25 yil sonra adayligini koydu, yeniden muhtar oldu

29 Mart yerel seçimleri Ilimizde sevinç ve hüzünlerin yani sira sürprizleri de beraberinde getirdi. Kirklareli Merkez Ilçeye bagli Geçitagzi Köyü’nde 1975- 1985 yillari arasinda iki dönem muhtarlik görevinde bulunan Muzaffer Ipek, 25 yillik aradan sonra yeniden aday oldugu köyünde, ezici bir çogunluk ile tekrar muhtarliga seçildi.

Ayni zamanda geçtigimiz haftalarda Köy- Des Köylere Hizmet Götürme Birligi tarafindan yapilan bas muhtarlik seçiminde 40 muhtar arasidan, Muhtarlar Baskani seçilen Ipek, Geçitagzi Köyü’nde çalismalarina da çoktan baslamis ve bir çok hizmeti yapmaya da devam ediyor. Muhtar seçildigi günden bu yana yogun programi nedeni ile bir türlü görüsme imkani bulamadigimiz Geçitagzi Köyü’nün efsane muhtari Muzaffer Ipek ile yapmis oldugumuz samimi röportajda, yapilacak olan hizmetler, muhtarlik ve muhtarlar birligi baskanligi üzerine konustuk.

25 yil sonra yeniden muhtar adayi olma fikriniz nasil olustu?

“1975- 1985 yillari arasinda toplamda iki dönem üst üste Geçitagzi Köyü’nde muhtarlik yaptim. Ayni zamanda is adamiydim. 1995 yilinda emekli oldum ve isleri sona erdirdim. Emekli olduktan sonra 5- 6 yil Kirklareli’nde ikamet ettim. Burada 3 tane evimiz var. Ufak bir rahatsizliktan dolayi tekrar köyüme döndüm. 29 Mart Yerel seçimleri öncesi köylümüzün de bize verdigi yetki ve destekden dolayi muhtar adayi oldum ve benden hariç iki tane daha muhtar adayi vardi. Ben 120 oy aldim, diger aday arkadasimiz 58, bir digeri ise 56 oy aldilar. Bu durumda 25 yil sonra köyümde yeniden muhtar seçildim.

Yasim 68. Su anda kendimi sadece köyüme iyi bir hizmet götürmeye adadim. Geçtigimiz 20 gün zarfinda köyümüzün; suyu, köy binasi, temizlik ve ormanla ilgili olan tüm sorunlari tamamen bitirmis, bulunuyoruz. 4 adet azamda benim kadar degerlidir. Bundan sonraki yapilacak olan hizmetlerin de basarili olmasini diliyoruz.

29 Mart Yerel seçimlerinin ardindan Köy- Des Köylere Hizmet Gönderme Birligi tarafindan yapilan Muhtarlar Baskanligi seçimlerinde, 40 Muhtar arasindan beni seçerek göreve getirmislerdir. Köyümüz ve diger köylerimizi için hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum.” dedi.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol