Hamdi Helvacıoğlu "Hoşgeldin 23 Nisan" dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin birinci yılından itibaren kutlanılmayan başlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bir gün öncesinden okullar tarafından kutlanmaya başladı.
Bilindiği gibi bu tarih saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı. Bu sebeple Kırklareli'nde de 23 Nisan etkinlikleri bir gün erken başladı.
İlimizde Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu tarafından 22 Nisan tarihinde ilimiz Kapalı Spor Salonu'nda bir dizi etkinlikler düzenlendi.
Salonu tıka basa dolduran vatandaşların ve öğrenci velilerinin merakla izledikleri programın başlangıcında 3. sınıf öğrencileri tarafından "Hoşgeldin 23 Nisan" şiiri okundu.
Okunan şiirin ardından yine 3. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları halk oyunları gösterileri, birbirinden güzel yöresel elbiseler giyen çocuklar tarafından sergilendi. Salonu dolduran misafirlerin büyük alkışlarıyla takip edilen gösteriler, aralarda okunan şiirlerle devam etti.
Programın ilerleyen saatlerinde Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri tarafından Lambada gösterisi sergilendi. Etkinliklere katılım, program devamında da oldu. Yağmura rağmen vatandaşlar çocukların başarılı gösterilerini izlemek için salona akın etti. Saat 09.00'da başlayan 23 Nisan etkinlikleri, ilimiz Kapalı Spor Salonu'nda saat 11.00'e kadar devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol