Turizm Haftası törenlerle kutlanıyor

39. Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri Kırklareli'nde çelenk töreni ile başladı. Saat 10.00'da ilimiz Vilayet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programa çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Programın açılışının yapılmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'na geçildi. Törende, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürü Necmi Asan Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün çelengini bırakması için davet edildi.

Çelenk töreni gerçekleştirildikten sonra yine Vilayet Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte öğrencilerin gerçekleştirdiği Halk Oyunları Gösterileri izlendi. Vatandaşların büyük ilgisi ile karşılanan halk oyunları gösterilerinin ardından Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürü Necmi Asan eşliğinde Kırklareli Valisi Esengül Civelek makamında ziyaret edildi.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek yapılan ziyaret için yaptığı açıklamasında, "Kırklareli'nin kültür ve turizm açısından gelişiminde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Yapılan ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Etkinlikler Kültür Merkezi'nde devam etti
39. Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri, dün saat 14.30'da başlayan programla birlikte Rektörlük Kültür Merkezi'nde devam etti. Programa Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, Kırklareli Belediye Başkanı, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve personelleriyle birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan yaptı.
"Turizm, bizlerin bu hakkı en iyi biçimde kullanmamızı sağlayan mükemmel bir sistemdir"
Protokolü selamlayarak konuşmasına başlayan Asan, şöyle konuştu; "15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 39. Turizm Haftası programına hoş geldiniz. Turizm, İnsanoğlu için çok farklı bir kavramdır. Dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılır.
Yaşantımızdaki tekdüzelikleri ortadan kaldırmak, eğlenmek, dinlenmek; tüm bunları yaparken genel kültürümüzü artırıp yeni yerler ve yepyeni insanlarla tanışıp kaynaşmak hepimizin en doğal hakkıdır. Turizm, bizlerin bu hakkı en iyi biçimde kullanmamızı sağlayan mükemmel bir sistemdir. Aynı zamanda turizm, denize kıyısı olan, bunun yanı sıra da, tarihsel kaynak bakımından oldukça zengin kaynaklara sahip olan ülkeler için olanakları son derece geniş bir maden; Hatta daha da farklı bir söylemle tam bir sanayi sektörüdür. Bu sanayinin diğer sanayilerden farkı çoktur. Bir defa hiçbir biçimde çevreyi kirletecek bir düzenek söz konusu değildir. Aksine deniziyle, doğasıyla, tarihsel dokusuyla sürekli ekonomiye gelir üreten sağlam bir kaynaktır."
"Ülkemize ne kadar çok turist gelirse, o kadar çok döviz elde ederiz"
"Gücünü bilinçli ülke vatandaşından alır. Doğal zenginliklerini koruyan ve gözeten, gelen turiste hizmette kusur etmeyip onun ve daha nicelerinin beğenisini kazanan bir ülke halkı için sürekli artış gösteren sonsuz bir gelir kaynağıdır. Çünkü yurtdışı gezilere daha çok, ekonomik yönden iyice güçlenmiş Ülkelerin insanları çıkar. Yabancı turistler ülkemize hangi amaçla gelirse gelsinler, para bir başka deyişle döviz harcarlar. Üretemediğimiz ürünlerin yabancı ülkelerden döviz ile satın aldığımızı göz önüne alırsak bu gelir kaynağının ülkemiz için ne denli önemli olduğu açıkça görülür. Döviz elde etmenin en kolay yollarından biri ise turizmdir. Ülkemize ne kadar çok turist gelirse, o kadar çok döviz elde ederiz.
Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuz, turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir.
Ilıman iklim yapısı, zengin ve doğal bitki örtüsü, eski uygarlıkların bıraktığı tarihi yapıt ve anıtlarla yurdumuz, turistler için adeta eşsiz bir cennet gibidir. Bütün bunlara rağmen ülkemiz, hak ettiği turist sayısına bir türlü ulaşamamaktadır. Ülkemize daha çok turist gelebilmesi için, yollarımızın daha güzel, insanlarımızın daha centilmen, ulaşım araçlarının daha gelişmiş, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gerektiğini biliyoruz" dedi.
"İlimizde 4000 yıllık tarih var"
Asan, konuşmasının devamında Kırklareli tarihinin binlerce yıl öncesine dayandığının altını çizerek; "Tüm bunların yanı sıra, turistlere karşı güler yüzlü olmak, onları rahatsız etmemek, değerinden yüksek ve zorla satış yapmamak gerektiğinin de farkında olmamız gerekir.
Onların yurdumuzdan memnun Ve huzurlu ayrılması, ülkemize daha çok turistin gelmesini sağlayacaktır. Daha çok turist ise, daha çok döviz, daha çok iş alanı ve daha yüksek bir gelir düzeyine sahip ülke demektir. İlimizde 4000 yıllık tarih var, Kültürel zengin birikim var, Istırancalar gibi doğal zenginlikler var, deniz var. Bizlere cömertçe sunulmuş olan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek, daha çok turist ve turizm geliri sağlamak için el ve güç birliği yaparak İlimizin turizm gelirini arttırmalıyız. Bunun yolu da tarih, doğa ve denizi ile cennet gibi olan ilimize Turizm öncelikli yatırımlar yaparak, İlimizi Ulusal ve uluslar arası alanda tanıtımından geçer" diyerek sözlerini sonlandırdı.
"Kırklareli'nin tanıtımına ilişkin çok önemli bir çalışmaya ihtiyacımız var"
İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan'ın ardından sözü devralan Kırklareli Valisi Esengül Civelek ise şunları söyledi; "Turizm haftamız kutlu olsun. Turizm haftası nedeniyle ilimizde gerçekleştirilen etkinliklerin Turizm sektörümüzü geliştirmesini ve katkı sağlamasını da temenni ediyorum. Kültür ve turizm bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Turizm stratejisi 2023 raporunda aynı kültür ve alternatif turizm açısından önemli bir potansiyele sahip bölge olarak tanımlanmaktadır. Tarih boyunca medeniyetlerin geçiş ve uğrak noktası olan Trakya da yer alan Kırklareli tarihi, kültürel, doğal varlıklarıyla, coğrafi konumuyla sınır şehri olması nedeniyle Turizm açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Turizm gelişmesi ve geliştirilmesi içinde uygun bir kenttir. Kırklareli barındırdığı tarihi, kültürel zenginlikleriyle, yeşil dokusuyla, deniziyle, ormanlarıyla her türlü turistik aktivitenin gerçekleştirilmesine imkan tanıyan görülmeye değer güzellikleriyle turizm açısından cazibeli bir yer. Ancak turizm açısından sahip olduğumuz bu değerler keşfedilmeyi bekliyor. Bizim öncelikle Kırklareli'nin tanıtımına ilişkin çok önemli bir çalışmaya ihtiyacımız var. Diğer yandan İğneada Longoz ormanını ve Kıyı köy'ün turizm bölgesi ilan edilmesi geleneksel turizm yanı sıra kültür turizm, eko turizm dört mevsime yayılması yatak ve konaklama kapasitemizin arttırılması ve çok önemlidir ki turizme yönelik kalite ve hizmet standartlarının iyileştirilmesi turizm sektörünün ilimizin sosyo-ekonomik kültürel gelişimine ve vatandaşımızın refah düzeyine katkı sağlayabilme konularında önemlidir" ifadelerine yer verdi.
"Yılın Sektör temsilcileri plaketlerini Vali Civelek'ten aldı"
Vali Civelek'in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. İlk ve Ortaöğretim okullarında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in elinden aldılar. Ardından ise Yılın Sektör Temsilcileri plaketlerini almak üzere kürsüye çıktılar.
Plaketlerin sunulmasının ardından program sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol