Kütüphane'nin yoğun mesaisi başladı

2014-2015 Eğitim -Öğretim döneminde 20 bine aşkın öğrenciye ev sahipliği yapacak olan Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'nin de yoğun mesaisinin başlamasına vesile oldu. Özellikle geçen yıl yaklaşık 62 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaparak, Kırklareli'nin okuma kültürünün ne kadar üst seviyelerde olduğunu gösteren İl Halk Kütüphanesi, üniversitenin öğrenci sayısının artmasıyla birlikte yeni dönemde daha yoğun günler yaşayacağa benziyor

 

Yılda yaklaşık 62 bin ziyaretçi sayısına ulaşmayı başaran Kırklareli İl Halk Kütüphanesi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte yoğun günlerine geri döndü. Özellikle Kırklareli Üniversitesi öğrencilerini yorucu derslerini dinlenerek araştırmaları adına büyük bir veli nimet olan Kırklareli İl Halk Kütüphanesi, içinde barındırdığı yaklaşık 47 bin kitap ile okuyucularını bekliyor. Her yaştan öğrenci ve okuyucuyu ağırlamak adına kapılarını yeni eğitim öğretim döneminde de açtıklarını söyleyen Kütüphane Müdür Hilal Sıcak, bu yıl 20 bini aşkın öğrenciye ulaşması beklenen Kırklareli Üniversitesi'nin, kütüphanenin hareketlenmesinde büyük pay sahibi olacağını vurgulayarak; "Geçen yıl okuyucu bakımında neredeyse iki üniversitesi öğrencisinden biri Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'ni tercih ediyordu. Buda bizim onlara sunduğumuz çalışma ortamının faydalı olduğunun bir göstergesi. Bu yıl üniversite öğrencisi sayısı 20 binin üzerine çıkacak. Buda kütüphanemizdeki yoğunluğun artacağını gösteriyor" dedi.
"Onların ilgisi en büyük mutluluğumuz"
Kütüphane Müdürü Hilal Sıcak, her yaştan, her kesimden okuyucunun kütüphaneyi ziyaret ettiğini ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayarak; "Bizim en büyük mutluluğumuz, gelen ziyaretçilerimize yardımcı olarak onların buradan memnun ve istediklerini alarak çıkmalarını sağlamak. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Gelen her ziyaretçimize aynı ilgiyi göstererek, onların aynı memnuniyetle bir kez daha bizi ziyaret etmelerini bekliyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol