Kadına karşı şiddete hayır

Yazıma başlarken Özgecan’ın ailesine başsağlığı ve Allah'tan sabırlar diliyorum.
Nedir bu kadına karşı şiddet? Niye son dönemlerde bu kadar arttı? Soruları aklıma geliyor. Peki buna nasıl dur diyeceğiz? Nasıl önüne geçeceğiz?
Bence devletimiz, vatandaşlarımız ve hukukçularımız büyük bir duyarlılıkla ortak adımlar atmalıdır. Çocuklarımız nasıl bu denli canileşti? Dinlerken tüylerim ürperdi tecavüz etmeye çalış, ellerini kes ve yak nasıl bir vicdan nasıl bir hastalıklı ruh bu? Çocuklarımızın ellerindeki telefon ve bilgisayarlarda sürekli şiddet içerikli veya kadını aşağılayan pornografik içerikler var daha büyüme safhasındaki çocuklarımız önce öldürmeyi ve kadına bir sex objesi gibi bakmayı öğreniyor bu olaylar sıradanlaşıyor. Bunlar çok normal ve olağanmış gibi çocuklarımızın zihnine entegre ediliyor.
Çocuklarda madde ve internet bağımlılığının önüne geçmek bu konu için atılacak en iyi adım olacaktır. Devletimiz çok caydırıcı kalıcı güçlü politikalar caydırıcı cezalar getirmeli, hatta gerçekten hadımlık ve idam bile düşünülebilir.
Hakimlerimiz bu tür davalarda karar verirken çok düşünmeli TV de bir genç kız gördüm tecavüze uğramış verilen karar rızası var diye haykırıyor ağlıyor. Yazık!...
Kadın sex objesi veya sex kölesi değildir, annedir, insandır toplumumuzdaki en önemli yapı taşı olan bir bireydir.
Peki bizim toplumumuz da nedir? Evde oturacak hizmet edecek. Karnından sıpa sırtından sopa eksik olmayacak zihniyetiyle yıllarca görülmüş insanlar.
Artık buna dur demeliyiz ve hep beraber de bütün hem dimdik durarak kadınlarımıza destek olarak bunlara son verdireceğiz inşallah.
Bundan sonra töre cinayeti, çocuk cinayeti, kadın cinayeti olmaması için hep birlikte hareket edilerek inşallah bunlar en kısa zamanda çözülür. kadınların maruz kaldığı cinsiyet eşitsizliği kabul edilir birşey değil.
Bu bilinçle bir gün sizin annenizin, eşinizin, kızınızın, çocuğunuzun başına bir gün böyle bir olay gelebilir. Lütfen bunları göz önüne alarak tüm kadınlara sizlerde destek olun. Bu bilinçle tüm toplumumuz hareket etmeli ve bu kadına, çocuğa karşı şiddete son demeliyiz.

Yenilikçi Gençlik
Oluşumu
Koordinatörü
İlyas ERGÜN

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol