K.L.Ü kayıt reçetesini yazdı

Kayıt işlemeleri ile alakalı olarak kendi resmi internet sayfasından açıklama yapan Kırklareli Üniversitesi çeşitli bilgileri, kayıt için Eylül ayını bekleyen öğrencileri ile buluşturdu

Üniversiteli olma yolunda son viraja girmiş adaylar, öncelikle yoğun bir sınav maratonunu geride bıraktı. Ardından sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercih telaşına kapılan üniversite adayları, 7 - 17 Temmuz tarihleri arasında tercih işlemleri tamamladılar. Üniversite kayıt tarihleri 2014-2015 öğretim yılı için tüm üniversitelerde 1-5 Eylül olarak belirlendi.
Kırklareli Üniversitesinden yapılan açıklamada alttaki ifadelere yer verildi;
Bazı üniversiteler bu 4 günlük aralığı bölümlere paylaştırabiliyor, bu nedenle 1 Eylül tarihine yaklaşırken okurlarımız kazandıkları üniversitelerin öğrenci işleri sayfası üzerinden kayıt tarihlerine erişebilirler.
Üniversitelerin neredeyse tamamı kayıtlardan önce bir ön kayıt işlemi gerçekleştirmektedir. Ön kayıt işlemlerini ve üniversitenizin kayıt duyurusunu takip etmenizi öneriyoruz.
Kayıt için gereken belgeleri kayıt gününden daha önce hazırlamanızı ve kayıt tarihleri geldiğinde üniversitenizin kayıt için duyurduğu tarih ve adresi önceden araştırmanız sizin için büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

Üniversitelere yerleşme hakkı kazanan öğrenciler, kayıtlar için yerleştikleri bölümlere kayıt yaptıracaklar. Kayıtlardan önce ÖSYM adayların kazandıkları üniversitelere ve bölümlere öğrencinin ÖSYM kayıtlı fotoğraflı kazandı belgelerini gönderecek.
Adaylar yerleştikleri üniversite bölümlerine üniversitesi tarafından duyurulmuş kayıt tarihleri arasında giderek, kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler.
Adayların kayıt işlemleri esnasında yanlarında kimlik belgesi yada muadil pasaport belgesi bulundurmaları zorunludur.
Adaylar ikametgah belgesi gibi bir belge taşımak zorunda değildir.
Adayların şu belgeleri hazır hale getirmeleri gerekiyor
*Mezun olunan lise (ortaöğretim) kurumuna ait diplomanın aslı veya mezun oldu belgesi
*Sınavsız veya ek puan kontenjanından bir üniversiteye yerleşen aday için özel olarak hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge.
*Son 6 ay içinde çekilmiş ve adayın şu anki halini tanıtır nitelikte 12 adet 4,5x6 cm boyunda fotoğraf
*ikinci öğretimler için harç yatırdıklarına dair belge.
*kayıt işleminden önce üniversitelerin özel olarak açıklayacakları belgeler Hazırlanmak zorundadır. Adaylara bu belgeler ve daha fazlası lazım olacaktır. Bu belgelerin yanına adli sicil kaydı ve türevi belgeler de eklenebilir.
Ayrıca adaylar asla posta ile kayıt yaptıramazlar. Kayıt olmak isteyen adayın bizzat kendisinin kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.  Kayıt için istenen belgeler arasında onaysız suret yada fotokopisi kabul edilmez.
YÖK tarafından adayların sağlık durumlarına dair sağlık kurulu raporu istenebilir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol