Merhaba Kirklareli

dünün devami
Türk ve AB üye devlet belediyelerinin eslestirilmesi kapsaminda, Gümülcine (Yunanistan) île Yalova; Grevena (Yunanistan) ile Düzce; Amsterdam (Hollanda) ile Izmit; Delft (Hollanda) ile Adapazari belediyeleri eslestirilmistir.
Bu program kapsaminda baska ihale olmayacaktir.
irtibat yetkilileri
Basbakanlik Proje Uygulama Birimi'nden Elif Ayhan ve Ali Ihsan Karahan (Tel 0312 266 7774) ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Arif Karbak
(e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
Samsun, Kastamonu ve Erzurum NUTS II bölgelerinde bölgesel kalkinma
Bu program, üç NUTS II (Nomenclatureof Territorial Statistical Units) bölgesinde'4' çesitli projeler araciligiyla sürdürülebilir ekonomik kalkinmanin tesvik edilmesi için Türk Hükümeti'nin bütünsel bir bölgesel kalkinma politikasi uygulama çalismalarini desteklemektedir. Program spesifik olarak, hedef bölgelerde yerel kalkinma girisimleri, KOBI'lerve küçük ölçekli altyapi çalismalari için bir hibe plani olusturmakta ve projenin uygulanmasini destekleyecek teknik yardimi saglamaktadir.
Yerel kalkinma girisimlerine yönelik hibe programinin hedefi, kalkinmada yerel gereksinimleri karsilayacak yerel çözümler getirilmesini tesvik etmek ve kamu yetkilileri, STK'lar ve üniversiteler arasindaki isbirligini pekistirmektir. KOBI'lere yönelik hibe programi, özel sektöre ait küçük isletmelere kaynak saglayarak girisimcilik faaliyetlerini tesvik etmeyi amaçlamaktadir. Küçük ölçekli altyapi çalismalarina yönelik hibe ise, yöre halki ve yerel isletmeler için hayati deger tasiyan hizmetleri saglamayi amaçlamaktadir. Proje, üç hibe programinin uygulanmasini desteklemek için teknik yardim da saglamaktadir. Bu hibe programlari bir arada ele alindiginda, söz konusu bölgelerdeki sosyoekonomik kosullar iyilestirilecektir.
Programi uygulayacak olan MFSB ihale sürecinin usule iliskin tüm islemlerinden sorumlu olacaktir.
Programin yararlanicisi Devlet Planlama Teskilati (DPT} teknik yardim ekibinin destegiyle, proje için gerekli tüm belgelerin hazirlanmasindan sorumludur.
2004'ün ilk çeyreginde baslayan ve 21 ay sürecek olan programin, toplam 52,33 milyon Euro'luk bütçesinin 40 milyon Euro'luk kismi Avrupa Komisyonu tarafindan saglanmaktadir. Hizmet ihalesi Mart 2005'te sonuçlanmis, teknik yardim ekibi Nisan 2005 itibariyle faaliyetlerine baslamistir. Üç hibe programi için teklif çagrilari Temmuz 2005'te kapanmistir.
irtibat yetkilileri
Devlet Planlama Teskilati AB Bölgesel Kalkinma Programlan Dairesi'nden Deniz Akkahve
(e-posta dakkahve@dpt.gov.tr) ve
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Füsun Çiçekoglu
(e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
Sanliurfa içmesuyu programi
Program, Sanliurfa kenti için bir içme suyu tedarik sisteminin kurulmasini amaçlamaktadir. Bu çerçevede, 35 km.'lik su iletim borusunun dösenmesi; kapasiteleri 2.500m3 ila 20.000m3 arasinda degisen betonarme içme suyu depolan insa edilmesi; mevcut içme suyu depolarinin ve pompalama istasyonlarinin mevcut ikincil dagitim sistemi ile baglantilarindan gerekli olanlarin tamir edilmesi planlanmaktadir. Program kapsaminda, belediye çalisanlari da sistemin denetlemek ve Isletmek üzere egitilmektedir.
Aralik 2001'de baslayan ve alti yil sürecek olan programin bütçesi 21,3 milyon Euro'dur. Programin yararlanicisi Sanliurfa Belediyesi'dir. Ulusal Koordinatör ise Hazine Müstesarligi'dir. Içme suyu dagitim sisteminin insaati ve ekipman temini tamamlanmis olup, Sanliurfalilara yeterli temiz içme suyu artik saglanmaktadir. Ayrica, Sanliurfa Belediyesi'nin ve su isleri idaresinin kapasiteleri de iyilestirilmistir.
2002'nin Eylül ayinda IMA-AGE sirketiyle, 16,3 milyon Euro'luk projelendirme ve yapim anlasmasi imzalanmistir. SAFEGE-ALTINOK Konsorsiyumu ile 845.000 Euro'luk insaat, kontrol ve yönetim anlasmasi da yine 2002'de imzalanmistir. Belediye çalisanlarinin egitimi için teknik yardim ihalesi sonuçlandirilmis ve uygulama baslamistir.
irtibat yetkilileri
Sanliurfa Belediye Baskani
Dr. Ahmet Esref Fakibaba
(Tel 0414-313-1040) ve
Avrupa Komisyonu Türkiye
Delegasyonu'ndan
M. AkifTürkel
(e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
yarin çevre/ulastirma
hosça kalin
haticekunt@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol