"Koalisyon" iddialarına Savaşan'dan yanıt geldi

30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından, ilk Belediye Meclis toplantısı 12 Nisan Cumartesi günü toplanmış, komisyonlar belirlenmişti. Çıkan tablo sonucunda; "Acaba bir CHP-MHP koalisyonu mu var?" iddiaları gazetemizde de gündeme gelmişti. İşte bu iddialara yanıt, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan'dan geldi. Savaşan yaptığı açıklamada; "Bilinmelidir ki, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeleri hiç kimseye, kişisel veya partizan çıkarları doğrultusunda değnek olmayacaktır" dedi.

30 Mart yerel seçimleri sonrasında, geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen ilk Belediye Meclis toplantısının ardından, komisyonlar belirlenmişti. Ancak ortaya çıkan tablo kamuoyuna "Acaba bir CHP-MHP koalisyonu mu var?" şeklinde yansımıştı. Bu iddialarla ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Şaban Savaşan bir basın açıklaması yaptı. Savaşan açıklamasında şunları kaydetti;
"Bilindiği üzere, 30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimleri neticesinde, seçime katılan siyasi partiler aldıkları oy oranında belediye meclisinde temsilci bulundurma hakkını elde etmişlerdir.
12 04 2014 cumartesi günü yapılan ilk belediye meclisi toplantısında, komisyonlara üye seçimleri yapılmış ve yönetmelik gereği komisyonlarda, 2 Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi, 2 Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi, 1 Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi yer almıştır. Bunun haricinde Meclis Başkan vekilliği, encümen üyeliği gibi bazı kurullarda Belediye Başkanlığını kazanan ve mecliste üye sayısı fazla olan Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri tarafından bazı üyeliklerin muhalefet partilerine bırakılacağı, meclis toplantısında ifade edilmiştir. Yapılan oylamalar neticesinde muhalefet partilerine bırakılan bazı kurul üyeliklerine Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak aday gösterdiğimiz Meclis Üyelerimiz seçilmişlerdir."
Savaşan, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin Cumhuriyet Halk Partisi ile koalisyon yaptığı, bu koalisyon çalışmaları için Kırklareli'nin deneme tahtası olarak kullanıldığı, belediye olarak Kırklareli'ne hiçbir hizmet yapılmayacağı gibi haberlerin çıktığını kaydederek;  "Bilinmelidir ki, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeleri hiç kimseye, kişisel veya partizan çıkarları doğrultusunda değnek olmayacaktır. Şehrimizin küçük olması sebebiyle, insanlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz ve meclis üyelerimiz birbirlerini tanımaktadırlar. Dolayısı ile Kırklareli'ne hizmet etmek amacıyla iyi niyetle bir şeyler yapılmak isteniyorsa, her zaman bir araya gelmek mümkündür. Ancak, dediğim dedik tarzı yaklaşımlarla hareket etmek, son dakikalarda bir şeyleri organize etme çabalarında bulunmak doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değildir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak amacımız, seçim sürecinde de dile getirdiğimiz gibi Kırklareli'ne hizmet edilmesidir. Bu doğrultuda halkımızın bize verdiği yetki çerçevesinde her zaman doğru olanın yanında yer alacağımızı, şehrimize daha iyi hizmet verilmesi amacıyla ortaya konulacak proje ve planların hangi parti tarafından yapıldığına bakmaksızın destek vereceğimizi, yanlış ve haksız uygulamaların kim tarafından yapıldığına bakmaksızın karşısında duracağımızı ifade etmek istiyoruz.
Kişisel tavırlarla veya partizan yaklaşımlarla şehrimiz adına yapılmak istenen iyi hizmetleri baltalamak, engellemek ne bizlere ne de diğer partilere mensup meclis üyelerine yakışır. Halkımızın bizlerden beklediği kavga değil şehrimize yakışır hizmetlerin ortaya konmasıdır.
Netice itibariyle, ilk meclis toplantısı ertesinde çıkan haber ve söylentileri doğru bulmuyor, bu yaklaşımlarla bir yere varılamayacağına, kavga ederek partizan tavırlarla insanları ötekileştirerek Kırklareli'ne hizmet edilemeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. evet bir yöneticiye yakışır açıkllamalar