Nisan ve Mayıs Rahmet ayı

Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak'ın, "Kâinatta kimse yağmuru, yüce Allahın izni dışında dökemez", "Allahtan başka kimse yağmuru yağdıramaz", "Yağmur bir rahmettir", "Yağmur duası için en uygun zaman; Yağmursuzluk zamanıdır", "Dua ettik ama karşılık bulmuyor' gibi, cümleler kurmaya hakkımız yok", "Allah kuluna, neyi, neden dolayı, ne zaman vereceğini bilir", "Kul ile Allah arasında, hasta ile doktor ilişkisi vardır" gibi satır başları ile başlayan yağmur duaları bir başladı pir başladı. Merkeze bağlı olan Çayırlı köyünde 3000 kişi bir araya gelerek Yaradan'dan su istediler Yağmur duaları, sağanak yağışlarla başladı; Kırklareli'nde onlarca yıldır tarlalarında susuzluk çeken çiftçi, kuruyan su kaynakları nedeni ile tedirgin olan Kırklarelili derin bir OH ÇEKTİ.

Kırklareli ilinin Merkez ilçesine bağlı Çayırlı köyündeki, Kırklareli adına ilk yağmur duası, 200 nüfuslu köye gelen 3000'e yakın misafiri, dua edilmeden önce başlayan yağmuru ile sezonun unutulmazları arasındaki yerini aldı.
Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak'ın; "Ettiğiniz Dualar Muhakkak Karşılık Bulacaktır. Yağmur bir rahmettir." Diyerek sözlerine devam eden Bayrak, "Yağmur duası için en uygun zaman; Yağmursuzluk zamanıdır. Kullar duaları ile Allah ile iletişime geçerler kabul etme zamanı ise yüce Allahın takdirine kalmış bir hadisedir." Diyerek sözlerine devam eden Bayrak, "Allaha edilen dualar muhakkak ki kabul edilir. Ve yerine ulaşır. Kabul görme ve yerine gelme hadisesi Yaradan'ın cevabı ile karşılık bulur. Ama duanın kabul edilmesi ya anında olur, yâda daha güzel başka olaylarla karşılık bulur. Dua ettik ama karşılık bulmuyor' gibi, cümleler kurmaya hakkımız yok." Diyerek konuşmasına devam eden Bayrak, "Her şey Allahın dediği, emrettiği ve istediği zaman aralıklarında dua eden kullarının hayatlarına girer, yağmur için çıkılan birlikteliklerde edilen dua buluşmalarında ve daha bir çok şeyde bu böyledir. Kullar olarak, "Dua ettik ama…" gibi bir cümle kurmamız düşünülemez. Allah her şey için uygun olan zamanı bilir ve muhakkak edilen duanın karşılığını verir." Sözleri ile başlayan yağmur dualarının Başlangıç yeri olan Çayırlı köyü, sağanak yapışa rağmen 3000'e yakın kişiyi aynı amaç etrafından toplamayı başardı.
2014 yılının Kırklareli adına ilk yağmur duasını gerçekleştiren Cami İmamı,  "Allah, hangi kuluna, neyi, neden dolayı, ne zaman vereceğini bilir. Kul ile Allah arasında, hasta ile doktor ilişkisi vardır. Hasta doktora gider ve ne ile ilgili hastalığı olduğunu anlatır. Doktor hastasını dinler. Hastaya en uygun olan ilaçları ve kullanım zamanlarını belirler ve reçetesini yazar. Allah'ta dua eden kullarına karşı bu şekilde yaklaşır, duaların karşılığını bu şekilde verir. Ki o Yüce Allah, 'Dua edin karşılığını vereyim.' Diyerek edilen tüm duaların karşılık bulduğunu belirtmiştir.  Yağmur duaları, birliktelik bakımından önemlidir. İnsanlar toplu olarak Allahın karşısına çıkarlar. Ve dua ederler. Bu tür yağmur dualarında en önemli ölçüler; İsraf yapılmamasıdır." Sözlerinin ardından, imece usulü yapılan yağmur duasında eller Allah'a HUŞU içerisinde açıldı.
Çayırlı köyünün 2009 yılından günümüze, Muhtarı olan Ediz Engin ise Önadım Medya Grubu Haber Muhabirlerine özel yaptığı açıklamasında, Yağmur dualarının Kırklareli için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Engin konuşmasında, "Çayırlı belli su kaynaklarının içinde bir Kırklareli Merkez ilçeye bağlı bir köy. Yıllardır kendi kendine yeten su kaynaklarımız 2014 itibari ile ciddi anlamda azaldı. Hem toprak ürünlerimize hemde gelecek düşünüldüğünde büyük riskleri bulunmakta. Umuyoruz ki, bundan sonraki dönemlerde daha verimli yağmurlar alacağız." Dedi.
Pazar günü yapılan, ve Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Çağlayan, MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Akten, Ziraat odası Başkanı Ekrem Şaylan gibi isimlerinde katıldığı Çayırlı Köyündeki yağmur duasında açıklamalar yapan Engin, "Çayırlı köyü tarım ile geçinen bir köy, insanlarımız elindekini en iyi değerlendirerek ekmek kazanmak için mücadele vermekte. Bunun hasebi ile suyun önemi çok yüksek. Bu gün burada olmamızın nedeni SU… Allaha yalvararak dua edeceğimiz gün için hazırlıklarımızda devam etti. 200 Kilogram dana et, 250 Kilogram Pirinç, 50 Kilogram Nohut, 4 teneke yağ gibi harcamalarımız oldu. Allah herkesin dualarını kabul etsin."dedi.
20.04.2014 Pazar günü Çayırlı Köyünde gerçekleştirilen yağmur duasını sırası ile;
26.04.2014 Dolhan Köyü
27.04.2014 Yoğuntaş Köyü
03.05.2014 Paşayeri Köyü
04.05.2014 Dokuzhöyük Köyü
10.05.2014 Çeşme Köyü
10.05.2014 Kavaklı Beldesi
11.05.2014 Karakoç Köyü
11.05.2014 Ürünlü Köyü
17.05.2014 Karahamza Köyü
18.05.2014 Kayalı Köyü
18.05.2014 Kadıköy
25.05.2014 İnece Beldesi
25.05.2014 Erikler Köyü
31.05.2014 Demircihilal, köylerinin yağmur duaları izleyecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol