"Dünya bize, biz birbirimize emanetiz"

Miladi olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in 20 Nisan'da dünyaya teşriflerinden dolayı 1989 yılından bu yana her yıl 14 - 20 Nisan arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir açıklama yapan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, bu yılın ana temasının "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı"  olduğunu kaydetti

Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in miladı olarak dünyaya gelişini ifade eden Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bir açıklama yapan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, bu yılın ana temasının "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olduğunu kaydetti. Bayrak; "Tüm zamanların en büyük lideri, Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V)'in kutlu doğumlarının senene-i devriyelerini idrak etmek üzere Kutlu Doğum Haftasına girmiş bulunmaktayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası olarak değerlendiriyor. Bu hafta münasebetiyle illerimizde, ilçelerimizde, köylerimizde, yurt dışındaki temsilciliklerimizde, her yerde Peygamber Efendimiz ile ilgili programlar yapılıyor" dedi.

"Birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız"
Sözlerine Kutlu Doğum Haftası'nın amacı ile başlayan Bayrak,"Kutlu doğum haftası demek Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in miladi olarak doğum haftasını ifade ediyor. Peygamber efendimiz 20 Nisan tarihinde dünyaya teşrif etmiştir. Diyanet işleri Başkanlığımız da 1989 yılından bu tarafa bu haftayı kutlu doğum haftası olarak değerlendirmekte gerek yurtiçinde gerekse yurt dışında köylerimizde, ilçelerimizde konferanslar, paneller, sempozyumlar düzenleyerek Hz. Muhammed(S.A.V) anlamak, onun mesajlarını insanlara iletmek üzere bu tür programlar tertip ediyoruz. Bizde bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Hz. Peygamber(S.A.V) ve birlikte yaşama ahlakı olarak bu haftanın genel temasını belirledik. Bu vesile ile bizde 15 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 20.30 da Rektörlük Kültür Merkezinde bir panel düzenliyoruz. Panelimize Kırklareli Üniversitemizin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dalkılıç aynı İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Selahattin Yıldırım ve Yar. Doç. Dr. Nevzat Erkan katılımıyla bir panel tertip ediyoruz. Aracınız ile tüm vatandaşlarımızı bu programa özellikle davet ediyoruz. Ayrıca ayın 16 sı Perşembe günü saat 15.00'te de Halk Eğitim merkezinde sadece bayanlara özel olarak bayan hocalarımız tarafından bir konferans ve dini musiki dinletisi sunacağız" ifadelerini kullandı.
"Beraber yaşama dinimizin bir emridir"
Konuşmasına devam eden Bayrak, "Medine Münevvere'ye vardığı zaman da orda gayrimüslimler ve Yahudiler vardı. Onlarda Medine sözleşmesi diye bir antlaşma yapmış onları vatandaşlık temelinde Medine'yi beraberce savunma temelinde din hürriyeti, ifade hürriyeti ve de can ve mal emniyeti ekseninde onlarla beraber yaşamıştır. Atalarımız, Osmanlılar bu topraklar da 1000 yılı aşkın bir zaman barış içerisinde Yahudi ile gayrimüslimle beraber yaşama imkanı bulmuştur. Genelde Müslümanlarla komşuluk ekseninde akraba ekseninde ve de İslam kardeşliği ekseninde beraber yaşama dinimizin bir emridir."
"Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (S.A.V) in bu model kişiliğine şu dönemlerde her zamankinden daha fazla muhtacız"
"Bu günler, Hz. Peygambere olan sevgimizin pekiştirileceği, bu anlayış ve inançla birbirimize karşı olan sevgi ve kardeşlik duygularının güç kazanacağı müstesna günlerdir. Günümüzde ise insanlığa getirdiği yüce değerleri doğru bir şekilde ulaştırmak amacıyla, Peygamber Efendimizin doğumu vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen Kutlu Doğum Haftası, ülkemizde şenlik ve coşku edasıyla kutlanan bir kültür ve gelenek halini almıştır. Özetle ibadetlerimiz başta olmak üzere toplumsal hayatta, ailemizle, komşularımızla, arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizde içtenliği, samimiyeti hiçbir zaman elden bırakmamalıyız. Ülkemizi ve tüm İslam ülkelerinin umumi problemi Peygamberimizin bize öğrettiği İslam Ahlakı'nın tüm çağları aydınlatan düsturlarını hayatımıza uygulama noktasında yetersiz kalışımızdır.
Yaşadığı dönemde olsun vefatından sonra olsun kendisine inananları da inanmayanları da eşsiz ahlakıyla etkileyip, hayran bırakan, samimi duruşu ile güler yüzüyle, cömertliği ile mazlumlara, gariplere el uzatmasıyla, örnek aile reisliği ile, kadınlara olan müstesna kibarlığı ile komplike örnek bir insan olan, ahlakının yüksekliği sebebiyle Allah'ın iltifatına mazhar olan Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (S.A.V) in bu model kişiliğine şu dönemlerde her zamankinden daha fazla muhtacız.
Bu vesileyle aradan 15 asır geçmesine rağmen örnek ahlakıyla inananlar başta olmak üzere zulmetten aydınlığa çıkmak isteyen milyonlarca hidayet sancısı çeken yüreklere bir hurşid-i merhamet (Rahmet Güneşi) olarak doğan Aziz Peygamberimizi özlemle ve rahmetle anıyoruz… Yüce Yaradan, O büyük elçinin elinden Kevser havuzundan tatmayı hepimize ihsan eylesin" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol