Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven ile Sportif yatırımlarımız

HALK ODAKLI İKTİDAR 2002 ile 2014 yılları arasında Kırklareli'ne NE GİBİ YATIRIMLAR YAPTI? NEREDEYDİK? NEREYE GELDİK? Gibi
soruların cevap bulacağı Röportajlarımızda ÖNADIM MEDYA GRUBU olarak Konuk olduğumuz Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven SPORTİF anlamda Kırklareli'ne yapılan yatırımların ciddi boyutlarda olduğunu belirttiği açıklamasında halk tabına ışık tutabilecek açıklamalarda bulundu

2002 - 2014 yılları arasında Kırklareli'ne spor anlamında yapılan yatırımlardan bahseden Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven, "Kırklareli il bazında uzun yıllar sportif manada ciddi bir yatırım almamış. Bunu arkadaşlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda söylüyorum. Ancak son 3 yıla girdiğimiz 3,5 yılda diyebiliriz ona bugün ciddi manada sportif ve de gençliğe dönük gençlik merkezi yatırımları yapılmıştır.
Onları söylememiz icap ederse mesela Pınarhisar Lüleburgaz ve de merkezimize 4 tane sentetik futbol sahası yapılmıştır. Yine gençlik merkezlerinden Pınarhisar Babaeski Lüleburgaz ve merkezimize gençlik merkezleri inşaatları kimisi bitmek üzere kimisi devam ediyor.
Bir tane yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. Onu da yaklaşık birkaç ay içerisinde herhalde teslim edecekler. Yine Tellakzade mevkiinde bir futbol sahası bitti. Hemen onun yanı başında bir tane kapalı tenis kortu iki açık tenis kortu bir halı saha inşaatı başladı devam ediyor. Yani bunlara yıllara oranlarsak son 3,5 yılda yapılanlar geçmiş yıllardan kat be kat fazlasıyla gerçekleşmiştir. En sonunda da yılan hikâyesine dönen merkez Atatürk stadımızın tribün ihalesinin yaptık şu anda son sürat tribün inşaatı devam ediyor. Zemin ve sentetik çim saha ihalesinin yapılmasını bekliyoruz. İnşallah bunu yaparsak aynı şekilde devam edecek" dedi.
"Köklü bir değişim yaşandı"
2000'li yıllarların gelmesiyle birlikte spor anlamında ülke genelinde köklü değişimlerin yaşandığına vurgu yapan Özgüven; "1990'lı yıllarda toprak sahalardan çim futbol sahalarına geçince sportif anlamda önemli bir adımdı. Mihenk taşıydı daha sonra da futbolda da bazı adımlar atıldı. Son 2012-2014 yılları arasında bilhassa son yıllarda özellikle hükümetlerin çıkardığı sportif yatırımlar sportif organizasyonlar gerçekten Türkiye de 81 ilde havuzsuz il kalmayacak sloganıyla başlamıştı. Gerçekten hiçbir ilimiz havuzsuz kalmayacak. Bunun en basit örneği en son yatırımlar Kırklareli'nde devam ediyor.
Çok modern stadyumlar çok modern spor salonları ben İstanbul'dan biliyorum mesela devletin yapmış olduğu salonların yanı sıra belediyeler de spor salonları yatırımlarına öncelik veriyorlar. Dev organizasyonlar Türkiye'de yapılıyor. İnşallah bunlardan biri de Kırklareli de gerçekleşecek. Hükümetler son 10-15 yılda toplumun beklentilerine cevap vermek için sportif yatırımları ön plana aldı.
Gençlere birşeyler vermek gençleri kötü alışkanlıklardan zararlı cereyanlardan fikirlerden koruyabilmek için gençlik merkezlerine çok önem verdili. Gençlik merkezleri geçmiş yıllarda bir büro şeklindeydi son yıllarda gençlik merkezleri biraz daha bağımsız hareket ediyor. Detaylandırıldı. Yeni liderler statüsü geldi.
Bunlar bana göre büyük atılımlar. Dolayısıyla çok büyük yatırımlar yapıldı. Hem gençlik yönünden hem de sportif bakımdan" şeklinde belirtti.
"Diğer spor branşları da derin bir nefes alacak"
Sözlerini sonlandırmadan önce Kırklareli Atatürk Stadyumu'nun yeni yapılan tribünlerinde değinen Özgüven, "Tribünlerin altında 3 tane antrenman salonu meydana gelecek. Kırklareli merkezde tek bir salonda antrenman yaptırıyoruz. Çeşitli sıkıntılarımız var. Saat yönünden antrenörlerimiz yönünden.
Dolayısıyla bu antrenman salonları Kırklareli de ki gençliğin zaten varolan potansiyelini özellikle tekvandoda masa tensinde basketbolda satrançta gibi branşlarda madalyalarla geliyorlar. Yani potansiyelimiz var. İnşallah tesislerimizin desteğiyle bunlar daha ileriye gider" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Önadım Medya grubunun kamusal hayata sunduğu HALK ODAKLI İKTİDAR 2002 VE 2014 YILLARI ARASINDA KIRKLARELİ'NE NE YAPTI?
Sorunun cevaplanmasında bizlere katkı sağlayan Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven'e teşekkür ederken röportajlarımızın devam edeceğini Kırklareli kamuoyuna bildiriyoruz.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ŞENOL DEVRİM.! TEK SORU ! 29 Kasım 2014 Cumartesi 10:12:20

    SEMT SATDYUMU BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR SATADYUMUN TADİLATINI BUNCA ZAMANDIR YAPAMIYANBİTİREMİYENHİZMETE SOKAMIYAN İKTİDARA VE BÜROKRATLARINA NE DENİR CEVABINI VERSİNLER....... CEVAP A. ŞIKKI YAZIKLAR OLSUN SINIFTA KALDILAR.