Yeni sezona sayılı günler kala hazırlıklar tam gaz sürüyor

31 Ağustosta başlayacak olan 2. Lig öncesi hazırlıklarını tam gaz sürdüren Trakya'nın gururu temsilcimiz Kırklarelispor, kamp dönemini dolu dolu geçiriyor. Oynadığı maçlara gösterdiği performanslar göz dolduruyor. Bu başarı, bu sezon yeni bir Kırklarelispor Tarihi yaratacak gibi gözüküyor. Yeni sezon öncesi oynadığı 3 hazırlık maçında başarılı performanslar sergileyen yeşil beyazlı ekip, yeni sezonda seyircisine keyifli anlar yaşatacağa benziyor. Yeni sezonun her anlamda Kırklarelispor adına daha parlak geçeceği, takımın kötü günleri geride bırakmasından anlaşılıyor

Geçen sezon yaşananlarla karşılaştırdığımızda arasında büyük farklılıklar olan Kırklarelispor, yeni sezon için büyük umutlar besliyor. Yeşil beyazlı temsilcimiz dördüncü kez çıkacağı 2. Lig arenasında köklü değişikliklere giderek hem düşünceleri hem de yaşadığı kötü kaderi değiştirmek istiyor. Yapılan nokta atışı transferlerin kalitesi, tecrübesi ortadayken, teknik heyetin, yönetimin ve futbolcuların çalışmaları da yeni sezonda başka bir Kırklarelispor olacağının en büyük göstergesi. Geçen sezon yaşanan en başlıca problemlerden biri gol yollarında yaşanan sıkıntılardı.
Bu sezon yapılan transferler bu imajı tersine döndüreceğe benziyor. En basit örneği geçen sezon ligdeki rakibi Çanakkale Dardanelspor'u 4-0'lık skorla geçmesi. 2013-2014 sezonunda birçok maçta gol bulmakta zorlanan ekip, bu sezon oynadığı ilk hazırlık maçında rakibini adeta gol yağmuruna tuttu. Hazırlık maçlarında skor her ne kadar önemli olmasa da, Kırklarelispor'un köklü bir değişim yaşadığı, üzerindeki bütün yüklerden kurtulduğu gün gibi aşikâr.
İnançlı bir kadro oluştu
Geçen sezon yaşanan birçok sıkıntının ardından, takımın tümünde bir umutsuzluk hakim olmuştu. Moral bozukluğu, özgüven eksikliği, takımın kötü günler yaşamasına, düşme hattına kadar düşmesine neden olmuştu. Geride kalan sezonun kötü bir sonuçla atlatılmaması üzerine silkelenip kendine gelen Kırklarelispor'un umutları yine yeşerdi.
Yapılan transferlerin takıma kattığı artılar, futbolcuların özgüvenlerinin üst seviyelere ulaşmasına sebep oldu ve ortaya "inanan" bir kadro çıktı. Her mevkii için ince eleyip sık dokuyan teknik heyet ve yönetim, Kırklarelispor'un yeni sezonda eksikliklerden uzak, kendi içinde olumlu bir takım olması yolunda adımlar atıyor.
Yapılan transferler uzun süredir göz hapsindeydi
Bu sezon takımın belini büken borçların bitmesi, uzun süredir takipte olan futbolcularında peşine düşülmesi anlamına geliyordu. Kırklarelispor Teknik Direktörü Bilgin Erdem, geçtiğimiz günlerde takımın moral temalı yemeğinde yaptığı açıklamada, bu sezon yapılan transferlerin uzun süredir peşinde olduklarını, yapılan tüm transferlerin en ince ayrıntısına kadar incelenerek anlaşma yoluna gidildiğini ifade etmişti. Erdem ayrıca geçtiğimiz sezon borçlar yüzünden ekonomik şartlarda anlaşamadıkları transferleri, bu sezon takıma kazandırmanın büyük mutluluk verdiğini ifade etmişti.
PTT 1. Lig hayalleri gerçek olabilir mi?
Takım tarihine baktığımızda, 2009 öncesi bunu söylemek neredeyse hayaldi. Yeni yönetim, doğru kararlar bunun gerçek olabileceğini gösterdi. Geçmişte alt yapı eksiklikleri, mali yetersizlik, özgüven eksikliği Kırklarelispor'un tarihinin her döneminde 1. Ligden uzak kalmasına neden olmuştu. Bu sezon oluşan imkanlar ve şartlar, bu hayalin er ya da geç gerçeğe döneceğinin göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.
İnanan yönetim, inanan teknik heyet ve inanan bir kadro, bu takımın 1. Lig hayalini gerçeğe dönüştürme yolunda en büyük rolü oynayacak. Yavaş yavaş giderilmeye çalışan alt yapı eksikliği, geleceğe dönük planların ne yönde olduğunu bize göstermeye yetiyor.
Atatürk Stadyumu tamamlanırsa neler değişir?
Çok uzun süredir kendi stadından uzakta olan Kırklarelispor, "Sudan çıkmış balık" gibi Lüleburgaz 8 Kasım Stadyumu'nu yadırgamış olsa da, taraftarına kötü bir senaryo yaşatmayarak, geldiği noktadan kolay kolay vazgeçmeyeceğini gösterdi.
 Tüm maçlarını deplasmanda ve seyircisinden uzak olarak oynayan Kırklarelispor, neler kaybetti, neleri kaçırdı bilmiyorum. Bildiğim tek şey, Kırklarelispor maçlarını kendi evinde, kendi seyircisi önünde oynarsa, başarılar her anlamda artacak, Kırklarelispor'un ayak sesleri daha uzaktan duyulacaktır. Atatürk Stadyumu'nun yenileme çalışmalarının Kırklarelispor'a yaşattığı en büyük kayıp bence daha iyi başarılar oldu. Çünkü taraftarıyla bir bütün olan, gücünün büyük kısmını taraftarından alan bir takım için, onlardan uzakta mücadele etmek çok zor.
Manevi anlamda büyük kayıplar ve büyük moral bozuklukları anlamına geliyor. İşte Kırklareli Atatürk Stadyumu'nun Kırklareli halkına ve Kırklarelispor'a yaşattığı en büyük kayıp bu. Geçen sezon yeşil beyazlı ekip kendi evinde mücadele etseydi neler değişirdi bilinmez ama bildiğim tekşey bu çalışmalar bittikten sonra ortaya farklı bir Kırklarelispor çıkacağıdır.(Burak Çama)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol