Meclis mora büründü

Kırklareli İl Genel Meclisi'nin kadın üyeleri bir araya geldi, "Kadına şiddete hayır" dedi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nün rengi olan mor renkli kıyafetleri tercih eden kadınlara Meclisin erkek üyeleri de taktıkları mor renkli kurdeleler ile destek verdi.
Kırklareli İl Genel Meclisi'nin 17. birleşimi 

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü" olan 25 Kasım 2014 Salı günü yapıldı.
Günün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü olması nedeniyle Meclisin kadın üyeleri mor renkli kıyafet ve aksesuarları tercih ederken, erkeklerde yakalarına taktıkları mor renkli kurdelelerle günün önemine işaret ettiler.
25 Kasım olması dolayısıyla Meclisin kadın üyeleri Seyhan Delioğlu ve Gürcan Kırım'da gündem dışı söz alarak günün önemine vurgu yaptılar. İlk olarak söz alan Meclisin CHP'li Katip Üyesi Seyhan Delioğlu, kadına yönelik her türlü şiddetin git gide tırmandığını söyledi.
2013 yılında 237 kadının öldürüldüğünü, 2014'ün ilk 10 ayında ise bu sayının 255'e yükseldiğini belirten Seyhan Delioğlu, "Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın diyoruz" dedi.
Ardından söz alan CHP'li Gürcan Kırım ise 2009 itibariyle bazı verileri paylaştı. Kırım;
"En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır" diyor M. Kemal Atatürk.
İşte 2009 itibari ile cahilliğimiz,
Kadınların; % 40'ı sürekli dayak yedi.
% 45'ine duygusal şiddet uygulandı.
% 16'sına zorla sahip olundu.
Tüm bunlara maruz kalan her 3 kadından biri intihara kalkıştı ama kimse oralı olmadı.
% 9'una masum bir çocukken dokunuldu. Ama o çocuklar hep sustu, konuşsalar kim inanacaktı. Kim bilir ne yaptın ki sana dokundular. Amcan ya da komşun... Bu ders o kadar acıdır ki erkekler hiç bilemez
Erkeklere sorulduğunda ise % 25'i kadını dövmeyi doğal bir şeymiş gibi dile getirdi. Yalan söylevlerle kadınlarımızı ve kızlarımızı erkeklerin kölesi yapmayı başladı. Bu yüzdendir ki.
Kadınların;
% 51'i erkekle tartışmayı saygısızlık sandı.
% 36'sı para kazansa bile harcama hakkının erkekte olduğuna inandı ya da inanmak zorunda kaldı. % 52'si erkek kadından sorumludur diyecek kadar kadınlığını unuttu/unutturuldu. % 49'u Erkek ne zaman isterse bana sahip olabilir. İtiraz hakkım yok diyecek konuma geldi/getirildi. Kabul edin siz erkekler kadınları hep kullandınız. Evde, işte, siyasette her yerde tarih boyunca her zaman...
"Cennet anaların ayakları altındadır" diye diye büyüttük. Ama hep ayaklar altında çiğnediniz. Ezdiniz. Tekmelediniz. 2014 Türkiye'sinde kadın olmanın ne kadar zor olduğunu siz erkekler bilemezsiniz. Çünkü karanlık zihniyet kendi kadınlarını yetiştiriyor. Susan... itaat eden... ve kaybolmuş kadınlar kızlar... hatta çocuklar..
Lütfen artık kadınların gözlerine ve beyinlerine bakmaya başlayın.. Türk kadını ve erkeğinin daha aydınlık günlerde yaşaması dileklerim ile arz ederim" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Türk insanına yakışan bir yorum bravo başkanım. .