Ünlü ressamlarin son duragi Kirklareli oldu;


Kültür ve Turizm Bakanligi'nin ülkemizdeki sanatsal etkilesimi yougunlastirmak ve sanatin birlestirici ve bütünlestirici özellikleri ile birlikte halkimiza ulasmak amaciyla â?~Sanat etkinlikleri 2005' kapsaminda Bakanlik koleksiyonundan olusturulan 5 grup sergi 05 Eylül-25 Kasim 2005 tarihleri arasinda ülke genelinde 55 il merkezinde gerçeklestitiliyor. Bu etkinlik kapsaminda ülke genelinde Çanakkale Savaslari fotograf sergisi, süsleme sanatlari sergisi, çagdas Türk resminden örnekler sergisi, özgünbaski sergisi ve sanatsal fotograf sergisi adi altinda düzenlenen sergilerden Çagdas Türk resminden örnekler sergisi dün saat 1000'da ilimizde açildi.
Özel Idare Is Hani'nda dün hizmete giren serginin açilisini Kirklareli Valisi Ismet Metin gerçeklestirdi. Ismet Metin ile birlikte sergi açilisina katilan Kirklareli Il Milli Egitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfirat bu tür sergilerin kültürel açidan büyük kazanim teskil ettigine degindi. Açilistan önce sergi hakkinda bilgiler veren yetkilinin konusmasinin ardindan sergi ile ilgili düsüncelerini belirten Kirklareli Valisi Ismet Metin; "Ülke genelinde organize edilen resim sergileri kültürel kalkinma yolunda büyük bir önem tasiyor. Ilimizde açilan bu sergi de bizlere çagdas Türk resimlerinden en güzel örnekleri görme firsati sunuyor" dedi. Metin daha sonra açilisa katilan Kirklareli Çini Seramik Atelyesi'nde usta ögreticilik yapan Meriç Yangin'in yaptigi güzel çalismalardan bahsederek "Ilimiz kültürel bir kalkinma içinde. Güzel sanatlarin her alaninda yürütülen çalismalar ile bu süreci daha da hizlandiriyoruz. Kisa bir süre sonra ilimizde hizmete açilacak olan kültür merkezi ile özellikle gençlerimize kültür asilamayi hedefliyoruz" diyerek serginin açilisini yapti.
Açilis kurdelasini sergi salonunda bulunan ögrencilerin alkislari arasinda kesen Kirklareli Valisi Ismet Metin salona ilk olarak ögrencilerin girmesini istedi. Bir anda yaklasik 100 kisilik kalabaligin doldugu sergi salonundaki resimleri tek tek inceleyen Kirklareli Valisi, kendini resimler hakkinda kisa yorumlar yapmaktan alamadi. Genel olarak bütün resimleri begendigi gözlenen Metin zaman zaman ögrencilere uyarilarda bulundu. Rsimleri çok yakindan inceleyen ögrencileri biraz daha uzaktan bakmalari yönünde uyaran Metin; "Bu sayede resimlerdeki tüm ayrintilari görebilirsiniz" dedi.
Sergi salonunda bulunan eserlerin hepsinin Türkiye çapinda ün kazanmis ressamlara ait olmasi ziyaretçilerin resimleri daha da bir dikkatli incelemesini sagladi. Nuri Abaç, Cihangir Vefa Öztürk, Elif Naci, Mehmet Uzel, Bahattin Akay, Dinçer Erimez, Oktay Anilanmert, Hasan Pekmezci, Hasan Rastgeldi, Adnan Çoker, Halil Cosgun, Yusuf Toprak, Ramis Aydin, Zafer Gençaydin, Bilal Erdogan, Mehmet Güleryüz, Kainat Barkant Pajonk, Zeki Sahin, Aydin Ayan, Mustafa Ata, Mustafa Esirkus, Refik Epikman, Cuma Ocakli, Vural Yurdakul ve Muharrem Uz adli ressamlarin birbirinden degerli 25 eserinin yer aldigi sergi 21/22/23 Eylül tarihleri arasinda ziyaretçilere açik olacak.
Kültürümüzü yasatmak, tanitmak ve gelecek kusaklara tasimak amaciyla yapilan faaliyetlerin, hem yöremizin kültürel gelismesine önemli katkida bulunacagina hem de halkimizin dostça, kardesçe kültür ve sanat ortaminda bir arada olmasini saglayacak serginin tüm vatandaslarimiz tarafindan ziyaret edilmesi bekleniyor.
Iki adet 10 bin YTL'lik eserin de bulundugu bu degerli sergi üç gün boyunca halkimiza açik olacak. Biz de gazetemiz adina vatandaslarimizi Çagdas Türk Resminden Örnekler Sergisine davet ediyoruz.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol