Rant Engellenince Can Simidi Milli Değerler Oldu

Halk İradesi Yok sayılarak, kendi tabiri ile "Kırklareli'ne atılan" Kesimoğlu'nun halkı eylemlerine katma çabası, Kent sakinleri tarafından karşılıksız bırakıldı. Başkan Engellenen rantı, halk ile devleti karşı karşıya getirerek ödeştirmek istedi

Belediye Meclisi'nin "Kırklareli İstasyon Caddesinde satış noktaları açılması" kararı engellenince, olay milli mesele haline getirildi. Sıradan Hizmetlerin, altın tepside halka aktarıldığı süreçte POPÜLERİTE konusunda ışıldayan görüntüsü ile Mehmet Siyam Kesimoğlu en çok haberi yapılan Belediye Başkanları listesinde 1'nciliğe doğru tırmanıyor. Tek sorun ise halkçı başkanın halkı ile devleti karşı karşıya getirmesi… Milli Değerlere tutunarak halkı galeyana getiren Kesimoğlu, Devlet otoritesinin Kırklareli'deki gözü, kulağı ve kendisi olan Kırklareli Valiliği ve Kırklareli Vali Konağı önündeki oturma eylemi, halkı ayaklandırma çabası ve engellenen rant sonrası Milli değerlerimiz ile saldırıya geçme isteği ile, 30 Mart öncesinde üzerine oturduğu halk tarafından kredisi tükendi şeklinde yorumlandı. Bunun kanıtı olarak ise Kırklareli Belediye Başkanlığının mesai saati bitişinde başlayan oturma eylemine personel ve Partililer dışında katılımın olmayışı kanıt olarak gösterildi

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun, gündemde olma isteği suni gündemleri ve sıradan belediyecilik hizmetlerini şişirilerek kamuoyu ile paylaşılmasını beraberinde getiriyor.  Ağustos ayı ile birlikte, Belediyeciliğin rutin işlerini kamuoyuna sunan Kesimoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi ile başlattığı oturma eylemi ile ayrıca gündemin değişmez karakteri haline geldi.
İçme suyu, Kapalı pazaryeri, kapalı otopark ve alt yapı gibi eksikliklerin kucağındaki Kırklarelili vatandaşın ilgi göstermediği eyleme, CHP'nin İl Binası olarak kabul edilen Kırklareli Belediye Başkanlığında görevli personelin katılımı ise görülmeye değerdi.
Kırklareli'deki caddelerin süpürülmesi ve çöplerin boşaltılması hizmetlerini basın toplantıları ve görseller ile Kırklareli ve Türkiye kamuoyuna sunan Kesimoğlu, diğer illerdeki bu sıradan ve olması gereken işler ile elde ettiği popülaritesine, oturma eylemini ekleyince 2'nciliğe yükseldi.
Tüm Kırklarelili vatandaşın, gururu olan Kesimoğlu'nun birincilik için nasıl bir kurgu içinde olacağı, hangi değerlerimizi eline alarak eylem yapacağı ise gelecek adına korku senaryolarını tetiklemiş olsa bile şimdilik herkes tarafından merak ediliyor. Kırklareli Belediye Başkanlığının kısıtlı imkanlarına rağmen basın departmanına ayırdığı 15 Bin TL bütçenin tamamının bir fotoğraf makinesi ve parçalarına yatırılması ise, popülaritenin hizmet işlerinin önünde yer aldığını apaçık göstergesi durumunda.
Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kırklareli halkına konunun saptırıldığını anlatan birçok bilgi sunuldu.
İşte O açıklama
Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından basın yoluyla kamuoyu ve sosyal medyada yapılan açıklamada, ilimiz İstasyon Caddesi üzerine Atatürk Resimleri ve Atatürk Panoları asılmak istendiği ancak Valiliğimiz tarafından Polis marifetiyle bu düzenlemenin engellendiği iddia edilmektedir.  
Kırklareli Belediye Başkanlığının kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. İşin doğrusu Belediye tarafından kamuoyundan gizlenen Belediye Meclisi tarafından alınan kararla İstasyon Caddesi üzerine baştan başa ticari amaçlı tek tip satış noktaları yapılmak istenmesidir.  
Kırklareli ili Merkez İlçe İstasyon Caddesi, halkımızın yoğun ilgi gösterdiği, günün her saatinde yürüyüş yaptığı, kamunun ortak kullanımında bulunan ve trafiğe kapalı yol konumundadır. Yol üzerinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullar bulunmaktadır.
Cadde üzerinde bu şekilde ticaret amaçlı oluşturulacak yapılar halkın caddeyi bütün genişliği ile kullanmasına engel olacaktır. Belediyece birkaç kişinin ticari faaliyetten elde edeceği kar uğruna caddenin bütünlüğü bozularak kamunun çıkarlarına aykırı hareket edilmektedir. Buradan Belediyece özel çıkarların kamusal çıkarların üstün tutulduğu ortaya çıkmaktadır.
Kamu malı statüsünde bulunan ve kamunun ortak kullanımına tahsisli araç trafiğine kapalı yolda Kırklareli Belediye Başkanlığının 01.07.2014 tarih ve 133 nolu kararı ile tek tip satış noktaları yapılmak suretiyle halkın ortak kullanımına kısıtlama getirileceği gibi kamusal yararın satış tezgahı kurmak suretiyle bireyselleştirileceği sonucu çıkmaktadır.
Ayrıca söz konusu alan okulların yoğunlukta olduğu alandır, cadde ortasında sürekli olarak tezgâhların bulundurulması okul başladığında öğrenciler ve küçük yaştaki çocuklar bakımından olumsuzluklara yol açacaktır. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumamızın zorlaştığı günümüzde liseye ve ilkokula yakın bu tür yerlerin olması kendilerine bağımlılık yapıcı madde satmak isteyen kötü niyetli kişilerin işlerini kolaylaştıracaktır. Kontrol edilmek istense de okulların çıkış kapılarının önüne gelecek şekilde yapılacak olan büfelerin bulunması kontrolü zorlaştıracaktır.  Kırklareli Belediyesince söz konusu faaliyete başlanmadan evvel tüm bu hususların gözden kaçırılmış olduğu anlaşılmaktadır.
Kırklareli, kamuoyunun bildiği gibi bayramlarda ve özel günlerde başta İstasyon Caddesi olmak üzere Valilik tarafından yaptırılan bayrak ve flama takılmasına müsait aydınlatma direkleri boydan boya Valiliğimizce Türk Bayrağı ve Atatürk Posterleri ile donatılmaktadır.
    Konu ekte sunduğumuz Belediye Meclis Kararı ve ilgili resimlerden anlaşılacağı gibi mesele Atatürk Poster ve Resimleri değil, kamuoyundan özellikle gizlenen ticari amaçlı tek tip satış noktalarının (büfe) yapılmasıdır ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur. (Ö.T.)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol