TOKİ yolu inşaatı son hızla devam ediyor

Kırklareli'nde Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından yaptırılan toplu konutlarda yaşayanların uzun süredir yaşadığı sıkıntı çözüme kavuşuyor. Kırklareli Belediyesi yakın zamanda başlattığı çalışma ile TOKİ'de ve civar konutlarda yaşayanların sıkıntılarını çözüyor.
Önadım Medya Grubu gazetelerinden olan Kırklar Haber Gazetesinde 9 Temmuz 2014 tarihinde yayınlanan "Ne Zaman Hizmet Gelecek?" başlıklı haberde sorduğumuz sorunun cevabı yapılan çalışma ile verilmiş oldu.

Bölgede yaşayan halkın sıkıntılarından bahsettiğimiz ve durumun vahametini anlattığımız haberimiz belediye ekiplerini harekete geçirdi. Kırklareli Belediyesi bölgede yaşayan halkın mağduriyetinin daha fazla devam etmemesi için yol yapım çalışmasını bu asfalt sezonu içinde yapmaya karar verdi.
Daha önce yayınladığımız haberimizde araçlarını sürekli tamir ettirmek zorunda kalan şehir içi minibüs şoförlerinden de bahsetmiştik. Dün yol yapım çalışmalarının yapıldığı sırada bir minibüs şoförüne de görüşünü sorduk. Çalışmalardan son derece memnun olduklarını dile getiren bir şoför bu yol yüzünden aracını tamir etmekten sıkıldığını ve bazı şoför arkadaşlarının araçlarını yenilemek zorunda bile kaldığını dile getirdi. Böyle bir çalışmanın ise çok yerinde olduğunu söyleyen minibüs şoförü bunun çok sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.
Civarda yaşayanlar da durumdan son derece memnun. Daha önceleri 3 dakikalık yolu 10 dakikada tamamladıklarını belirten vatandaşlar yeni yapılan yol ile bu sıkıntılarından kurtulacaklarını ve araçlarının artık hasarlanmayacağını dile getirdi.
Bilindiği üzere TOKİ konutları ve civarındaki sitelerde binlerce kişi oturuyor. Burada yaşayan vatandaşlar evlerinin şehir merkezine uzak olması sebebiyle ya kendi araçlarıyla ya da şehir içi minibüslerini kullanarak şehir merkezine ulaşabiliyor. Bu yüzden bu yolu kullanmadan şehir merkezine ulaşmaları da pek mümkün görünmüyor. Çalışmalar başlamadan önce adeta köstebek yuvasına dönen yollar bu vatandaşlar için büyük sorunlar oluşturuyordu. Ancak yeni yol bu sıkıntıları çözecek gibi görünüyor. Belediye ekipleri daha evvel yolla orantısız olan mazgalların oluşturduğu sorunları da çözmek için mazgalları yol seviyesine hizalamak için de çalışma yapıyor.
Yolun tamamlanması ile vatandaşın ve minibüs şoförlerinin yaşadığı sıkıntılar da böylece çözülmüş olacak. Kısa bir mesafe olan yolun açtığı büyük sorunların üzeri de böylelikle asfalt ile kapanmış olacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol