Bin aydan hayırlı gece

Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak yaklaşan Kadir Gecesi hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Bin aydan daha hayırlı bir gece geçireceğimizi ifade eden Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Kadir Gecesi'nde herkesi ibadet etmeye davet etti. İslam coğrafyasında ve Dünyadaki akan kanın durmasını dileyen İsmail Bayrak bu kan dursun diye herkesin dua etmesini istedi.

Ramazan-ı Şerif Ayı'nın en hayırlı gecesi olan Kadir Gecesi yaklaşırken Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak gazetemize açıklamalarda bulundu. Kur-an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve Peygamber efendimizin müjdelendiği ay olduğunu dile getiren Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetin bin aydan daha hayırlı olduğunu ifade etti. Yeryüzünde ve özellikle İslam coğrafyası üzerinde gezen kara bulutların dağılmasını dile getiren İsmail Bayrak,  Filistin ve diğer İslam coğrafyasında zulüm gören Müslümanlar için dua etmemiz gerektiğini dile getirdi.

Bu ayın 23'ünü 24'üne bağlayan gece Kadir Gecesi olarak nitelendirildiğini ve her sene olduğu gibi Hızır Bey Cami'nde yapılan sohbet ve ibadet ile değerlendirileceğini ifade eden Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak "Bilindiği gibi mübarek Ramazan Ayını yaşıyoruz. Ramazan Ayı önemli bir aydır. Özellikle Kur-an'ı Kerim'in indirildiği Yüce Peygamberimize nazır olduğu bir aydır. Ramazan-ı Şerif Ayı içerisinde 27. gecesi Kadir Gecesi olarak değerlendiriliyor. Buda ayın 23'ünü 24'ne bağlayan geceye tekabül ediyor. Kadir Gecesi münasebeti ile İnşallah her zaman olduğu gibi Hızır Bey Cami'nde yine bu konu ile alakalı bir sohbetimiz olacak. Tabi diğer camilerimizde de programlar olmuş olacak. Kadir Gecesi Kur-an'ı Kerim'de bir sure olarak vardır. Kur-an'ı Kerim'de 114 tane sure vardır. O surelerden biriside Kadir Suresidir. Orada yüce Rabbimiz Kadir Gecesi'nde Kur-an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığını orada ifade ediyor ve Kadir Gecesi'nin bir zat ayet-i kelimede yapılan hayır ve iyilikler yönü ile bin aydan daha hayırlı olduğunu ifade ediyor. Dolayısıyla bu gece münasebetiyle çokça ibadet yapmalıyız. Tövbe etmeliyiz, dua etmeliyiz" ifadelerini kullanan İsmail Bayrak, bütün Kırklareli Halkını Kadir Gecesi'nde camilere ibadet etmeye davet etti.
Akan kan dursun
İslam coğrafyası üzerinde bilhassa son dönemlerde İsrail'in acımasızca saldırdığı Filistin'de akan kanın durması için dua edilmesi Kur-an'ı Kerim okunmasını Kırklareli Halkından isteyen Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak "Milletimiz için, ailemiz için, İslam âlemi için, İslam coğrafyasında devam etmekte olan zulümlerin sona ermesi için, akan kanların durması için, bilhassa Filistin'de yaşanan hadiselerin sona ermesi için, barışın gelmesi için Irak'taki hadiseler, Doğu Türkistan'daki hadisler, Arakan'daki hadiseler ve tüm dünyadaki kötü hadisler için dua etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Bin aydan daha hayırlı
Ramazan Ayı'nın 27. gecesi Kadir Gecesi olarak yüce Rabbimizin bizlere ibadet etmemizi istediğini dile getiren Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, bütün Kırklareli Halkını Kadir Gecesinde camilere ibadet etmeye davet etti. Sabah namazının da yatsı namazında olduğu gibi cemaatle camide kılınırsa bütün gece ibadet etmiş kadar olduğunu ifade eden Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak "Bu gece bin aydan daha hayırlı ve yüce Rabbim böyle nitelendiriyor. Yüce Rabbimizin bu ihsanını iyi değerlendirip çok çok dua etmeliyiz. Kaza namazı kılmalıyız, Kur'an okumalıyız ve vefat eden akrabalarımıza ithaf etmeliyiz. O gece yatsıyı cemaatle camide kıldığımız gibi, sabah namazını da cemaatle camide kıldığımız takdirde bütün gece ibadet etmiş sayılacağımızı ifade ediyor. Bütün Kırklareli Halkımıza, İslam âlemine ve tüm dünya insanları için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Sizlere de çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol