Defterdarligimiz onlari da unutmadi

Kirklareli Defterdarligi 23. Vergi Haftasi kapsaminda ziyaretlerini ve anlamli etkinliklerini sürdürüyor. Defterdar Mustafa Åzahin ile beraberindekiler bu kez Kirklareli Huzurevi ve Dr. Fuat Umay Çocuk Yuvasini ziyaret ettiler. Üsküp Atatürk Ilkögretim Okulu ögrencilerine ihtiyaci olan botlari da hediye eden Defterdarlik, kendilerini ziyaret eden ögrencileri de bos göndermedi.

23. Vergi Haftasi etkinlikleri tüm hiziyla devam ediyor. Defterdarlik dün de bir dizi ziyaret gerçeklestirdi. Defterdar Mustafa Åzahin, Vergi Dairesi Müdürü Cemal Kartal, Gelir Müdürü Riza Öztop, Gelir Uzmanlari; Ridvan Kovankaya ve Defterdarlik personeli saat 15.00'de Kirklareli Huzurevi'ni, saat 16.00'da ise Dr. Fuat Umay Çocuk Yuvasi ve Kiz Yetistirme Yurdu'nu ziyaret ettiler.

Huzurevi sakinlerine çam sakizi çoban armagani hediyeler veren, onlarin elini öpen, hal ve hatirlarini soran Defterdarlik heyeti, Kirklareli Huzurevi Müdürü Mehmet Gider'den de detayli bilgiler aldilar. Bu ziyaretten ötürü çok memnun olduklari gözlerinden anlasilan yaslilarimiz ise Defterdarlik personeline tesekkür ettiler. 

Defterdar Åzahin ve beraberindekiler daha sonra Dr. Fuat Umay Çocuk Yuvasi ve Kiz Yetistirme Yurdu'na bir ziyaret gerçeklestirdiler. Minikleri ve gençleri çalisma gruplari halinde ziyaret eden Åzahin, Yurt Müdürü Yusuf Okul'dan bilgiler aldi. Okul; "Çocuklarimiz gün boyunca faaliyetlere katildiklari gibi açik kapi sistemimiz kapsaminda istedikleri zaman disari çikabiliyorlar. Dolayisiyla buradan kaçmak gibi bir durum söz konusu degil. 

Gruplarimiz var. Çocuklarin yasam alanlari orasi. Orada da ders çalismak için yerleri var ama isteyen kütüphaneyi kullaniyor. 

Sayimiz suan 64.  Ancak daha önce100'lerin üzerindeydi. Çocuk evleri açmaya basladik. Åzu anda 3 tane çocuk evimiz var. 18 tane çocugumuzu çocuk evlerine gönderdik. Koordinasyon merkezine bagli çalisiyorlar. Her evin 3 tane bakim personeli var. Tabiî ki çocuklarin hepsi çocuk evleri için uygun çocuklar degil. Oraya çikabilmek için apartman sahiplerinden onay alinmasi gerekiyor" dedi. 

Okul ayrica; "Çocuk Yuvasi ve Yetistirme Yurdu'na girebilme kriterleri var. Annesi ve babasi olmayan çocuklari ve istismara ugramis çocuklar buraya mahkeme karari ile geliyor. Åziddet gören kadinlar içinde kabulünü burasi yapiyordu. Åzimdi huzur evi yapacak. Kirklareli'nde ilçeler dahil 10 günde bir talep çikiyor. Burada ev sahipligi yapiliyor oradan Edirne'ye kadin siginma evlerine yerlestiriliyorlar" dedi.

Okul, daha sonra Åzahin ve beraberindeki heyete yurdu gezdirdi. Çocuklari çalisma grubunda ziyaret eden, Defterdarlik personeli, miniklere hediyeler verdiler, onlarla bol bol hatira fotografi çektirdiler. 

Defterdarliktan egitime destek

23. Vergi Haftasi kapsaminda ayrica Üsküp Atatürk ilkögretim okulu ögrencilerine Kirklareli Defterdarligi, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müsavirler Odasi (SMMMO), Ticaret Odasi ve Ticaret Borsasi tarafindan ortaklasa alinan botlar dagitildi. 

Diger tüm ögrencilere kirtasiye seti hediye edildi. 

Bu arada vergi dairesine ziyarete gelen okullar ve ögrencilere Gelir Idaresi Baskanligi tarafindan gönderilen hediyeler verildi. Istiklal Ilkögretim Okulu ögrencilerine; termoslu su matarasi, Cumhuriyet Ilkögretim Okulu ögrencilerine spiralli defter, Fahri Kasapoglu IlkögretimOkulu ögrencilerine spiralli defter,  Ziya Gökalp Ilkögretim Okulu ögrencilerine termoslu su matarasi ve Hamdi Helvacioglu Ilkögretim Okulu ögrencilerine kirtasiye seti hediye edildi. 

Ögrencilere vergi dairesinin birimleri, Gelir Uzmanlari Nilgün Aygit ve Yildiz Kasap tarafindan tanitilarak ögrenciler müdüriyet makaminda Vergi Dairesi Müdürü Cemal Kartal tarafindan agirlandilar. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol