EDİRNE genelinde belediye başkanlıklarını kimler kazandı? Edirne Merkez Belediye Tarihinde Bir İlk!

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı oldu. Edirne’deki vatandaşlar yerel yönetimlerini belirmek için sandık başına gitti. Edirne’de 320 bin 637 seçmen oylarını kullandı. Yüksek Seçim Kurulu, Anadolu Ajansı ve ANKA Ajansı tarafından veriler açıklandı. Edirne’de sandıkların %100’ü açıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın yüzde 46,67 oy alarak Edirne Belediye Başkanı oldu. Adalet ve Kalkınma
Partisi’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba ise yüzde 42,49 oy alarak seçimi kaybetti.
 


Edirne’nin Süloğlu İlçesinde Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ormankıran ile yeni seçilen belediye ve il genel meclisi üyeleri mazbatalarını törenle aldı. Edirne’nin Süloğlu İlçesi Belediye Başkanlığı seçimlerinde bin 80 oy alarak açık ara farkla Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ormankıran ile yeni seçilen belediye ve il genel meclisi üyeleri mazbatalarını aldı.
CHP 50 YIL SONRA LALAPAŞA’YI KAZANDI
Edirne’nin Lalapaşa İlçesinde Belediye Başkanı seçilen Zafer Sezgin Geldi ile yeni seçilen belediye ve il genel meclisi üyeleri mazbatalarını törenle aldı. Edirne’nin Lalapaşa İlçesi Belediye Başkanlığı seçimlerinde 554 oy alarak açık ara farkla Belediye Başkanı seçilen Zafer Sezgin Geldi  ile yeni seçilen belediye ve il genel meclisi üyeleri mazbatalarını
KEŞAN’DA 4. MEHMET ÖZCAN DÖNEMİ BAŞLADI
Keşan’da bir dönem aradan sonra yeniden belediye başkanı seçilen Mehmet Özcan, “Bizleri özleyen hemşehrilerimizin yeniden huzurundayız.  Hasretle beklediğimiz 5 yıllık aradan sonra, Keşan’a sosyal belediyecilik anlayışı ile tekrar hizmet edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Sizlere layık olmaya çalışacağız, yaptığımız her şeyin hesabını vereceğiz. Sevgi ve saygı ile Keşan için el ele vererek şehrimizi hakettiğini yere getireceğiz” dedi.
ENEZ GÖNENÇLE DEVAM DEDİ
Enez Belediye Başkanlığı seçimini Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özkan Günenç kazandı.
İPSALA’DA YENİDEN KERMAN DÖNEMİ BAŞLADI
İpsala Belediye Başkanlığı’nı AK Parti adayı Mehmet Kerman kazandı. Kerman 5 yıl aradan sonra yeniden başkan seçildi. İYİ Parti adayı Abdullah Naci Ünsal seçimi kaybetti.
HAVSA AK PARTİ’DEN CHP’YE GEÇTİ
Havsa Belediye Başkanlığı’nı resmi olmayan sonuçlara göre; CHP’nin Hüseyin Özden kazandı. Son 5 yıldır görevde olan AK Parti adayı Aydın Balkan seçimi kaybetti. Hüseyin Özden, 1969 yılında Havsa’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Edirne’de tamamladı, Anadolu Üniversitesinden mezun oldu. Esnaflık yapan Özden, evli ve 2 çocuk babasıdır.
MERİÇ DÜBEK’E ‘YETER’ DEDİ!
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Yerel Seçimin ardından yapılan sayımda Meriç İlçesinde Belediye Başkanlığını büyük farkla kazanan Yunus Atay projeleri ve yapacağı hizmetlerle dikkat çekiyor.  % 43.79 oran ve 719 oy alarak Meriç’in yeni başkanı seçilen Yunus Atay ilçede büyük sevinç uyandırdı. En yakın rakibi mevcut Başkan CHP’li Erol Dübek 596 oy (% 36,30) alarak seçimi 2. sırada tamamladı. 2003 yılından bu yana  Meriç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve 2011 yılından bu yana da 29. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Yönetim Kurulunda görev alan ilçenin sevilen ismi Yunus Atay  Meriç’te tarihi bir zafere imza atarak başkanlık görevini kazanan isim oldu. (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol