Yabancı öğrenciler için kayıt takvimi başladı

Uluslararası Öğrenci Yerleştirme Sonuçları açıklandı kayıt takvimi 25 Ağustos'ta başlıyor

Kırklareli Üniversitesi'ni tercih eden 526 yabancı öğrenci için kayıt takvimi 25 Ağustos'ta başlıyor. Bu öğrenciler 10 Ağustos 2014 tarihine kadar Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi A Blok'ta kayıtlarını yaptıracaklar.
Kırklareli Üniversitesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılı uluslararası öğrenci yerleştirme sonuçları açıklandı. Kırklareli Üniversitesine kayıt hakkı kazanan öğrenci adaylarının kayıt işlemi ve sonrasında yapmaları gereken işlemler Üniversite tarafından internet ortamında açıklandı. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı için kendi imkanları ile öğrenim görecek Uluslararası Öğrenci kontenjanlarına yerleştirme işlemi yapıldı. Adları açıklanan öğrenciler Kesin Kayıt Evrakları ile 25 - 29 Ağustos 2014 tarih aralığında Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi A Blok'ta kayıtlarını yaptıracaklar. Süresi içinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybedecekler.
Kayıt işleminden sonra boş kalan kontenjanlara yerleşemeyen adaylar arasından ek yerleştirme yapılacak. Yerleşemeyen adayların yerleştirme işlemi bitiminden sonra öğrenciler http://yuo.kirklareli.edu.tr/ Uluslararası Öğrenci Sayfasını takip edecekler.
Her yıl haziran ayında Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen öğrenim ücretlerinin bu yılı henüz belirlenmemiş olması nedeniyle öğrencilerden 1. Dönem (Güz) için 2013-2014 eğitim-öğretim yılı harç ücreti tahsil edilecek. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı harç ücretleri belirlendiğinde, arada ücret farkı oluşması durumunda bu fark 2. Dönem (Bahar) harç ücretine yansıtılacak.
Bu öğrenciler ücret ödemeyecek
Mavi Kart Sahipleri, Suriye Uyruklular, T.C uyruklu olup, (lise) ortaöğreniminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar ve T.C uyruklu olup, (lise) ortaöğreniminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkedeki Türk okullarında tamamlayanlardan ücret talep edilmeyecek.
Kayıtlar şahsen yapılacak ve kayıt yaptıran öğrenciler 24 Eylül 2014 tarihinde Kırklareli Üniversitesi TÖMER'in (Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi) yapacağı Türkçe Düzey Belirleme sınavına girecekler. Sınavdan başarısız olan öğrenciler 1 (bir) yıl süre ile Türkçe eğitimini Kırklareli Üniversitesi TÖMER'de almaları gerekecek.
Kayıt işlemleri ve başvurusu kabul edilen öğrencileri listelerine http://yuo.kirklareli.edu.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol