"Kamuda 60 Bin Engelli Kadrodan 24 Bini Boş"

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, kamuda 60 bin engelli kadrosunun 24 bininin boş olduğunu kaydetti. Uzunoğlu, yayınladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Kamu kurumlarının engelli karnesi açıklandı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in verdiği bilgiye göre 60 bin kadrodan 24 bini boş. MEB, Adalet Bakanlığı, Diyanet, Kamu Hastaneleri ve Halk Sağlığı Kurumu engelli istihdamında sınıfta kaldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in verdiği rakamlar kamu kurumlarının engelli istihdamına ilişkin karnesini ortaya koydu. Buna göre Ocak 2015 itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında engellilere tahsis edilen kadro sayısı 60 bin 730. Bu kadrolardan 36 bin 242'si dolu, 24 bin 488'i ise boş. Faruk Bakanı Çelik, 24 bin 488 adet boş kadrodan toplam 22 bin 209'unun sadece 5 kuruma ait olduğunu belirtirken bunları ise Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı olarak sıraladı."
"6 kurum muaf tutuluyor"
"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, engelli istihdamına ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı. TBMM Genel Sekreterliği, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bu Kanun çerçevesinde yürürlüğe konulan 'Engelli KPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğu'na alınmaları hakkında yönetmelik' kapsamında bulunmadığı gerekçesiyle istihdam edilen engelli personele ilişkin verilerinin bakanlığında bulunmadığını ifade eden Faruk Çelik, diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli kadroları hakkında da bilgi verdi."
"5 kurum ve kuruluş başı çekiyor"
Ocak 2015 itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında engelli çalıştırma yükümlülüğü kapsamında kabul edilen dolu memur kadrosu sayısının toplam 2 milyon 16 bin 722 olduğunu belirten Çelik, bu kurum ve kuruluşlarca engellilere tahsis edilmesi gereken kadro sayısının ise 60 bin 730 adet olduğunu bildirdi. Bunlardan 36 bin 242'sinin dolu, 24 bin 488 engelli kadrosunun ise boş olduğunu ifade eden Çelik, söz konusu 24 bin 488 adet boş kadrodan ise toplam 22 bin 209'unun 208 kamu kurum ve kuruluşundan sadece 5'ine ait olduğunu ifade etti."
"Belediyelerde de kadroların yarısı boş"
"Bakan Çelik, mahalli idarelerdeki engelli kadroları hakkında da bilgi verdi. Bu kurum ve kuruluşlarca engellilere tahsis edilmesi gereken kadro sayısının 2 bin 315 olduğunu bunların bin 239'nun dolu, bin 76'sının da boş bulunduğunu belirten Çelik tüm kamu kurum ve kuruluşlarında engelli memur istihdam edilebilecek toplam boş kadro sayısını da 25 bin 564 adet olarak bildirdi. Çelik kamu kurumlarında istihdam edilen engelli memurların 7 bin 984'ünün kadın, 28 bin 258'isinin de erkek olduğunu kaydetti. Çelik, 2015'te engelli alımı yapılacak kadroların kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlendiğini ve bakanlığına intikal ettirildiğini belirtirken bunlara ilişkin değerlendirme çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi" ifadelerini kullandı.
Engeli kadrosu boş olan kurumlar; 15 bin 632 ile MEB, bin 347 ile Adalet Bakanlığı, 2 bin 446 ile Diyanet İşleri, bin 774 ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı ve bin 10 ile de Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol