Güzel Sanatlar Lisesi'ne öğrenci alımı için son yetenek sınavı

Kırklareli Merkez'de faaliyet gösteren Kırklareli Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi'nde 7 Temmuzda yapılan yetenek sınavının ardından kazananların kesin kayıt işlemleri gerçekleştirildi.
Ancak resim ve müzik bölümlerinde 23 kişilik boş kontenjan kaldı. Boş kontenjanın doldurulması amacı ile yeni bir yetenek sınavı yapılmaya karar verildi.
Yeni yetenek sınavı 4 Ağustos tarihinde yapılacak. Bu sezon için son kez yapılacak olan yetenek sınavına başvuru yapmak isteyen öğrenciler, 21 Temmuz-01 Ağustos tarihleri arasında ön kayıtlarını yaptırmak zorunda.
Kırklareli'nde müzik ve resim alanlarında ki yetenekli öğrencilere eğitim vermek amacıyla 2 yıl önce açılmış Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi geçtiğimiz eğitim öğretim yılında birçok sosyal etkinliklerde görev alarak ilimizi temsil etti. Okulda diğer liselerde okutulan Kültür derslerinin yanında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre resim ve müzik alanlarıyla ilgili derslerde de eğitim veriliyor. Bu lise'den mezun olanlar üniversitelerde özellikle güzel sanatlar fakültelerinde yetenek sınavıyla öğrenci alımı yapıldığından, aldıkları eğitimle avantajlı olarak tercih yapabiliyorlar. Bu lisede okuyan öğrenciler ayrıca kendi istekleri her üniversite bölümünü de tercih etme hakkına sahip.
Liseye ait internet sitesinde yayınlanan program ise şu şekilde:
21 Temmuz - 01 Ağustos: Yetenek Sınav Başvuruları
01 -03 Ağustos: Sınava girecek öğrenci listelerinin Okulda ve okulun internet sayfasında yayınlanması
04-06 Ağustos: Yetenek Sınavlarının bölümler bazında tek aşamalı olarak komisyon marifetiyle yapılması.
06 Ağustos: Okulda ve okul internet sayfasında yetenek sınavını kazanan asil ve yedek listelerin yayınlanması.
07-11 Ağustos: Sınavı kazanan öğrencilerin kesin kayıtlarının yapılması.
12-15 Ağustos: Açık kontenjan olması durumunda yedek listeden öğrenci kayıtları.
Yapılacak olan son yetenek sınavının ardından da boş kontenjan kalırsa yedek listede yer alan öğrenciler arasından alım yapılarak boş kalan kontenjanlar doldurulacak. Ayrıca http://bilalyapicigsl.meb.k12.tr adresinden detylı bilgiye ulaşılabilir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol