Sosyal Belediyecilikte ilk 3 sıra onların

Demirköy'ün MHP'li Belediye Başkanı
Muhlis Yavuz
Kaynarca'nın CHP'li Belediye Başkanı
Serdar Türker
Kavaklı'nın AK Partili Belediye Başkanı
Gürel Koşdemir

CHP, MHP ve AK Partili Belediye Başkanları ÖNCE İNSAN parolalı hizmet anlayışının tek bir partiye mal edilmemesi gerektiğini yaptıkları ile gözler önüne serdi

30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerde, ilimizdeki halkın yerel anlamda alınacak olan hizmet için oy vererek Belediye Başkanlığı makamına taşıdığı isimler yaptıkları hamlelerle hem sosyal belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini gözler önüne serdi, hemde "ÖNCE İNSAN" ifadesinin tek bir partiye mal edilmemesini işaret etti.
1 - Demirköy'ün MHP'li Belediye Başkanı
Muhlis Yavuz
Milliyetçi Hareketin Kırklareli'deki en etkili Belediye Başkanı. Yaptıkları ile Demirköy'ü yaşanabilir yerler arasına taşıyor.
Demirköy'ün sağlık konusunda atacağı adımlar ile 1'nci turizm bölgesi olması hususunda tavrı ile dikkat çekmiş durumda.

AK Partili Milletvekilleri ve kurulan 60 - 6 1 - ve 62'nci hükümetin bakanlıkları ile iyi ilişkileri ile 2002 öncesinin unutulan Demirköy'ünü Demirköylüsünü ayağa kaldıran Belediye Başkanı olarak öne çıkmış durumda.
Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, tüm Demirköylü vatandaşın sosyal anlamda daha güzel ve kazançlı şartlarda yaşamasını ideme ettirmesi için ANKARA ziyaretleri ile ayrıca öne çıkmış durumda.
Demirköylü vatandaşın, "Yerel anlamda hizmet siyasi partilerle alakalı değil, başa getirdiğimiz belediye BAŞKANI bir şeyler yapmak, yerleşim yerini kalkındırmak istesin yeterli. Muhlis Yavuz'da onlardan biri…" sözleri ise ÖNCE insan diyen Kırklarelili belediye başkanlarının ilk sırasına Muhlis Yavuz İsminin yazılmasını işaret eden en büyük işaret olarak kayıt altına alınmış oluyor.
2 - Kaynarca'nın CHP'li Belediye Başkanı Serdar Türker
Serdar Türker Kırklareli'nin en genç belediye başkanı olarak, Kırklareli'nin gelişmeye ve büyümeye en uygun yeri olan Kaynarca Beldesinde 30 Mart Yerel seçimlerinde halkın demokrasi sandığında işaret ettiği İsim Serdar Türker, 1 yıllık kısa sürede yaptıkları ile sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini vermiş durumda.
Çocuklar için oyun alanları, gençler için spor sahaları, yetişkinler için sosyal alanlar bunlardan sadece birkaç tanesi.
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Beldenin en büyük üyesi edası ile mağduriyetleri bulunan vatandaşına hem maddi hemde manevi desteği ile olması gereken belediye Başkanlarının taşıması gereken özelliklerinde örnekleri veriyor.
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, son olarak ahırı yanan ve hayvanları zarar gören kaynarcalı yetiştiriciye gereken desteği vereceğini açıklamıştı.
Kaynarcalı vatandaş ise, "Kaynarca'mızda daha öncede bir çok değerli isim belediye başkanlığı yaptı. Ama Serdar Türker diğerlerinde biraz farklı. Herkese eşit mesafede hizmet anlayışı ile hareket ediyor." sözleri ile sosyal belediyeciliği en iyi yapan 2'nci ismi işaret etti.
3 - Kavaklı'nın AK Partili Belediye Başkanı
Gürel Koşdemir
Kavaklı Beldesi 30 Mart Yerel seçimlerinde sürpriz olarak işaret edilen kararı ile şaşırtmıştı.
Kavaklı Belediye Başkanı olarak 2 dönem görev yapan İnci Tunç'a fark atarak Belediye Başkanı seçilen Gürel Koşdemir,
Kavaklı Halkının sosyalleşme ve daha refah şartlarda yaşaması adına attığı adımlarla ön plana çıktı.
Ankara, İstanbul ve Kavaklı üçgeninde ciddi bir hizmet koşusu başlatan Koşdemir, halkından tam not almış durumda.
Özellikle Kavaklı halkının bireysel olarak sorun ve şikayetleri ile direkt olarak kendisi ilgilenen Gürel Koşdemir, MS hastası bir Kavaklılı için tahsis ettiği araç ile insan merkezli hizmet anlayışının en güzel örneklerini vermiş durumda.
"Kavaklı olarak seçim sonrası doğru mu yaptık? Diye düşünmüştük, ama arkamızda bıraktığımız zamana baktığımızda ÖNCE İNSAN diyen bir belediye başkanı bizlere cesaret veriyor." Sözleri ile Kavaklı halkı sosyal belediyeciliği en yerinde yapan isim listesine Gürel Koşdemir'i 3'ncü sıra olarak eklemeyi başardı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kaynarca Sedat Bey'in gelişiyle Trakya'da en iyi ve halkla örtüşen hizmetleri yapan belediye oldu. Bağlı olduğu ilçeye bile ders verircesine hizmetleri var. tebrikler genç başkana.