Dupnisa için çalışmalar sürüyor

Trakya'nın turizme açılan tek mağarası olma özelliği taşıyan Dupnisa Mağarası'nı "ekolojik turizm noktası" haline getirecek projenin çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda projenin ahşap işleri alımı ile ilgili ihaleye çıkılacak. 8 Ocak 2015 tarihinde Kırklareli İl Özel İdaresi, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde yapılacak ihale ile 12 kalem ahşap işleri malzemesi satın alınacak.
"Dupnisa Mağarası ve Yakın Çevresindeki Köylerin Eko-Turizmine Kazandırılması" adlı proje ile de Trakya'da turizme açılmış tek mağara olan Dupnisa Mağarası'nın ekolojik turizm noktası haline gelmesi amaçlanıyor. Proje ile ayrıca Mağara çevresinde bulunan köylerde turizm odaklı kırsal kalkınma modeli uygulanacak.
Proje kapsamında Çukurpınar, Beypınar ve Armağan köylerinin çevre düzenlemeleri yapılacak. Dupnisa Mağarasına araçla ya da trekking yapılarak gidildiği takdirde bu köyler bir durak noktası haline gelecek. Mağarası çevresine ahşap banklar, bilgilendirme kulübeleri ve tabelaları alınarak ekolojiye uygun düzenleme anlayışı ile proje yürütülecek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bunu yaparken köylünün kazanmasına bakın. Daha önce Dupnisa'da iş yapan kişilerin oraya verdiği zararı unutmayın. Nasıl hizmet verdiklerini de sorgulayın. Ve mümkünse dışarıdan gelenlere değil köylerden girişimcilere verin oradaki işletmeleri.