En genç muhtar adayından, Kırklareli'ne ders

Kırklareli'nde yerel seçimler öncesi değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. Daha önceki yerel seçim dönemlerinin aksine, kazananın % 50 olarak bile ifade edilemediği bir dönem içerisinde halkın iradesinin ne diyeceğini kestirebilmekte çok zor. Kırklareli'nde 2004 ve 2009 yerel seçimlerde halkını 2014 yerel seçimlerinde ki sözleri ile oyalayan alışılagelmiş zihniyetin değişmesi muhtemel gibi gözüküyor. Kırklareli'nde bu gelişmeler yaşanırken; Merkez ilçenin beldelerinde de değişim rüzgarları halkın istediği doğrultuda esmeye devam ediyor. Kırklareli merkez ilçe ile merkez ilçeye Bağlı Üsküp Beldesi 2014 martında değişimin halk iradesi ile merkezleri olmaya aday görüntüsü ile ışıldıyorlar. Genç muhtar adayı, Trakya'nın en genç muhtarı olarak Kırklareli'nin değişim simgesi olmaya aday…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, tüm Belediye Meclislerinde kadınların haklarını temsil edecek ve yerleşim yerlerine kadın gözü ile bakmaları gerek diyerek olmalı dediği;  Belde ve Belediye meclislerinde en az bir kadın üye isteğine cevap olarak, "Üsküp Belediye Meclisinde olmak istiyorum" diyerek sesini duyuran, Fatma Üstünel'den sonra Üsküp bir kez daha sesini Kırklareli kamuoyuna duyurdu. Kırklareli Merkez ilçeye bağlı olan Üsküp Beldesi Mehmet Çavuş Mahallesinde yerel seçimler yaklaşırken, Trakya'nın en genç muhtar adayı Soner Okta(27), eski Muhtar Hasan Yavuz'un ve Mahalleli olarak tüm vatandaşların  desteğini arkasına alarak hazırlıklarına başladı.

Tüm Türkiye'de alışılagelmiş ve değiştirilmesi halk tarafından istenen, Muhtar profilinin nasıl olması gerektiğini gözler önüne seren Okta dün Önadım Medya Grubunu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Yerleşim yerlerinin gelişebilmesi ve üzerlerinde ki; halk tabiri ile Ölü toprağını atabilmesi için yerel yönetimlerin gençleşmesi gerektiğini belirten, Trakya bölgesinin en genç muhtarı olmaya aday muhtar adayı Okta, oluşturduğu ekibi ile; Kırklareli'nde aday adaylık sürecini henüz sonlandıramamış, onlarca meclis üyesini bekleten ve binlerce küskünü diğer partilere yönelmesini sağlayan siyasi partilere örnek teşkil eden karalılıkta adımları ile Kırklareli'nde yaşanacak değişime kimlerin yön vereceğinin de sinyallerini veriyor.
Üsküp Beledisinin Mehmet Çavuş Mahallesinde Muhtar adayı olarak, Trakya'nın en genç muhtarı olmayı kafasına koyan ve ekibini, Üsküp beldesinin en sevilen, Mustafa Çetin, Oğuz Narin, Fatih Panko, Cevdet Dumlu, Hasan Yavuz (şimdiki muhtar), Ömer Faruk Aksu, Nevzat Şık gibi isimlerinden oluşturan Okta, "Hem Kırklareli, hem Beldemiz, hem de Kırklareli'nde artık değişimin zamanı geldiğini düşünüyorum. Değişim dediğimiz zaman insanların akıllarına siyasi olarak bir değişim gelmesini de anlamıyorum. İnsanımız olarak alışagelmiş yüzler ve belli yaş gruplarından olan insanların Muhtarlık gibi tamamen halkın içinde olması gereken bir mevkide tamamen HOBİ yada vakit öldürmek maksadı ile bulunmaları bir yerleşim yerinin bana göre yerinde saymasını sağlamakta." Diyerek genç beyinlerin gördükleri fakat, "Yerleşim yerimizde ki sorunun nedeni ne olabilir?" diyerek mevcut sıkıntının kendilerini olduğunu görmeyen idarecilere de bir nevi, Aynalara bakmalarını tavsiye etti.
"Çalışmak ve hizmet etmek arzusu içerisinde seçim önü çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Halkımız yaptığımız alışmalara en iyi ve gereken karşılığı verecektir." Diyerek halk oylamasını yok saymaya çalışan ve bir nevi Kırklareli'nde gündeme oturan siyasi dinozorların kullanmakta geç kaldıkları cümleleri söyleyen Trakya'nın en genç Muhtar adayı Soner Okta sözlerinin devamında ise şunları söyledi; "Doğma büyüme Üsküplüyüm. Mevcut ve her yerin halı altına süpürdüğü sıkıntılardan bizim yerleşim yerimizde de var. Bunların en önemlisi benim yaşımda ki gençleri yakından ilgilendiren istihdam. Ben bu onurlu görevi, Başarılı Muhtarımız Hasan Yavuz'dan devralarak bir nevi yaşıtlarımın bu sıkıntılarına çare olmak istiyorum. Üsküp günden güne düşen bir nüfus yapısı ile erimeye 2000 sonrası, yani teknoloji çağının insan hayatına endekslendiği süreçte ciddi anlamda yaşadı. Ben bir muhtar olarak elimden geldiğince, Organize sanayi bölgesine en yakın yerleşim yeri olmamızın avantajlarını en iyi şekilde kullanacağıma söz veriyorum. Herkese aynı mesafede yaklaşan, siyasi düşünce gözetmeden ve desteğini aldığım, almadığım herkesin istikbali için çalışacağıma söz veriyorum." Okta bu  sözleri,  henüz siyasi rengini bulunduğu Belediye Başkanlıklarından çekmemiş, ve istihdamı seçim dönemlerine yapılan bir yatırım olarak gören Başkanlara ders ve öğüt niteliğindeydi.
Kırklareli'nde siyasi çizgisi ne olursa olsun "Değişim" diyerek, gözünü;  alıp başını giden, illere diken binlerce Kırklareli'nin 2014 martında Kırklareli'ni hangi renge boyayacağı kestirilemediği seçim öncesi son dönemeçte; Trakya'da değişimin kalesi, tarihinde Belediye Meclisine bir kadın üye sokup ve Muhtar olarak ta Trakya'nın en genç muhtarını eklerse Üsküp olacağı kesin gibi duruyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol