"TATLI" Çarşamba

Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle,  pazaryerinde vatandaşa tatlı ikramında bulundu

Trakya'nın en büyük pazarı Çarşamba, bu hafta oldukça hareketliydi. Hava sıcaklıklarının dün yüksek seyretmesiyle birlikte pazara akın eden vatandaşlar, esnafının yüzünü güldürdü. Diğer yandan Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü sebebiyle, pazaryerinde vatandaşa tatlı ikram etti

Geride kalan haftalarda hem Çarşamba Pazarı'nda hem de Cumartesi Pazarı'nda olumsuz hava koşulları sebebiyle tezgah açamayarak zarara uğrayan pazarcı esnafı, bu hafta kurulan Çarşamba Pazarı'nda, yoğunluğun mutluluğunu yaşadı. Kırklarelili pazarcı esnafının zor günler geçirdiği dönemde, hava sıcaklıklarının yükselmesi, esnafın işlerini düzeltti. Hemen her tezgahın önünde farklı bir hareketliliğin yaşandığı semt pazarında, esnaf gün boyu Kırklarelililere tezgahları başında hizmet etti.
Alışverişe TATLI molası
Yoğunluğun gün boyu sürdüğü Çarşamba Pazarı'nda, Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü münasebetiyle vatandaşa tatlı ikramında bulundu. Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Can Bahçıvanoğulları, Basın Sözcüsü Erdinç Günel'in yaptığı ikramlar, Kırklarelili vatandaşların takdirini topladı. Seyyar Pazarcılar Odası Basın Sözcüsü Erdinç Günel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü sebebiyle, Kırklarelili vatandaşlarımıza tatlı ikramında bulunduk. Sadece Çanakkale değil, Kars Sarıkamış'ta 90 bin askerimiz silah sıkmadan şehit oldu. Malazgirt'te, Sakarya'da, Türkiye'de ne kadar şehidimiz varsa Allah hepsinden razı olsun. Bizler de onların anısına bu hafta kurulan Çarşamba Pazarı'nda tatlı ikramında bulunduk. Biz geçen sene de göreve geldikten sonra bir buçuk ay içersinde 100 üyemizi iki rehber eşliğinde Çanakkale'ye götürdük. Orada gezme imkanı bulan üyelerimiz, Çanakkale'nin önemini bir kez daha anlamış oldular" diyerek konuyu açıklık getirdi.
"Fiyatlar düşüyor"
Meyve-sebze bölümünde kurulan tezgahların önleri gün boyu hareketliydi. Kurulan tezgahlarda, Dolma Biber 4 TL, Mısır 3 TL, Acı Biber 5 TL, Soğan 2 TL, Salatalık 4 TL, Havuç 2 TL, Turp 2 TL, Pırasa 2 TL, Karnabahar 4 TL, Marul 2 TL, Turşuluk Kelek 3 TL, Lahana 3 TL, Brokoli 5 TL, Patates 2 TL, Maydanoz 1 TL, Biber 4 TL, Patlıcan 4 TL, Kabak 3 TL, Taze Soğan 1 TL, Barbunya 5 TL, Ispanak 3 TL, Çarliston Biber 4 TL, Mantar 6 TL, Karnabahar 4, Acı Biber 5 TL Domates 2.5 TL'den yer aldı. Pazarda kurulan tezgahlarda yerlerini alan meyvelerden ise Mandalina 2 TL, Elma 1.5 TL, Nar 3 TL, Kivi 4 TL, Muz 3 TL, Portakal 2.5 TL'lik fiyatlarla tezgahlardaki yerlerini aldılar.
"Tekstilde hareketlilik yüzleri güldürdü"
Pazarın meyve-sebze bölümüne nazaran sıkıntıların daha yoğun olduğu tekstil bölümü, haftalar sonra kurulan Çarşamba'da oldukça hareketliydi. Olumsuz hava şartlarının en büyük sıkıntısını çeken tekstilci esnaf, bu hafta kurulan Çarşamba'da Kırklarelili vatandaşlara kaliteli hizmet sunabilmek adına var gücüyle çalıştı. Geçtiğimiz Cumartesi pazarında yer alan tekstil tezgahlarının önlerinin boş kalması, pazarcı esnafını üzmüştü. Bu hafta kurulan Çarşamba pazarında ise bulunan tekstil tezgahlarındaki ürünlerin değişmesi, tezgahları hareketlendirdi. Neredeyse tüm tekstil tezgahlarının önlerinin dolup taştığı Pazaryerinde, esnaf halinden oldukça memnundu. Çok uzun süredir bu denli bir yoğunlukla karşılaşmadıklarını vurgulayan tekstilci esnaf, "Bugünleri çok uzun süredir bekliyorduk.
Semt pazarlarında tezgah açan esnafın sıkıntılarından kurtulması adına, bu yoğunluğun her hafta yaşanması gerekiyor. Bizlerin Kırklarelili vatandaşlarımızdan tek istediği, semt pazarlarında tezgah açan esnafı yalnız bırakmamalarıdır. Görüldüğü gibi şiddetli rüzgarın yaşandığı, sağanak yağışların olduğu günlerde tezgahlarımızı açamıyoruz. Bu yaralarımızı az da olsa giderebilmek adına vatandaşımızın bizlerin yanında olmasını bekliyoruz" diyerek duygularını dile getiren esnaf, gün boyu süren yoğunluğun mutluluğunu yaşadı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Tatlı dağıtmayı 18 Mart ile nasıl bağdaştırdığınızı merak ettim. Anma günleri bunlar. Başka duygularla yaklaşırsın da tatlı dağıtılsın ne alaka ? Tatlınızı tuzlunuzu "Pazarcımıza jest olarak ikram ediyoruz." demeniz daha yerinde olmaz mıydı ? Bu konuda eleştirirken öte yandan o yöreye düzenlediğiniz gezi ile de takdir ediyorum ama sapla samanı da karıştırmamak lazım.