Ne olursan Ol, Gel Bu Gölge Ülkeme Yeter

"Dalgalan sende şafaklar gibi ey şanlı hilal, olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal, ebediyen sana yok ırkıma yok izmihlal, Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, hakkıdır hakk'a tapan milletimin istiklal…" dizeleriyle, bağımsızlığımızın ve ülke namusunun simgesi olan bayrağımız Üsküp'te gökyüzü ile buluşturuldu. Belde'nin Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, milli sınırlar içinde yaşayan Türkiye adındaki ailemizin tüm fertlerini, "Bayrak, bizi biz yapan bütün ayrıcalıkları bir kenara bıraktıran gerektiğinde gölgesinde toplanacağımız ulu bir çınardır." Sözü ile tüm şehitlerimizin emaneti olan bayrağımızın altında toplanmaya davet etti 

Cumhuriyetimizin nişanesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve kurtuluş harbinde şehitlerimizin emaneti ay yıldızlı Bayrağımız, Kırklareli Semalarına AK Partili Üsküp Belediye Başkanlığı tarafından en yukarılara çekildi.
Özellikle 2000 sonrası süreçte, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en kutsal AL BEYAZ emaneti üzerinden birçok defa oynanmak isteyen çirkin oyunlara gelmeyen AK Parti İktidarının bir Belediyesinin ilimiz adına bir ilki oluşturması ise, ayrıca hafızalardaki yerini aldı.
Genç ihtiyar, evli bekar, kadını erkeği ile birlikte Cumhuriyet Bayramının an anlamlı ve unutulmaz gününü Kırklareli'ne yaşatan Üsküplüler, el ele, omuz omuza görüntüleri ile Gezi olayları ile birlikte içimize sokulmak istenilen FİTNE ve İKİLMELERİN nasıl bertaraf edileceğinin en güzel örneklerini verdi.
Saat 09,30'da Beldenin hazırladığı 29 Ekim Kutlamalarının ardından saat 10,30'da 24 Metre uzunluğundaki direğe ebatları 5x7,5 metre olan Bayrağımız törenle çekildi
"Bugün ülke insanı olarak hüzün ile sevinci birlikte yaşıyoruz. Seviniyoruz, Özgürlüğümüzün, millet oluşumuzun ve bağımsızlığımızın yegane nişanesi olan bayrağımızı Şirin Üsküp Beldemin semalarında dalgalandırmanın gururunu yaşıyoruz. Üzülüyoruz, Karaman Ermenek'teki maden kazasındaki yanan kalpleri hatırlıyoruz. Yakınlarının acılarını paylaşıyor ve milletimize sabır ile metanet diliyorum."diyerek konuşmasına başlayan Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, Türkiye'nin boyunduruk altında yaşamayacağının en büyük simgesi olarak bayrağımızı işaret etti.
Hüseyin Kasap konuşmasına, "Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağı ulusumuz için en kutsal en şerefli değerlerden bir tanesidir. Bayrak bir milletin bağımsızlık sembolüdür. Bir ulusun bayrağı gökyüzünde dalgalandığı sürece bu o ulusun hiçbir boyunduruk altında bulunmadığını gösterir. Ayrıca bayrak bir milletin saygınlığını ve gurunu sembolize eder."diyerek devam etti.
"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır"
Tüm ülke insanının aynı bayrak altında bir olması temennisi ile konuşmasına, "Bayrak, bizi biz yapan bütün ayrıcalıkları bir kenara bıraktıran gerektiğinde gölgesinde toplanacağımız ulu bir çınardır. Bayrak, vatan, devlet, Cumhuriyet her birimizin vazgeçemeyeceği ortak değerlerimizdir. Ne güzel bir sözümüz vardır. 'Mesele Bayrak, vatan, devlet ise gerisi teferruattır' diyoruz. Kıymetli Üsküplüler, Ülkemizin önemli bir tarafı ateş çemberi ile sarılmışken; işte Suriye, Irak, Filistin, Libya, Mısır… şu cennet Türkiye'min en güzel en rahat ve en korkusuz coğrafyasında yaşıyoruz. Bu durum bizi rehavete kaptırmamalı. Milli ve manevi değerlerimizi diri tutmak zorundayız. Bu sebeple bayrağımızın gölgesi altındayız. Çünkü biz biliyoruzki bu bayrak uğruna nice canlar verildi. Sadece Çanakkale'de 250 bin gencecik vatan evladı şehit oldu. Bayrağımız, efsaneye göre şehit kanıyla üzeri kıpkırmızı olan Çanakkale boğazının gökyüzü açık bir gecede hilal şeklindeki ayın ve yıldızın yüzeyi kan kırmızı olmuş suya aksedişidir."sözleri ile devam eden Kasap, "Bayrak Müslüman bir millet oluşumuzun nişanesidir. Bayrak bir milletin inancını temsil eder. Hıristiyan ülkelerinin bayraklarında genelde HAÇ işareti görürsünüz. Müslüman ülkelerde ise hilal ile yıldızı. Hilal Kuran harflerinden ELİF HARFİNİ, Elif'te Allah'ı temsil eder. Yıldız ise beş köşelidir. Kuran harfleri ile Muhammed isminin yazılış şeklidir. O'da peygamberimizi temsil eder. Üzerindeki al kırmızı rengi ise bu mukaddes değerler uğruna en kıymetli varlığı olan canını feda eden şehidimin kanını temsil eder. Şimdi daha iyi anlıyoruz ki, bizim inancımızda vatan için bayrak için canını feda edene sadece kahraman değil ŞEHİD denilir. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" sözleri ile bayrağın atalarımızın emaneti olduğunu vurguladı.
Kasap konuşmasına, "Mithat Cemal Kuntay, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır."diyor. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna YARAB ne güneşler batıyor." Dizesindeki bu satırlar en güzel anlatımlı Türk bayrağı örneğidir."cümleleri ile son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol