalara getirebilmek ve en iyi şekilde tanıtabilmek adına yaptım" dedi.
"Yarın ne olacak korkusuyla gözlerini açıyorlar"
Dibek'in ardından sözü devralan CHP Kırklareli Milletvekili Aday Adayı Rabia Çakmakçı ise şunları söyledi; "Kırklareli Merkez ilçe, Yoğuntaş köyünde doğup büyüdüm. Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden mezun oldum. Anadolu'nun çeşitli illerinde ikamet edip çalıştıktan sonra Edirne İl Özel İdaresi'nden emekli oldum. Bundan önceki dönemde Kırklareli İl Genel Meclisi'nde Merkez ilçe üyesi olarak partimizi temsil ettim. İlimiz kendi dinamikleriyle kalkınmasını sürdürebilme çabası vermektedir. Birinci öncelikli geçim kaynağımız olan tarım ve hayvancılığımız çökmüş, köylümüz geleceğini kentlere ve sanayi bölgelerine göç etmekte bulmuştur. Kırsal bölgelerimiz nüfusunu ve üretim yeterliliğini kaybetmiştir. Esnaf, her sabah "Yarın ne olacak?" korkusuyla gözünü açıyor. Emeklilerimiz, işsiz çocuklarının geçimlerine katkıda bulunmak için, kendi geçim kaynaklarından ve yaşamlarından vazgeçmiş, çaresizlik içinde kıvranıyor. Bizler bunu sonlandırmak, Kırklarelili vatandaşlarımıza daha iyi bir gelecek sunabilmek adına Kırklareli'ni mecliste sizlerin adına temsil etmek istiyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.
"Kırklareli'de önemli işlere imza attık"
Çakmakçı'nın ardından sözü devralan CHP Kırklareli Milletvekili Aday Adayı Vecdi Gündoğdu ise şöyle konuştu; "1987'den beri beklediğimiz üye ile önseçim bugün önümüzde. Ben, Genel Merkez'imizin almış olduğu bu kararı gerçekten kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Önümüzde ki süreçte her şey bizim elimizde, CHP'nin elinde. Aday adayı olduğumuz için köylere, beldelere, ilçe merkezlerine gidiyoruz. Tabii ki sadece partimizle değil vatandaşla da görüştüğümüzde, CHP ile yürüyeceklerini söylüyorlar. Benim 1987 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'yle başlayan bir siyasi hayatım var. Orada Gençlik Kolları'yla başladık ve devam ettik. Cumhuriyet Halk Partisi açılınca da gittik baba ocağına kaydımızı yaptırdık. Ve o süreçten bu sürece de kah İlçe Başkanlığı, kah İlçe Başkan Yardımcılığı, kah İl Başkanlığı veya değişik görevlerde bulunan genç bir arkadaşınızım. Sizlerle birlikte Kırklareli'nde önmeli işlere imza attık. Sizlerle beraber iyi şeylere imza attığımız gibi Türkiye genelinde de müthiş başarılar elde ettik" ifadelerine yer verdiği konuşmasını, Kırklareli'ni TMBB'de temsil etmek adına herkesin desteklerini beklediğini söylediği sözlerle sonlandırdı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Meydanı bırakmazlar 27 Şubat 2015 Cuma 16:50:09

    Turgut Dibek'in yeri garantidir.Gençlere meydan kalmaz.