İlginin şampiyonları vitrin arıyor

"Taşı toprağı altın Kırklareli" diyen, ve her yıl onlarca lezzeti ilimizin lezzet menüsüne ekleyen vatandaş, 2014 yılında vatandaşa sunduğu yeni ürünlerle, alışverişte doğallık diyen Kırklarelili'nin yine gözdesi durumunda. KARINCAK DOMATESİ ve KIZILCIKDERE KEÇİ PEYNİRİ son 15 günü talep şampiyonları

Kırklareli'nin yöresel lezzetleri, yıllardır ilimize gelen misafirlerimiz tarafından ülkenin çeşitli illerinde anlatılan ve tadı damakta kalan izleri ile varlığını nesilden nesle devam ettirmekte. Son yıllarda en çok rağbet gören hardaliyemiz ve köftemiz yanına pekmez, çilek ve ayvamızında eklenmesi ile oluşturulacak bir tanıtım platformunu beklemeye koyuldu.
Yöresel ürün ve lezzetlerimiz ulusal vitrine sunumu ile alakalandırılmış İlgililerin ilgisiz tavırları nedeni ile bu bekleme sürecinde halk pazarlarımızda görücüye çıkan yeni yeni ürünler listemizin büyümesini beraberinde getirdi.
1 tanesi 1 Kilogram gelen Karınca Domatesi görenleri şaşkına çevirirken, doğal ve katkısız olması Kırklarelili vatandaşı en çok cezbeden başlıca unsurları oluşturuyor.
Kırklareli'nde ki balkan köyleri, Üsküp, Beypınar, Hacıfaklı, Armağan, Sazara gibi yerlerde yıllardır evlerde yapılan ve Kırklarelili vatandaşının sağlılık diyerek tercih ettiği Keçi peyniri Kızılcıkdereli üreticinin ellerinden pazarda sunulmaya başladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol