Son tatbikat Hamdi Helvacioglu Ilkögretim Okulu'nda yapildi

Sivil Savunma Haftasi ve 1-7 Mart Deprem Haftasi olmasi nedeniyle gerçeklestirilen programlara bir yenisi de dün eklendi. Ilimizde bulunan çesitli okullarda yapilan tatbikatlarin yenisi Ilimiz Hamdi Helvacioglu Ilkögretim Okulu'nda yapildi. Saat 14.00'da baslayan tatbikat ilginç görüntülere sahne oldu. Deprem ve Yangina karsi Personel Tahliye Tatbikati'nda Il Milli Egitim Sivil Savunma Uzmani Sevgi Ayaz, Belediye Sivil Savunma Memuru Emel Ayaz, Belediye Itfaiye Gruplar Amiri Sedat Evren ve Yangin Güvenlik Teknikeri Ayhan Abdullahoglu, Itfaiye Sorumlusu Mehmet Kiliç ve Itfaiye personelinden görevli arkadaslar tatbikat için okulda hazir bulundular. Siren sesiyle tüm ögrenciler ögretmenleri esliginde disariya çikarildilar.
1 dakika 50 saniye gibi kisa bir süre içinde okulu terk eden ögrenciler okulun bahçesinde toplandilar. Belediye Itfaiye ekibinin sözde yangin yeri olan Ilimiz Hamdi Helvacioglu Ilkögretim Okulu'na yaklasik 2 dakika 31 saniyede geldiler. Ardindan okul bahçesinde toplanan ögrencilere Il Milli Egitim Sivil Savunma Uzmani Sevgi Ayaz, kisa bilgiler verdi. Ayaz, yangin tüpünün kullanilmasindan yangina nasil müdahale edilir gibi konularda çocuklara bilgi verilecegini ve ayrica kisa bir slâyt gösterisinin yapilacagini belirtti. Tatbikat için belirlenen yere gelen Itfaiye ekipleri okulda mahsur kalan ögrencileri nefes kesen bir operasyonla kurtardilar. Gerçeklestirilen kurtarma operasyonu ögrenciler tarafindan ilgiyle izlendi. Nefes kesen kurtarma operasyonunun ardindan Belediye Itfaiye Gruplar Amiri Sedat Evren Yangin tüpünün kullanilisi hakkinda ögrencileri bilgilendirdi. 2. kademe ögrencileri arasindan seçilen iki erkek ve iki kiz ögrenci yangin tüplerini alev alan kumaslar üzerinde uyguladilar. Ardindan evlerde kullandigimiz LPG tüpleri hakkinda kisa bir bilgi veren itfaiye ekipleri uygulamali olarak LPG tüplerinde olusan yanginlarin nasil söndürülecegi hakkinda bilgiler verdiler.
Daha sonra bir grup ögrenci ile Bilgisayar ve Teknoloji (BT) Sinifi'na geçildi. Sinifta yanginin olusum süreci, Dünya'nin olusumu, deprem ve deprem çesitleri hakkinda ayrintili bilgiler içeren slayt gösterileri izlendi. Orada da bir konusma yapan Sevgi Ayaz, 28 Subat Sivil Savunma Haftasi, 01-07 Mart Deprem Haftasi etkinlikleri çerçevesinde düzenledikleri okullarda ögrencileri bilinçlendirme kapsaminda gerçeklestirdikleri tatbikatlarin basarili geçtigini ifade etti. Son olarak Hamdi Helvacioglu Ilkögretim Okulu'nda yaptiklari tatbikatin bu seneki son program oldugunu söyledi. Ayrica öncelikle okul müdürleri, ögretmenleri ve sonrada basin mensuplarina tesekkürlerini sundu.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol