Kırklareli Üniversitesi yeni kayıt dönemine hazırlanıyor

Kırklareli Üniversitesi'nde bu günlerde ummalı bir çalışma sürdürülüyor. Yeni kayıt döneminin yaklaşması ile üniversitenin hazırlıkları da yavaş yavaş bitiriliyor. Kırklareli Üniversitesi Öğrenci işleri gerekli hazırlıkları bitirmek üzere.
Yeni açılan bölümlerin de etkisi ile bu yıl yapılacak olan kayıtlarda daha fazla öğrenci gelecek. 6 bin 274 öğrenci bu yıl Kırklareli Üniversitesi'ne girmeye hak kazandı. Bu öğrencilerin kayıtları 1-5 Eylül tarihleri arasında üniversitenin belirlediği sıraya göre gerçekleştirilecek. Kayıt yaptıran öğrencilere kolaylık sağlamak amacı ile bu yıl kayıtlar yine Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Belirlenen sıraya göre Fakülteler hazırlanan stantlara günlerinde gelerek öğrencilerin kayıt işlemlerini gerçekleştirecek. Kırklareli Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler kazandıkları bölüm ve fakültenin kayıt gününde gelerek b stantlardan kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Kırklareli dışından gelecek öğrenciler için de bu uygulama ile kolaylık sağlanacak. Üniversitenin kayıt işlemleri sırasında dışarıdaki yerleşkelere gitmeden rektörlük binası içerisinde kayıt yaptıracak öğrenciler için de büyük bir külfet kaldırılmış olacak.
Kırklareli Üniversitesi Rektörlük bahçesinde de hazırlıklar devam ediyor. Kırklareli Üniversitesi'ne yerleşen öğrencilerin barınma sorununun çözümüne katkı sağlayan özel yurt ve pansiyonlar da bahçede kuracakları stantlar için hazırlık yapıyor. Kayda gelen öğrencilerin büyük çoğunluğu barınma ihtiyacını da hallettikten sonra eğitim döneminde yeniden gelmek üzere memleketlerine geri dönüyor. Barınma sorununu halletmeden memleketlerine geri dönmek istemiyor. Kırklareli'nde öğrencilerin kalabilecekleri özel yurtlar da öğrencilere doğrudan ulaşabilmek için rektörlük bahçesinde stant açarak kendilerini tanıtıyor. Özel yurtta kalmak isteyen öğrenciler de bu yurt ve pansiyonların içinden istediklerini seçebiliyor. Barınacak yer işini ayarlayan öğrenciler yurt kayıtlarını da gerçekleştirdikten sonra gönül rahatlığı ile memleketlerine geri dönüyor. Bölümleri eğitime başladığı zaman döndüklerinde de bir sıkıntı yaşamıyor.
1-5 Eylül tarihleri arasında Kırklareli Üniversitesi'nin yeni öğrencileri kayıtlarını yaptıracak. Yeni öğrenciler kayıtlarını yaptırdıktan sonra okulun açılış tarihinde yeniden gelmek üzere memleketlerine dönecek. Kırklareli dışından gelen öğrenciler için kolaylıklar sağlayarak hem kayıt yerini hem de özel yurtların tanıtım stantlarını aynı yere toplayan Kırklareli Üniversitesi yeni öğrencileri ile de ilk buluşmasını gerçekleştirmiş olacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol