TARİHİN BAŞLADIĞI YER AŞAĞIPINAR BAHÇESİ

Çevre Tarihi açısından Kırklareli'nin Aşağıpınar mevkii önemli bir TARİHİ MEKAN'dır. Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’ın 20 yıldan beri o yörede yaptığı arkeolojik kazı sonunda tarihin bu coğrafya bölgesinde 8200 yıl önce ilk KÖY yani AŞIĞIPINAR KÖYÜ kurulmuştur. Orada zaman içersinde bir yapılaşmanın meydana geldiği söz konusu. Aşağıpınar Kaynağı yakın zaman Salhane için kullanılmıştır. Kanlı Geçit ise yörenin ayrı bir tarihi yerleşimidir. Şimdi orada, Aşağıpınar'da 8200 yıllık tarihi mekanda meşhur kasap Mahmut'un ve Şerafettin Gürkaş Kasaplar Çarşısıdır. Tanınmış esnafların Mahmut Gürkaş'ın oğlu Eray Gürkaş orada yani TARİHİN BAŞLADI YERDE, AŞAĞIPINAR KIR BAHÇESİ'ni meydana getirmiştir.
Eray GÜRKAŞ, büyük bir özenle kendilerine ait bu yere sazlı sözlü, yemekli bir bahçeye dönüştürmüştür. Böylece TARİHİN BAŞLADIĞI bu yerde 8200 yıl sonra insanlar, iyi dizayn edilmiş AŞAĞIPINAR BAHÇESİ'nde yemek yemekte, müzik dinlemekte, doğanın temiz havasını teneffüs etmekte, oldukça romantik bir zaman geçirmektedirler. Oraya gidenler tarih, tabiat, temiz bir hava ve işletme ile buluşmaktadırlar. Ramazan Akcan'ın namı diğer RAMÇO'nun yerli sanatçılarından oluşan orkestrasını dinlemektedirler. Kırklareli'nin mitolojik kahramanı Orfeus'un Flüt’ü, ile Aşağıpınar Köyü sakinlerini böyle dinlendirmiştir. Aşağıpınar Bahçesi'nin işletme müdürü Mahmut Gürkaş'ın eşi YEŞİM GÜRKAŞ'tır. Yeşim Hanım oğlu Eray adına işletmenin tek sorumlusudur. Her şey ondan sorulmaktadır. Ziya Akcan ise genel işleri takip etmekte, müşteriye rehberlik etmektedir.
Bir kere daha vurgulayalım: AŞAĞIPINAR BAHÇESİ ŞİRKETİ GİBİ GÖRÜNSE de, gerçekte bireysel kabiliyetler işletmenin temelini oluşturmaktadır. İşletmenin müdürü konumunda olan Yeşim Gürkaş ticari bir ortamdan, ticareti bilen bir aileden gelmektedir. Deneyimleri, sosyal aktivitesi vardır. Demek istiyoruz ki Prof Dr. Sayın Mehmet Özdoğan'ın tarihin derinliklerinde bulduğu AŞAĞIPINAR KÖYÜ ve BAHÇESİ şenlenecek, gelen müşteriler bir tarih ile söyleşiyor gibi olacaklardır.
Biz bu yazımızla tarihe not düşmek istedik. Aşağıpınar yöresinde tarihe uygun yapılaşma olacaktır. Bugün değilse bile bir gün Aşağıpınar'da Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’ın düşleri, hayalleri gerçek olacak, orada Bodrum'daki gibi turizme yönelik AÇIK HAVA MÜZESİ meydana gelecektir. Zira orada tarih vardır, oranın tarihini gösterir çok arkeolojik eser vardır. Kırklareli bunun farkına varmalı, girişimciler orayı hayal etmelidirler.
Mahmut Gürkaş'ı kutluyorum. İşletme müdürü Yeşim Hanım'a ve personeline başarılar diliyorum. Baba rahmetli Şerafettin Gürkaş, böyle bir işletme düşünmemiş olsa bile ondan sonra gelenlerin çalışmalarına sevineceğini sanıyorum.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol