"Atık Yönetimi Altyapısının Güçlendirilmesi" projesi sona erdi

Vize Belediyesi'nin uyguladığı "Atık Yönetimi Altyapısının Güçlendirilmesi" projesi sona erdi. Proje kapsamında 2013 yılında başlanan eğitimler dün itibariyle sonuçlandırıldı

Vize Belediyesi'nin 2013 yılında uygulamasına başladığı "Atık Yönetimi Altyapısının Güçlendirilmesi" projesi kapsamında verdiği eğitimler dün itibariyle sona erdi. "Vize İlçesi Atık Yönetimi Altyapısının Güçlendirilmesi" projesine ilişkin olarak 11.04.2014 Cuma günü saat 10.00'da Belediye Toplantı Salonu'nda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda yapılan sunum ile projenin sonuçları, çıktıları kamuoyu ile paylaşıldı. Vize Belediyesi tarafından 2012/2013 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında yürütülen projenin, toplam bütçesinin yüzde 65' i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak ve kalan yüzde 35'lik kısmı ise Vize Belediyesi tarafından karşılandı. Projenin sözleşmesi 15.07.2013 tarihinde imzalandı. Proje 15.04.2014 (dün) tarihinde sona erdi.
Amaç, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre
Vize Belediyesi'nden projeye ilişkin yapılan açıklamada, projenin amacı sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre olarak özetlendi. Açıklamada, "Proje ile hedeflenen, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre amacı ile temizlik hizmetlerinde belediyenin uyguladığı katı atık toplama yöntemlerinde kalite ve görselliği arttırarak ilçede yaşayanların atık yönetimi uygulamalarına uyumunun sağlanması ve kent içinde görsel, çevresel kirliliği azaltmak. Proje kapsamında ilçede belirlenen noktalara 30 adet yer altı çöp konteyneri sistemi kurulmuştur. Böylece çöpler artık yeraltında saklanacak, hem koku ve bakteri oluşumu engellenecek hem de çöplerin yarattığı görüntü kirliliği önlenecektir. Ayrıca proje kapsamında 1 adet 13+1,5 metreküplük çöp toplama aracı, 2 adet vakumlu süpürge makinesi, 2 adet motorlu atık toplama aracı, 40 adet geri dönüşüm konteyneri ve 50 adet atık pil kutusu alınmıştır. Belediyemiz Çevre Mühendisi ve proje koordinatörü Elif Duraklı Pişirir tarafından 09.04.2014-10.04.2014 tarihlerinde Namık Kemal Ortaokulu Konferans Salonunda Namık Kemal Ortaokulu, Adalet Erez İlkokulu, Arife Bekir İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine ve öğretmenlerine çevre ve geri dönüşüm eğitimleri düzenlenerek eğitimlerde çevre, sürdürülebilir yaşam, geri dönüşüm ve atıkların kaynağında ayrıştırılması konusunda bilgiler verilmiştir" denildi.
Öğrenciler atıkların ayrıştırmasını yerinde inceledi
Proje kapsamında öğrencilere verilen eğitimlerin yanı sıra çeşitli geziler de düzenlendi. Bu gezilerle öğrencilerin konular hakkında uygulamalı olarak bilgi sahibi olması ve yerince inceleme yaparak bilinçlenmesi amaçlandı. Açıklamada, "Ayrıca Cuma günü eğitim verilen okullardaki öğrenciler ile Çerkezköy'deki Geri Dönüşüm Tesisine teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrenciler evlerinde ve okullarında topladıkları ambalaj atıklarının hangi aşamalardan geçerek ayrıştırıldığını, ayrıştırılan atıkların geri dönüşüm ile yeni ürünlere nasıl dönüştüğünü görerek öğrenme fırsatı bulmuşlardır" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol