İŞTE ŞULE ŞENLER YÜKSEL ZAMANI

"ŞULE ŞENLER YÜKSEL" teması ve zamanın ses getiren fotoğrafları Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde sergilendi

Ensar Vakfı Kırklareli şubesi "BİR ÇIĞIR ÖYKÜSÜDÜR" Şule Şenler Yüksel programı ile pazartesi akşamı Kırklareli halkı ile buluştu. Program Kırklareli Halk Eğitim Merkezinde saat 19.00 da, Programın açılışı Kırklareli İmam Hatip Lisesi meslek dersi öğretmeni Ahmet Hilmi Taşçı'nın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından Ensar Vakfı Kırklareli Şube Başkanı Mustafa Keskin'in konuşmasıyla devam etti.
Türkiye'de birçok ulusal gazetede köşe yazarlığı yapan ve birçok dergide kalemi ile yer bulan Demet Tezcan'ın diliyle "ŞULE ŞENLER YÜKSEL" teması işlendiği programda zamanın ses getiren fotoğrafları Kırklareli Halk Eğitim Merkezinde sergilendi.
Şule Başı Lakabıyla
Şule Yüksel Şenler kimdir?
Doğum Yılı: 29 Mayıs 1938-Kayseri, Türk yazar. 1960'lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarla ün kazanmıştır.
Aslen Kıbrıslıdır. Küçükken ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bıraktı. Bir terzinin yanında çalışmaya başladı. O bunun ileride kendi başörtüsü modelini yaratmasına yol açtı. 21 yaşında gazetecilik yapmaya başladı. 1965'te tesettüre girdi. Yeni İstiklal Gazetesi'ndeki yazıları nedeniyle hakkında davalar açıldı.
Anadolu'yu dolaşarak verdiği konferanslarla tartışmalar başlatmıştır. Onu taklit eden genç kızların başlarını aynı şekilde örtmeleriyle bu tarz örtüşulebaşı olarak anılmaya başlandı. Cevdet Sunay'a yazdığı bir mektup yüzünden cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı, sekiz ay cezaevinde kaldı.
Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıalide Sabah gazetelerinde kadın sayfası yaptı. Bugün gazetesinde 1967-71'de köşeyazarı idi. Seher Vakti dergisi başyazarı oldu. 1971'de hapis yattı. 1980'den sonra Zaman ve Milli Gazete'de yazdı.
Huzur Sokağı adlı romanı filme alındı. Yücel Çakmaklı'nın yönettiği Birleşen Yollar adlı filmin başrollerinde İzzet Günay Ve Türkan Soray oynadı.
Huzur Sokağı adlı romanı daha sonra aynı adla 'Huzur Sokağı (dizi) dizi olmuş ve ATV'de yayınlanmıştır. Ancak Şule Yüksel Şenler Zaman Gazetesi röportaj yazarıTuğba Kaplan'a dizinin çekiminden ilk etapta haberinin olmadığını, kendisinin de herkes gibi televizyondaki fragmanlardan öğrendiğini söylemiştir. Ayrıca hayli kırıldığını ve endişelendiğini belirtmiştir. Şule Yüksel Şenler ilerlemiş yaşına ve rahatsızlığına rağmen ara ara gazete ve dergilerde çeşitli yazılar yayınlamaktadır.
ESERLERİ: Gençliğin Izdırabı, Hidayet, Bize Ne Oldu, İslam'da ve Günümüzde Kadın, Duyuşlar, Her şey İslam için, Uygarlığın Gözyaşları, Huzur Sokağı, Kız ve Çiçek, Sağ El, Bir Bilinçli Öğretmen, Yılanla tilki.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol