Girişimci iş kadınından dışarıda ev yemeği

Kırklarelili girişimci iş kadını Sema Başoğlu Esen Pasajı'nda açtığı ev yemekleri dükkanı ile Kırklarelililere lezzetli ve sağlıklı yemekler yeme imkanı sağlıyor. Daha önceden ev hanımı olan ve ev hanımlarına sağlanan kredilerden faydalanarak dükkanını açan Başoğlu ev hanımlarına da örnek oluyor.
Daha önceden kafasında böyle bir dükkan açma fikrini sürekli barındıran Başoğlu çocuklarının büyümesi ile hayalini canlandırmak için bir mücadeleye girişti. Maddi konularda sıkıntı yaşayan Başoğlu bir çok yöntemi denedikten sonra ev hanımlarına fırsat sağlayan kredi ile hayalini gerçekleştirmeye niyet ettikten 6 ay sonra hedefine ulaştı. Hem hayalini gerçekleştiren hem de Kırklarelililere alternatif bir yemek imkanı sunan Başoğlu ev yemeğini dışarıda yeme fırsatı veriyor.
Sema Başoğlu dükkan açmak için yaşadığı süreci ve diğer ev hanımlarına da tavsiyesini şu şekilde iletti: "Bir sene önce bu dükkanı açtım. Senelerdir böyle bir şey yapmayı planlıyordum ama çocuklarımı büyütmek falan derken girişememiştim. Sonra oğlanı evlendirdikten sonra karar verdim ben böyle bir şeyin üstesinden gelirim diye. Ben bunu kendi çabalarımla yaptım. Hiçbir yerden, kimseden destek almadan. Önce burasını beğendim. 6 ay bu dükkan beni bekledi. Hiç kiraya verilmeden. Bu apayrı bir muamma benim için. O zaman maddiyatım yetmedi. Kendi başıma olduğum için maddiyat toparlamaya çalışıyorum. Bu dükkanı tutamıyorum. Kafamda belirdi yapacağım ürünler. Böreklerimi yaparım, lokmalarımı yaparım diye düşünmüştüm. Sonra kadınlara verilen mikro krediyi duydum. Çünkü bankalarla esnaf olmadan önce hiçbir maddiyat karşılayamadım. Mikro krediye başvurdum. Oradan bana verilen az bir meblağ ile dükkanımı kiraladım, suyumu elektriğimi üzerime aldım. Dükkanı açacağım gün evden bazı malzemeleri getirdim. Sıfır bir para ile ben buraya başladım. Niyet etmemin 6 ay sonrası oldu bu. 6 ay boyunca hep dua ettim. Şu anda tanınma aşamasındayım tanınmaya çalışıyorum. Elimizden geldiğince yanlış bir şeyler yapmamaya çalışıyorum. Herkesin tadına uymak, beğendirmek çok zor bir durum. Ama bunun için çabalamaktayız. Gelip soran arkadaşlara da tavsiye ediyorum. Yapın, korkmayın, ürkmeyin diyorum. Kırklareli'nin bu şekilde yatırımlara ihtiyacı olduğunu söylüyorum. Ama kadınlarımız biraz cesaretsiz. Yanlarında bir destek bekliyor. İlla bir yerden bir takviye olacak da öyle başlayacaklar. İstiyorum ki kadınlarımız daha çabuk öne çıksın. Zaman artık çok ileri bir zaman oldu. Kadınlar ekmeğini rahatlıkla kazanabilir. Çok gelişmiş bir yerde yaşadığımızı söylüyoruz. Maalesef kadınlarımız girişken değildir. İstiyorum ki yine de bütün herkes bu gibi şeylere adım atsın, kendini cesaretlendirsin, bir adım atsın başaralı olma ihtimali %100 bence."
Sema Başoğlu ramazan bayramı için de hizmet veriyor. Ev baklavası lezzetini tatmak isteyen ve fırsatı olmayanlar için ev baklavası satışı yapan Başoğlu, sarma ve börek çeşitlerini de bayram için sipariş olarak yapıyor. Başoğlu ramazan bayramı ile ilgili : "Bir seneden beri bu dükkanı işletmekteyim. Bu arada herkesin ramazanı mübarek olsun. Biz her gün burada börek çeşitlerimizle, ev börekleri ile günlerimiz olan, pazartesi sarma günleri, pilav günü, mantı günleri ile halka hizmet vermekteyiz. Bunun için mücadelemizi her zaman gösteriyoruz. Bayram için baklava, ev baklavaları yapmaktayım, isteyenlere sarmalar yapmaktayım. Elimizden gelen çabayı ev ürünleri üzerine, değiştirmemek kaydıyla elimizden gösteriyoruz. Herkesi bekliyorum. Benim fiyatlarım zaten çok uygun bu yüzden de bayram için bir promosyon yapmama gerek kalmadı" diyerek bayram için de hizmette olduğunu dile getirip, dükkanın içeriği ile ilgili de bilgi verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol