Yeni Başkanlarla birlikte web siteleri de değişiyor

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte vatandaş tercihini sandığa yansıtarak iradesini ortaya koyarken Kırklareli genelindeki yeni seçilen belediye başkanları da bir değişim yaşanacağını bir biçimde gösteriyorlar. Sosyal medyanın hayatımızda önemli bir nokta haline geldiği günümüzde belediye başkanları da değişimin ilk örneklerini buralardan gösteriyor. Yeni belediye başkanları ile birlikte pek çok belediyenin web sitesi ya güncelleniyor ya da bakıma alındı.

Aynı kalan web siteleri ise genel olarak tekrar seçilen belediye başkanların olduğu belediyelerin web siteleri. Bazı siteler de var ki onlar ya artık hizmet vermiyor ya da askıya alınmış durumdaki web siteleri. Artık hizmet vermeyen web siteleri arasında başı tüzel kişiliğini kaybetmiş belediyelere ait web siteleri geliyor bazı sitelerde var ki neden kapalı olduğu bilinmiyor.
İşte adres adres Kırklareli genelindeki ilçe ve belde belediyelerinin web sitelerinde son durum;
Kırklareli Merkez Belediyesi
Kırklareli Belediyesi'nin http://www.kirklareli.bel.tr/ adresinden hizmet veren sitede bir değişim yok. Cavit Çağlayan'ın ardından Başkanlık koltuğu Mehmet Siyam Kesimoğlu'na geçti.
İnece Belediyesi
http://inece.com.tr/ üzerinden hizmet veren web sitesi İnece Belediyesi'ne ait. Başkanı değişse de kendisi değişmeyen web sitelerinden. Aslında uzun zamandır herhangi bir güncelleme yapılmadı. Web sitesinin ciddi bir biçimde yeniden düzenlenmesi gerektiği ise her halinden belli. AK Parti'den CHP'ye geçen Belediye'nin Başkanı Şahabettin Vardar.
Kavaklı Belediyesi
CHP'den AK Parti'ye geçen Kavaklı Belediyesi bu değişimle web sitesini de elden geçirecek gibi görünüyor. CHP döneminde aslında yakı bir zamanda yeniden düzenlenen web sitesi şu anda "güncellenmektedir" yazısı ile ziyaretçilerini karşılıyor. Yakın zamanda nasıl bir değişime sahne olacağını hep birlikte göreceğiz. Başkanı Gürel Koşdemir. Belediye'nin web adresi; http://www.kavakli.bel.tr/
Üsküp Belediyesi
Üsküp Belediyesi, daha öncede AK Parti'de idi şimdide. Ancak Başkanlık Makamında bu kez Hüseyin Kasap oturuyor. Web sitesinde bir değişiklik yapılmasa da daha önce olduğu gibi Belediyenin etkinliklerine web sitesinden de yine güncel olarak ulaşabiliyorsunuz. Adresi; http://www.uskup.bel.tr/
Babaeski Belediyesi
Babaeski Belediyesi'nin web sitesi ise başkanı değişmeyen ancak kendisi değişen web sitelerinden. Bu değişimi yakın zamanda gerçekleştirdi. Daha önce CHP'de olan belediye yine aynı şekilde devam ediyor. Başkanı Abdullah Hacı yeni dönemde de görevinin başında. Web sitesi yeni dizaynına yakın zamanda kavuşsada güncellik konusunda biraz ağırdan ilerliyor. Adres; http://www.babaeski-bld.gov.tr/
Alpullu Belediyesi
Alpullu Belediyesi CHP'den MHP'ye geçti. Ancak içerikte bir değişim yok. Son güncellenmesi Şubat ayına ait. http://alpullu.bel.tr/web/ adresinden ulaşılan sitede artık bir değişime ihtiyaç var. Belediye Başkanı Saim Kırcı.
Büyükmandıra Belediyesi
Büyükmandıra Belediyesi CHP'de idi yine öyle. Başkanı Sertaç Balyemez. Belediye'nin web sitesi ise aynı dizaynı ile devam ediyor. Site aralıklı olarak güncelleniyor. Adresi; http://www.buyukmandira.bel.tr/
Karahalil Belediyesi
Seçmenin tercihini yine AK Parti'den yana kullandığı Karahalil'de Belediye Başkanı Dindar Seçen. Belediyenin web sitesi aynı dizaynı ile devam ediyor. Zaman zaman güncelleniyor. Adresi; http://www.karahalil.bel.tr/
Demirköy Belediyesi
http://www.demirkoy.bel.tr/ adresinden hizmet veren Demirköy Belediyesi, MHP'li Belediye Başkanı Muhlis Yavuz ile yoluna devam ediyor. Seçimler olmasa web sitesinin güncelleneceği de neredeyse yok gibiydi. Belediye pek güncellenen bir web sitesine sahip değil.
İğneada Belediyesi
http://www.igneada.bel.tr/ adresli İğneada Belediyesi'ne ait web sitesi uzun süredir hareketsiz bekliyor. CHP'den AK Parti'ye geçen Belediye'nin yeni Başkanı Hayri Savaş. Web sitesindeki haberler çok eski yönetimdeki değişimle birlikte henüz siteye yansıyan bir değişim söz konusu değil.
Kofçaz Belediyesi
Kofçaz Belediyesi AK Parti'den CHP'ye geçen belde belediyelerinden. Yeni Başkanı Mehmet Balcı. Web sitesi uzun süredir hizmet vermiyor. http://www.kofcaz.bel.tr/ adresine girdiğinizde karşınıza kullanıcı adı ve şifre soran bir pencere açılmıyor. Elbette bir kenarında "sitenin güncellendiği" uzun zamandır yazıyor.
Lüleburgaz Belediyesi
Başkanı değişmedi kendisi de değişmedi. Emin Halebak ile yoluna devam eden Lüleburgaz Belediyesi http://www.luleburgaz.bel.tr/ adresinden hizmet veriyor. Düzenli bir biçimde ama biraz geriden güncelleniyor.
Ahmetbey Belediyesi
www.ahmetbey.bel.tr adresinden web sitesi uzun zamandır hizmet vermiyor. Başkanı CHP'li Mustafa Altıtaş.
Büyükkarıştıran Belediyesi
http://www.buyukkaristiran-bld.gov.tr/ adresinden hizmet veren Belediye web sitesi çok ender olarak güncelleniyor. Başkanı Demokrat Partili Lütfü Karaman.
Evrensekiz Belediyesi
http://www.evrensekiz.bel.tr/ adresinden hizmet veren web sitesi seçimlerle birlikte güncellemeye alınan web sitelerinden. MHP'den CHP'ye geçen Belediyede Başkan Mustafa Nalbant.
Pehlivanköy Belediyesi
Geçen dönem AK Parti'li Hüseyin Açıkeli'in idaresindeki Belediye yine aynı isimle yoluna devam ediyor. Belediye'nin web sitesi ise http://www.pehlivankoy.bel.tr/ adresi üzerinden hizmet veriyor. Bu sitede sıkça güncellenmeyen sitelerden.
Pınarhisar Belediyesi
Bu ilçede de belediye başkanı olarak aynı isim koltukta bulunuyor. CHP'li Mustafa Cingöz ile devam kararı alan ilçede, belediye internet üzerinden http://www.pinarhisar.bel.tr/ adresinden hizmet veriyor. Düzenli olmamakla birlikte zaman zaman site güncelleniyor.
Kaynarca Belediyesi
Web sitesi aylar önce kapanan Kaynarca Belediyesi'nde başkanlık koltuğunda CHP'li Serdar Türker oturuyor. Sitenin açılıp açılmayacağı konusunda ise bir bilgi yok.
Vize Belediyesi
DP'den MHP'ye geçen Vize Belediyesi'nin web sitesi aynı dizaynı ile yoluna devam ediyor ancak içerik güncelleniyor. http://www.vize.bel.tr/ adresinden hizmet veren Vize Belediyesi'nin yeni başkanı Sedat Balkı.
Çakıllı Belediyesi
MHP'den Mehmet Bayram ile yeniliğe başlayan Çakıllı da Belediye web sitesi http://cakilli.gov.tr/ adresinden hizmet veriyor. Başkanlık değişse de web sitesi aynı biçimde duruyor. Başkanlık makamının değiştiğine ilişkin bilgi sayılmaz ise web sitesinde güncellik yok.
Kıyıköy Belediyesi
Kıyıköy Belediyesi'nin web sitesi de uzun zaman önce hizmet vermeyi durduranlardan. www.kiyikoy.bel.tr adresinden artık hizmet vermeyen web sitesinin açılıp açılmayacağı bilinmiyor. Kıyıköy Belediye Başkanı AK Parti'den Ahmet Bora.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol