Giderayak hizmete devam

Son Valiler Kararnamesi ile Kırklareli Valiliği’ndeki görevinden Balıkesir Valiliği görevine atanan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, kendi adının verildiği spor tesislerini Kırklarelilerin hizmetine açtı

 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde ilk olarak Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Taner Güven bir konuşma yaptı. Güven, Vali Mustafa Yaman’ın spora olan ilgisinin yatırımların önünün açılmasında pozitif bir rol oynadığını belirterek İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle yapılan tesisin 1 milyon 200 bin TL’ye mal olduğunu belirtti.

Ardından konuşan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 3,5 yılı aşkın süredir Kırklareli’ye hizmet ettiklerini ifade ederek, bu sürede sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmek için çalıştıklarını anlattı. “Biz buraya insanımıza dokunmaya geldik” diyen Yaman konuşmasında şunları söyledi;

“Sizlere hizmet etme sürem bitti ama bir dostunuz bir arkadaşınız bundan sonra da sizi çalıştığı yerde bekleyecek. Böyle bir açılışı yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum. 3.5 yılı aşkın sürerdi sizlere hizmet ediyoruz. Bir sürü sektörde çok sayıda yatırım yapıldı. Hükümetimizin Kırklareli’ne vermiş olduğu destek eski parayla 4 katrilyonun üzerinde. Bu yatırımların 3 katrilyon civarında olan Sayın Başbakanımız tarafından geçtiğimiz aylarda ilimizde açıldı ve bu da sizlerin çalıştığı döneme denk geldi. Bizim dönemimiz gerçektende Kırklareli de yatırımlar açısından önemli bir dönem oldu. Bunda başta Sayın Başbakanımız ve Hükümetimiz olmak üzere Vekilimizin de büyük desteği oldu. Sadece maddi yatırımlar yapılmadı. Konağımızı açmadığımız kişi kalmadı. 3 bin 500 kişi her sektörden insan, eşimle beraber çocuğumla beraber kahvaltıda beraber olduk, yemekte beraber olduk. Ciddi bir sosyal dayanışma sağlamış olduk. 3 senedir buradayım ve 3 iftar birlikte geçirdik. Aşağı yukarı her iftarı sizlerle beraber geçirdik. Hiçbir devlet katkısı olmadan siz hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile insanlarımıza o sofraları açtık.

Hayırseverlerimizin katkıları ile Balkanlara kadar sizlerin destekleri ile yardımlarda bulunduk. Dünyanın diğer yerlerinde ezilmiş insanlara sizlerin destekleri ile katkıda bulunduk. Bunlar birer gönül işi idi sadece para ile olan işler değildi. Belki basındaki arkadaşlarımız niye bize haber vermiyorsunuz diye üzüldüler ama uğramadığımız ev kalmadı. 178 köyün hepsine benim eşimin başkanlığında daire amirleri hiç gazetelere duyurmadan gitmediği fakir evi kalmadı. Yaşlı kalmadı, evde bakım hastası kalmadı. Hepsinin ihtiyaçları soruldu. Çünkü sosyal devlet bu idi. Biz buraya insanımıza dokunmaya, insanımızın gözünün içine bakmaya gelmiştik. Onlarla beraber olmaya gelmiştik. Şunu samimiyetle söylüyorum. Bir sürü sorumlu idarecinin aksine 3.5 yılda sadece 1 veya 1.5 ay bu şehirden ayrı kaldım. Her sıkıntınızda yanınızdaydım. Afetlerde yanınızdım. Hem makamı açtık hem de her akşam işimiz yoksa halkın içinde olmaya çalıştık.”

Konuşmaların ardından Vali Yaman, beraberindeki Vali Yardımcısı Günay Öztürk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, İl Genel Meclis Üyeleri Hazel Yolgiden ve Nihat Sağlam ile öğrencilerin katılımıyla tesislerin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından sahayı inceleyen Yaman ve beraberindekiler öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol